בשולי הרשת
אבי האינטרנט מזדעזע: איך זה שיש כל כך הרבה שנאה ברשת?
טים ברנרס-לי, ממציא ה-WWW, הופתע מכך שהפיתוח שלו הפך לכלי להפצת שנאה ולביצוע דמוניזציה לאנשים וקבוצות. בנוסף, מתח ביקורת על הסחר במידע אישי שמבצעות חברות אינטרנט כפייסבוק וגוגל
- האם מוניקה לוינסקי היתה הקורבן הראשון ללינץ' ברשת?
- מה, אתה לא סלבריטאי? טוויטר שמה עליך קצוץ
- פייסבוק מחקה את העמוד של ארגון להב"ה
ברנרס-לי יצר את ה-World Wide Web ב-1990, בעת שעבד במרכז המחקרי האירופי CERN. כיום, ה-WWW היא אולי היישום המרכזי של האינטרנט, משמשת בסיס לפעילות של חברות ענק כמו גוגל ופייסבוק ובעבור אנשים רבים נתפסת כאינטרנט עצמו.
בראיון ל-BBC הביע ברנרז-לי את אכזבתו מכך שלצד השירותים החיוביים הרבים של ה-WWW לאנושות, במידה רבה היא גם משקפת את הצד האפל שלה.
"כשיצרתי את ה-WWW קיוויתי שהיא תספק כלים ליצירת דרכי תקשורת חדשות שיפרצו מחסומים בינלאומיים ויגבירו את ההבנה הבינלאומית", אמר. “אולי זה יקרה בעתיד, אולי נוכל ליצור כלי מבוססי רשת שיסייעו לאנשים לשתף פעולה במקום להילחם, אבל ברור שזה עדיין לא קרה. זה פשוט מזעזע מבחינתי שיש כל כך הרבה אנשים שגודלו כמו כולם, ופתאום יהפכו למאוד מקוטבים בדעותיהם ומלאי שנאה במקום מלאי האהבה. הנטייה הזו של אנשים להתנכר וליצור דמוניזציה לאנשים אחרים היא מאוד עצובה".
ברנרס-לי גם ביקר את ההשתלטות של תאגידי ענק עם המרחב המקוון: “אני לא רוצה שחברות ענק שאוספות את המידע שלי יוכלו לנצל אותו לרעתי. במובן מסוים אני שמח שהן משתמשות בו כדי לסייע לי למצוא את המתנה המושלמת, אבל אני רוצה להשתמש במידע שלי בצורה טובה יותר. אני מודאג כשמידע רפואי נמצא בבית החולים ולא על המחשב שלי. יש מידע על פעילות כושר שלי בענן, ולא על המחשב שלי. אני רוצה להיות מסוגל לגשת למידע ולהשתמש בו לצרכים שלי. אני חושב, ואולי אני משוגע, שהערך שלי המידע שלי בעבורי גדול יותר מאשר בעבור כל אחד אחר".