שוק הרובוטים המעופפים: צמיחה של 140% עד 2020
מחקר חדש חוזה זינוק בתפוצת המזל"טים האזרחיים למיניהם, פחות בתחומים כמשלוחים ויותר בתעשיות כחקלאות, בניין, מדיה ותשתיות שונות. קצב הצמיחה צפוי להיות מהיר פי ארבעה משל שוק המזל"טים הצבאיים
- מלצר! יש לי מזל"ט במרק!
- שירתתם בצבא כמפעילי מזל"ט? אמזון רוצה אתכם
- הזוכה בתחרות הפיתוח של אינטל: צמיד שהופך למזל"ט
המחקר שפורסם מראה כי התחומים בהם תצמח תפוצת המזל"טים יהיו דווקא תעשיות כחקלאות, תשתיות, כריה, בניה, נדל"ן, חדשות וקולנוע - בעיקר ככלי ניטור וחישה, צפיה מרחוק וצילום. החברה גם ציינה שורה של שימושים אזרחיים אפשריים במזל"טים, ואמרה כי בחמש השנים הקרובות היא צופה עליה שנתית של 19% בהיקף המכירות - עליה מצטברת של 140% עד 2020.
BI גם מבהירה כי שוק המזל"טים האזרחיים פועל בצורה נפרדת לחלוטין מהשוק הצבאי, שיצמח ב-5% מדי שנה (או 27% עד 2020). "יצרניות מזל"טים צבאיות ותיקות יגלו שאין להם יתרון מסחרי או תחרותי בשוק האזרחי הגדל ומתפתח במהירות" מזהירה BI. במידה והערכה זו נכונה, אילו חדשות לא טובות במיוחד לתעשיית האירוספייס הישראלית, שנחשבת לאחת המובילות בעולם בתחום המזל"טים הצבאיים ורבים בה מקווים בעתיד להתברג גם בקטגוריה האזרחית. בנוסף, החברה אומרת כי רוב השחקניות החדשות בתחום מתפתחות מחוץ לארצות הברית ולשוק הצבאי הקלאסי, עם חברות חדשות בסין, קוריאה, קנדה ואירופה.
החברה מציינת כי הרגולוציות הרשמיות והסופיות של רשות התעופה הפדרלית בארצות הברית - שהעדרן הוא המגבלה העיקרית העומדת בפני התעשייה העולמית - כנראה ולא יצאו לפועל לפני 2017. BI הוסיפה שהיא מצפה שהטיוטה הנוכחית, שמגבילה משמעותית את המזל"ט האזרחי בכך שהיא דורשת שלכל כלי יהיה מפעיל אנושי בטווח ראיה, תייצג את הגרסה הסופית.
למרות הרגולוציות הקשיחות, BI חושבת שהדבר לא יפגע בשוק האזרחי וכי כבר ב-2016 נראה לא מעט שירותים מסחריים ותנועה ערה של מזל"טים אזרחיים בשמי ארצות הברית. בנוסף, יהיה ינתן להתחיל לראות בקרוב מאוד התעוררות משמעותית בהשקעות בתחום עם מיזוגים, רכישות של חברות וחוזים עם חברות ענק.