דיווח: נוקיה מנהלת מגעים למכירת חטיבת הניווט שלה
החטיבה הוקמה ב-2008 לאחר רכישת Navteq ב-8.1 מיליארד דולר. החטיבה מציגה צמיחה בהכנסות לאחרונה, אך נוקיה מעוניינת למכור אותה כדי להתמקד בעסקיה בתחום תשתיות התקשורת. הקונים הפוטנציאליים: אובר, חברות רכב גרמניות וגורמי הון סיכון
חברת התקשורת הפינית נוקיה מחפשת קונים פוטנציאליים לחטיבת הניווט והמפות שלה here. כך, לפי דיווח של בלומברג, שנשען על מקור המקורב לנושא. בין השאר פנו לנוקיה חברות כאפליקציית הנסיעות אובר, קבוצה של יצרניות רכב גרמניות שכנראה כוללות את BMW דיימלר ופולקסוואגן וחברת פרייבט אקוויטי שזהותה טרם נחשפה.
- נוקיה ו-BMW משקיעות 50 מיליון דולר ב-Moovit הישראלית
- לא חכם, אבל לא רואה מטען: נחשף סלולרי עם סוללה של חודש
- יש חיים אחרי מיקרוסופט: נוקיה חשפה טאבלט אנדרואיד בשם N1
here הוקמה ב-2008 לאחר רכישת תאגיד Navteq ב-8.1 מיליארד דולר. לפי הדו"ח האחרון של נוקיה, עסקי החטיבה שווים כיום כשני מיליארד יורו, שהם כ-2.1 מיליארד דולר, כ-75% פחות ממחיר הרכישה המקורי. מכירותיה של החטיבה הסתכמו בשנה האחרונה בכ-970 מיליארד יורו, והיא רשמה הפסד תפעולי של כ-1.24 מיליארד יורו וירידת ערך של כ-1.21 מיליארד יורו. בנוקיה ציפו דווקא לעלייה בפעילות החברה ב-2015, אך זו כנראה לא תגיע במהרה.
החטיבה עצמה מספקת שירותי מיפוי עבור ענקיות טכנולוגיה כגון אמזון, מיקרוסופט, יאהו וכן עבור רוב יצרניות מערכות הניווט האינטגרליות בשוק הרכב. בנוסף, לחברה תיק פטנטים גדול שכולל מספר פטנטים מרכזיים בשוק הניווט. שירות המפות של נוקיה תמיד נחשב כאחד מהמובילים בתחומו, והוא זמין עד היום גם כשירות אונליין או אופליין דרך אפליקציה שזמינה לכל הפלטפורמות הפופולריות, כולל אנדרואיד.
האם תרכוש נוקיה את יריבתה?
השמועות על המכירה הקפיצו את מניותיה של נוקיה בכ-5.6% והיא נסחרה בכ-7.58 יורו בבורסה של הלסינקי. העלייה העניקה לנוקיה שווי שוק של כ-28 מיליארד יורו, הגבוה ביותר מאז 2011. זאת ועוד, מכירת החטיבה עשויה לשמש למימון השתלטות עויינת על אלקטל-לוסנט הצרפתית, אחת מיריבותיה העיקריות בשוק הטלקום העולמי.
נוקיה מורכבת כיום משלוש חטיבות, לאחר מכירת חטיבת הסלולר למיקרוסופט ב-7.5 מיליארד דולר. 90% מהפעילות שלה מתמקד בחטיבת רשתות התקשורת והתשתיות, כאשר את ה-10% הנותרים משלימות חטיבת המפות וכן חטיבת ניהול הפטנטים, שמרכזת את תחום הזיכיונות. מכירותיה של נוקיה הסתכמו ברבעון האחרון בכ-3.8 מיליארד יורו והיא דיווחה על רווח נקי של כ-443 מיליון יורו.