הדיילי צוקרברג: פייסבוק תהפוך לאתר חדשות
הנהלת הרשת החברתית מנהלת מגעים עם גופי תקשורת מובילים במטרה להציג למשתמשים חדשות כחלק מהפיד - במקום לקשר ידיעות לאתרים חיצוניים. שיתוף הפעולה יכלול חלוקה בהכנסות מפרסום - אך יפגע באתרי תוכן רבים
10:3024.03.15
האם פייסבוק מתכננת להפוך לפלטפורמת חדשות? על פי פרסום בניו יורק טיימס ממקורות המקורבים לחברה, הרשת החברתית נמצאת בחודשים האחרונים בשיחות עם שורה של גופי תקשורת מובילים בנסיון לשכנע אותם לאפשר לה לאחסן ולהציג ידיעות חדשותיות כחלק מהפיד, במקום בפורמט הנוכחי של פוסטים עם קישור לידיעות באתרי הגופים. לפי הדיווח, פייסבוק תתחיל לבחון את הפיצ'ר החדש במהלך החודשים הקרובים בשיתוף באזפיד, נשיונל ג'אוגרפיק והטיימס עצמו.
בניגוד למדיניותה עד כה, שלא אפשרה לחברות צד ג' להרוויח מהצגת פרסומות באתר ונמנעה מלתגמל את המשתמשים כלכלית באופן כלשהו על התוכן שהם מייצרים (כפי שנעשה ביוטיוב למשל), במסגרת השת"פ החדש תתחלק פייסבוק בהכנסות מהפרסומות שיוצגו לצד הידיעות עם ספקי התוכן.
קראו עוד בכלכליסט:
- פייסבוק בוחנת בישראל אפליקציית חייגן שחוסמת ספאמרים
- רוצים לעבוד בפייסבוק? זה הזמן: החברה תגייס עשרות עובדים בישראל
- האיש שמאחורי הצ'ט של פייסבוק מסתער על תחום תשלומי המובייל
שותפות עם גופי תוכן. פייסבוק
הצעד מגיע בהמשך להצהרתו של מארק צוקרברג, כי החברה מעוניינת להפוך את הצריכה של תכנים באינטרנט לקלה יותר. כבר היום כולל הפיד חומרים רבים מדפים של גופי חדשות ותוכן, שמשתמשים בפייסבוק כצינור הפצה, אבל כדי להגיע לידיעה עצמה (למעט מקרים של כתבות וידאו שמפעילי הדף מעלים ישירות לפייסבוק) המשתמש צריך להקליק על קישור לאתר ולחכות שייפתח בחלון דפדפן נפרד, דבר שלוקח כשמונה שניות בממוצע, על פי נתוני החברה. מבחינת פייסבוק, מדובר בזמן המתנה ארוך מדי, בעיקר כאשר משתמשים באתר דרך הסמארטפון.
פגיעה באתרי תוכן
ברקע המהלך נמצא שינוי נוסף שביצעה פייסבוק במדיניותיה, שנותנת בחודשים האחרונים עדיפות גבוהה יותר בפיד לתכני וידאו במטרה למקסם את ההכנסות מפרסומות בסרטונים. הדבר בא על חשבון פוסטים שכוללים טקסט ותמונה בלבד ומפנים לאייטמים חיצוניים, דבר שפוגע בהיקף הטראפיק שחלק מאתרי החדשות מקבלים מפייסבוק ועשוי להפוך את ההצעה החדשה לאטרקטיבית עבורם.
אל מול היתרונות שבערוץ נוסף ואולי יעיל יותר של הכנסות מפרסום ושל הגעה לקהלים רחבים יותר בפייסבוק שיזכו לחוויית משתמש חלקה יותר, גופי החדשות צריכים לשקול את הבעיות במודל שהחברה מציעה - פגיעה במספר ההקלקות והמשתמשים שנכנסים לאתרים שלהם ועשויים להשאר שם ולצרוך תכנים נוספים, ובמקרה של אתרים שמגבילים את הכניסה לחלק מהתכנים למנויים משלמים בלבד, פתיחת תכנים רבים יותר לצפיה בחינם ופגיעה אפשרית במספר המנויים המשלמים. כמה מהגופים מנסים כעת לפעול ביחד כדי לגבש חזית אחידה מול פייסבוק ולקבל ממנה הצעות טובות יותר.