$
אינטרנט

בשולי הרשת

כבר קראתם את הבלוג של בן ברננקי?

יו"ר הבנק הפדרלי של ארה"ב בדימוס כותב בלוג כלכלי חדש, שמתפרסם באתר של מכון ברוקינגס. בפוסט הראשון שלו, מסביר ברננקי מדוע שערי הריבית בבנקים המרכזיים במערב נמוכים לאחרונה - ולמה זה רעיון טוב לדעתו

נמרוד צוק 20:2531.03.15
לבן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב לשעבר, יש כנראה יותר מדי זמן פנוי מאז פרש מתפקידו בפד באוקטובר האחרון. הוא מנסה כפי הנראה למלא חלק ממנו בכתיבת בלוג כלכלי חדש שמתפרסם באתר של מכון ברוקינגס, מכון מחקר כלכלי שיושב בוושינגטון - בו משמש כעת ברננקי כעמית.

הפוסט הראשון בבלוג, שפורסם אתמול, עוסק בנסיון של ברננקי להסביר מדוע שערי הריבית של הבנקים המרכזיים בארה"ב ובמדינות אחרות במערב נמוכים כל כך בשנים האחרונות - בין היתר, מתוך רצון לספק מענה לטענות שהופנו אליו במהלך כהונתו מצד חוסכים שחשו שהריבית הנמוכה פוגעת ברווחתם הכלכלית.

 

מהפד לבלוג. ברננקי מהפד לבלוג. ברננקי צילום: בלומברג

 

"ההבנה הלקויה של הקשר בין הריבית למצב הכלכלי של המשק גרמה לביקורת מבולבלת רבה של מדיניות הפד. יותר ממחוקק אחד האשים אותי ואת הקולגות שלי, בתקופה בה כיהנתי כיו"ר הבנק הפדרלי, בכך שאנחנו משליכים זקנים מתחת לגלגלי האוטובוס בשל השמירה על ריבית נמוכה", הוא קובל בפוסט. "גם אני מודאג בנוגע לרווחת הקשישים, אבל אם המטרה היתה לשמור על תשואות גבוהות באופן בר קיימא, העלאת הריבית בתזמון לא מתאים היתה גורמת להיפך הגמור", הוא טוען.

 

"אם תשאל אדם אקראי ברחוב מדוע שערי הריבית כה נמוכים, הוא יענה שזה מכיוון שהפד בוחר להשאיר אותם כך, אבל זה נכון רק בראייה צרה מאוד. הפד אמנם קובע את הריבית הנומינמלית במשק אבל הריבית בעולם האמיתי היא הריבית בתיקון שיעור האינפליציה. בטווח הארוך יש לפד השפעה מועטה על התשואות, שמושפעות משורה ארוכה של פרמטרים כלכליים בהן תחזיות הצמיחה במשק", מסביר ברננקי את הבסיס למדיניות קביעת הריבית של הפד.

 

בהמשך הפוסט מסביר ברננקי כיצד פועל הפד בנסיון להתאים את הריבית הנומינלית ליעד של "ריבית האיזון", שאמורה להבטיח צמיחה מקסימלית וניצול מיטבי של משאבי ההון וכוח האדם במשק, ולמנוע גלישה לאינפליקציה מוגזמת או לדפלציה - מצבים שבטווח הארוך יפגעו לדבריו, בביצועי המשק בכלל ובתשואות החוסכים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x