$
אפליקציות

ביפ איט: הפעלה קולית בעברית לסלולרי

אפליקציית Bip It מספקת שליטה קולית מלאה בעברית למכשירי אנדרואיד ואייפון. בין יכולותיה: הקראה והכתבת הודעות ווטסאפ ו-SMS, מענה לשיחות והפעלה של הסמארטפון ללא צורך לגעת בו. המפתח: אני לא רוצה מיליונים, רק לעזור לאנשים

רפאל קאהאן 11:0702.05.15

אפליקציית ביפ איט אינה חדשה: היא הושקה לפני מספר חודשים, עם הרעיון לספק שירות הפעלה קולית של הסמארטפון, קצת כמו שסירי עושה, רק בעברית. המפתח, ערן קצב, יצר את האפליקציה כ"מענה לתאונות הדרכים שהשימוש בסמארטפון עלול לגרום", לדבריו. עד כה האפליקציה זכתה להצלחה בקרב לא מעט משתמשים - כולל הח"מ, אך לטעמי היא עוד לא הייתה בשלה דאז.

כעת, עם השקת הגרסה האחרונה והמשודרגת במהלך אפריל, החלטתי לתת לה במה, מפני שמדובר באחת האפליקציות היותר שימושיות וטובות מסוגה. תפקידה העיקרי הוא לספק לכם יכולת שליטה קולית בסמארטפון. בשלב זה - האפליקציה יודעת לבצע חיוג לאנשי קשר; הכתבה, שליחה וקבלה של הודעות ווטסאפ ו-SMS; הכתבת יעד ניווט בווייז; תרגום; שליטה על השעון המעורר; שליטה על הנגן ויצירת אירועים בלוח השנה.

 


 

בגרסאות הראשונות הזיהוי הקולי היה די מקרטע והתבסס על מנוע הזיהוי של גוגל. אולם מאז האפליקציה עברה לשימוש במערכות של ניואנס, החברה שמספקת את שירותי הזיהוי לסירי של אפל. הביצועים שלה השתפרו באופן מרשים וכמעט לא זיהיתי מצבים בה נדרשתי לצעוק על המכשיר כדי שיבין את כוונתי. השימוש באפליקציה מצריך מהמשתמש ללחוץ על כפתור או לומר מילות קוד (ברירת המחדל הינה bip it execute) על מנת לגרום לה להאזין.

 

שליטה מלאה בפעולות החשובות של הסמארטפון שליטה מלאה בפעולות החשובות של הסמארטפון

  

לאחר מכן יש לומר את הפקודה בהתאם למה שמעוניינים שהאפליקציה תבצע. זיהוי הקול מתבצע באופן שקוף, ומזכיר מאוד את היכולות המלאות של סירי באייפון או קורטנה במכשירי ווינדוס פון. אחד היתרונות העיקריים הוא שאין צורך ל"אמן" או ללמד את מנוע הזיהוי הקולי לזהות את הקול הייחודי של המשתמש. מבדיקה עם נסיינית, נסיין צעיר ונסיין עם מבטא צרפתי בולט, האפליקציה זיהתה את הפקודה בניסיון השני או השלישי במקרה הכי גרוע. מרשים ביותר.

 

המפתח: לא רוצה מיליונים, רק עזרה בפיתוח

 

מה שיותר מרשים הוא שמאחורי האפליקציה עומד מפתח בודד, שאינו מגובה בשום הון גדול או קרן. לטענתו הוא אפילו לא מעוניין להפוך את האפליקציה למוצר מסחרי וסירב להצעות רבות שדרשו ממנו לוותר על החינמיות שלה. המטרה הבאה שלו היא להפוך את האפליקציה לכלי עזר עבור בעלי מוגבלויות שאינם יכולים להשתמש בסמארטפונים - כגון עיוורים, משותקים או קטועי גפיים. "מבחינתי כל מה שאני רוצה זה שמישהו יעזור לי לפתח את היכולות של ביפ איט", מסביר לי קצב. גישה מרעננת בעולם ההייטק הישראלי בו המרוץ לאקזיט הפך לעיקר.

 

האפליקציה עצמה זמינה לאייפון ולאנדרואיד בחינם, כאשר בגרסת האייפון ניתן לשלם גם 10.90 שקל בשביל להסיר את הפרסומות. בנוסף קצב הסביר לי שאת כל המידע האישי שמועבר דרך האפליקציה הוא לא שומר ושהוא דאג לכך שפרטיות המשתמשים תישמר. משהו שהרבה מפתחים שוכחים לשים אליו לב. יש לה מספר מתחרות כמו הקשב! לאנדרואיד, או Hebrew Voice Command גם היא לאנדרואיד. באייפון ההיצע קטן יותר וניתן לציין את מצב נהיגה, אך היא אינה חינמית ותדרוש מכם 20.90 שקל לרכישתה.

 

בנוסף יש לזכור שגם לווייז ולעוד אפליקציות ניווט יש מערכת הפעלה קולית. אך לרוב השימוש בהן פחות אינטואיטיבי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x