להפוך חיוך לסמיילי: אינטל חשפה מצלמת זיהוי תנועה לסמארטפונים
החברה חשפה מצלמה זעירה בעלת יכולות דומות לשל הקינקט מבית מיקרוסופט. היא מסוגלת לסרוק עצמים, לזהות הבעות ולשמש ככלי אבטחה ביומטרי. בעזרתה ניתן, למשל, לבצע פעולות בטלפון באמצעות קריצה או חיוך בלבד
החברה שיפרה את טווח הסריקה של המצלמה אבל חשוב מכך הפכה אותה לקטנה ודקה יותר מאי פעם, כך שהיא קטנה מספיק לשילוב בסמארטפונים. מספר חברות כבר שילבו במכשירים שלהם מצלמות תלת ממד או מערך מצלמות המאפשר שליטה על ידי מחוות, אבל הטכנולוגיה של אינטל היא מתקדמת יותר, מדויקת יותר ובעלת תמיכה רחבה.
המצלמה תוכל לזהות הבעות פנים ותאפשר פיתוח ממשקי תוכנה תואמים, כמו ביצוע פעולות בטלפון על ידי קריצה או חיוך. בהיותה מצלמת תלת ממד, שמצוידת בכמה חיישנים, ניתן לשנות את את המיקוד בתמונות גם לאחר שצולמו, לזהות אובייקטים תלת ממדיים ועוד.
אינטל פיתחה את רוב הטכנולוגיה של מצלמת ה-Realsense בישראל, במרכז המחשוב התפיסתי. החברה הציגה לראשונה את המותג והמצלמה בתחילת 2014 בתערוכת CES בלאס וגאס ומאז שילבה אותה במספר טאבלטים ומחשבים. בין השאר, המצלמה של Realsense מסוגלת לשמש כאמצעי לזיהוי ביומטרי או עבור משחקים ותוכנות הדורשים שליטה על ידי מחוות ותנועות.
בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל, הדגים את הטכנולוגיה על ידי כך ששלט על מספר רובוטים זעירים באמצעות מחוות. כאשר קרזניץ' הרים את ידו, חיקו הרובוטים את התנועה שלו.
קרזניץ' גם הרחיב על השותפות של אינטל עם יצרנית השבבים הסינית Rockship ליצור ופיתוח של מעבדי Atom זולים במיוחד. שתי החברות הציגו יחד מעבדי Atom x3 חדשים, שבין השאר מיועדים למוצרי אינטרנט הדברים.