$
חדשות טכנולוגיה

המטבעות הווירטואליים של פייסבוק יביאו אותה לבית המשפט

הרשת החברתית השתמשה עד אמצע 2012 במטבעות בשם פייסבוק קרדיט, בתור אמצעי תשלום על יישומים בה. הורים בארה"ב הגישו תביעה נגד החברה, לאחר שילדיהם בזבזו על היישומים אלפי דולרים ללא ידיעתם

נמרוד צוק 18:4412.03.15

פייסבוק עומדת בפני כאב ראש חדש: החברה תיאלץ להתגונן מפני תביעה ייצוגית שעשויה להקיף מאות אלפי הורים בארה"ב, שדורשים מהחברה להחזיר תשלומים שבוצעו על ידי ילדיהם הקטינים. התשלום בוצע על "פייסבוק קרדיט" - המטבעות הוירטואליים שהחברה השתמשה בהם עד אמצע 2012 כאמצעי תשלום לרכישות בתוך משחקים ברשת החברתית.

התביעה, שהוגשה באפריל שעבר על ידי שני זוגות הורים, אושרה אתמול על ידי שופטת בית המשפט המחוזי בסן חוזה שבקליפורניה, והמשפט אמור להתחיל ב-19 באוקטובר.

 

התביעה מתייחסת למקרים בהם ילדים השתמשו בכרטיסי האשראי של הוריהם, לטענת ההורים ללא אישורים, כדי לרכוש את הקרדיט. במקרים בהם ההורים פנו לחברה לקבלת החזר, הם נענו כי מדיניות החברה היא שכל הרכישות הן סופיות ולא ניתן לבטלן, דבר שמנוגד לחוק בקליפורניה. עם זאת, גם אם יזכו במשפט, התובעים לא יוכלו לקבל זיכוי אוטומטי מפייסבוק בשל הפערים הגדולים בסכומים בין המקרים השונים, אבל יוכלו לתבוע פיצוי אישי מהחברה על סמך ההחלטה העקרונית.

 

הילדים קנו, ההורים זועמים. האם פייסבוק תשלם? הילדים קנו, ההורים זועמים. האם פייסבוק תשלם?

 

פייסבוק אף ניסתה להתלות בהבדלים בין המקרים השונים בנסיון להמנע מהפיכת התביעה לייצוגית, אבל השופטת בת' לבסון פרימן שדנה בתיק קבעה כי החוק הקליפורני מגן על הורים וילדיהם מפני מקרים בהם הילד מבצע רכישה שלדעת ההורה לא היתה צריך לבצע, אם הוכח כי מדובר במקרה של שיפוט לקוי מצד הילד. "הרצון של ילדים להמשיך להשתמש באמצעי תשלום בהם הם לא מורשים לעשות שימוש אינו יכול לעמוד בפני זכותם של התובעים לדרוש מפייסבוק להתאים את מדיניותה לדרישות החוק", כתבה השופטת בהחלטתה.

 

אלף דולר במשחקים

 

באחד משני המקרים בתביעה המקורית, טוען הילד שהוריו הגישו אותה כי אמו הרשתה לו להוציא 20 דולר על רכישות במשחק "נינג'ה סאגה", אבל החשבון תפח בהמשך והגיע למאות דולרים בעקבות רכישות שהוא חשב שהוא מבצע, לטענתו, בכסף וירטואלי. במקרה השני מדובר בילד שהוציא יותר מאלף דולר באמצעות כרטיס חיוב (Debit Card) שלקח ללא ידיעת הוריו.

 

"פייסבוק בודקת את גיל המשתמשים בעת ההרשמה ויודעת בני כמה הם, אבל כאשר זה מגיע לתשלומים החברה אינה מבדילה בין קטינים למבוגרים", הסביר עורך הדין של התובעים.

 

מערכת פייסבוק קרדיטס החלה לפעול ב-2010 במטרה לאפשר למפתחי משחקים שמשתמשים ברשת החברתית כפלטפורמת הפצה להציע למשתמשיהם דרך קלה לרכוש פריטים וירטואליים, תוך העברת עמלה נדיבה של 30% מההכנסות לכיס החברה. היא אפשרה למשתמש לרכוש במרוכז מטבעות וירטואליים לכל המשחקים השונים שלו ולהשתמש בהם במשחק, במקום מערכות נפרדות ועצמאיות של כסף וירטואלי שמפתחים נדרשו לפתח בעצמם. ביוני 2012 הפסיקה החברה את השימוש בה והחליפה אותה במערכת אחרת בשם Game Payments שסיפקה למפתחים תשתית לקבלת תשלומים אבל ללא מטבע וירטואלי עצמאי.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x