OnePlus One לכל דורש: סמארטפון העילית זמין גם ללא הזמנה אישית
היצרנית הסינית, שמוכרת ב-300 דולר סמארטפון חזק במיוחד, מתחילה להציע אותו גם מחוץ למערכת ההזמנות הסגורה שלה. בנוסף, חשפה שעד כה נמכרו יותר ממיליון מכשירים והסבירה מה הרעיון מאחורי שיטת ההזמנה האקסקלוסיבית
- OnePlus חשפה את OxygenOS, גרסת אנדרואיד משלה
- המכשירים שהכי שווה לחכות להם ב-2015
- One של OnePlus: הסלולרי שטורף מכשירי דגל
ה-OnePlus One הצליח לצבור פופולריות רבה תוך זמן קצר בזכות השילוב בין מכשיר איכותי עם מפרט חזק, תג מחיר נמוך של 300-350 דולר בלבד (לעומת 600-700 דולר למכשירים מקבילים של היצרניות המובילות) ושיטת ההזמנות, שעזרה לחברה לבנות סביבו באז עצום.
המכשיר, אותו מכנה החברה "The Flagship Killer", צויד במסך 5.5 אינץ' ברזולוציית FHD, מעבד סנאפדרגון 810 בעל ארבע ליבות במהירות 2.5 גיגה-הרץ ומצלמה מתקדמת של סוני. בנוסף, יש לו שלל אפשרויות התאמה אישית - בין השאר, אפשר להזמין אותו עם גב מעץ. הטלפון זכה לביקורת משבחת בבדיקת עומק שבוצעה לו ב"כלכליסט".
ההזמנות המוקדמות - כדי לצמצם סיכון כלכלי
למרות ביטול מדיניות ההזמנות, משתמשים בישראל עדיין לא יכולים להזמין את המכשיר באתר החברה במשלוח לארץ. עם זאת, ניתן לרכוש את הטלפון משורה של חנויות שמייבאות אותו לארץ, במחיר שמתחיל ב-1,946 שקל (הרוכש נדרש לשלם את עלויות הייבוא).
ה-OnePlus 2, על פי המידע שדלף עד כה לרשת, צפוי לכלול סוללה חזקה יותר, זיכרון פעולה של ארבעה גיגה-בייט, מעבד חזק יותר, תצוגה ברזולציית QHD ומערכת הפעלה שונה - אוקסיג'ן OS, גרסת אנדרואיד שהחברה מפתחת בעצמה ואמורה לשלב ביצועים גבוהים עם מינימום של תוספות מיותרות. המחיר עדיין לא ידוע אבל צפוי להיות גבוה מזה של ה-OnePlus One, שיימשיך כנראה להימכר במקביל. ה-OnePlus 2 צפוי להגיע לשוק ברבעון השלישי. לטענת החברה, השמירה על שיטת ההזמנות לא נועדה ליצירת באז אלא כדי למזער את הסיכון הכלכלי, דבר שנחוץ לדבריה כדי לאפשר את המחיר הנמוך.