$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

Meizu MX4 Pro: ההר השקט

פאבלט הדגל של החברה כולל הפתעות רבות, ממסך חד כתער ועד חומרה שמאיימת גם על האייפון 6 פלוס והגלקסי נוט 4. עם מחיר סביר ותמיכה טובה בעברית, מדובר באלטרנטיבה ראויה עבור חובבי המסכים הגדולים

רפאל קאהאן 12:4312.05.15
מייזו הסינית היא אחת היצרניות שמדאיגות את סמסונג, אפל והאחרות: היא מציגה טלפונים זולים יחסית שלא נופלים מהאייפון והגלקסי S ביכולותיהם. הדגם האחרון של החברה שהגיע לישראל שם את הכוונת על האייפון 6 פלוס והגלקסי נוט 4: הכירו את פאבלט ה-MX4 Pro, מכשיר בתצורת חמישה אינץ' וחצי עם איכות תצוגה מעולה – שעולה על רבים ממתחריו.

עיצוב ומבנה: דומה לאמא אפל ועם כוח של אבא סמסונג

 

הפאבלט החדש של החברה ממשיך בקו של קודמיו: העתקה בוטה של סגנון עיצוב האייפון. עם זאת, במכשיר הוטמע גם כפתור בית פיזי, חידוש לחברה הסינית שמעוצב בדיוק כמו בסמסונג עם קורא טביעות אצבע מובנה. למכשיר גב פלסטיק ומסגרת מתכת, באיכות הרכבה טובה. כפתור ההפעלה מוקם בחלק הימני העליון - בחירה רעה מכיוון שמדובר בטלפון לא קטן. המסך המבריק נמתח כמעט עד השוליים ומצופה בגורילה גלאס מהדור השלישי. עדשת המצלמה בולטת מעט מה שעלול לגרום לשחיקתה.

 

מייזו MX4 Pro מייזו MX4 Pro

 

המכשיר שוקל 158 גרם – משקל קל ביחס לגודל הטלפון, שהוא בתצורת חמישה אינץ' וחצי. בסך הכל הנדסת האנוש לא מרשימה במיוחד: ניכר שהמעצבים, היו עסוקים בעיקר בצמצום הוצאות ולא ביצירת חוויית שימוש יוצאת דופן. ועדיין, המכשיר נוח למדי.

 


 

ממשק ומערכת הפעלה: המסך עם הרזולוציה הגבוהה בשוק

 

למרות שמדובר במכשיר סיני עם תג מחיר בינוני, המייזו מצויד במסך יותר חד משל האייפון 6 פלוס והנוט 4. למעשה זהו הסמארטפון הראשון שמתהדר במסך בעל רזולוציה של 2,560 על 1,536 פיקסל בצפיפות של 546 פיקסלים לאינץ'.

 

נכון לרגע זה, למייזו החדש יש את רזולוציית המסך הגבוהה בשוק נכון לרגע זה, למייזו החדש יש את רזולוציית המסך הגבוהה בשוק

 

המסך עצמו הוא בטכנולוגיית IPS LCD עם תאורת LED אחורית מתוצרת יפנית, מה שמסביר את איכויותיו הנדירות. ההפרדה המצוינת אמנם מרשימה על הנייר, אך בפועל ההפרש של 96 פיקסלים ביחס למתחרים אינו ניכר לעין, כך שההישג הוא על הנייר בלבד. עם זאת החברה מתגאה בכך שמדובר במסך בעל צריכת אנרגיה נמוכה יחסית לגודלו. למסך בהירות גבוהה מאוד, אך הוא גם מבריק מאוד – מה שמקשה על שימוש תחת תאורה ישירה.

 

הממשק של המייזו הוא ה- 4.2 Flyme שמתבסס על אנדרואיד 4.4, אך כולל מספר שדרוגים. ראשית, מכיוון שהמסך גדול וכפתור ההפעלה ממוקם מחוץ לטווח האצבעות של בן אנוש ממוצע, השכילו מהנדסי מייזו לשאול מ-LG את שיטת הטפיחה הכפולה לפתיחת המסך. הביצוע טוב, אך קחו בחשבון שלפעמים תיאלצו לטפוח יותר מפעם אחת. עוד אפשרות היא שימוש בכפתור הבית הפיזי. מה שמקל על המלאכה.

 

זאת ועוד, סורק טביעות האצבע אינו רגיש כמו שהייתי מצפה, כך שפתיחת הנעילה יכולה להתבצע עם קוד או שרטוט קו בין נקודות. הממשק עצמו הוא העתקה בוטה של iOS, עם ויתור על מגירת האפליקציות לטובת מסכי בית אינסופיים. יש שאוהבים ויש ששונאים - כאן זה באמת עניין של טעם.

 

מכיוון שמייזו ויתרו לגמרי על עניין כפתורי הניווט – הם הוחלפו בכפתור חזרה שמופיע כאשר יש בו צורך. אך לעתים נתקלתי במקרים נדירים בהם הוא לא הופיע. אך כאן המקום לציין עוד פתרון מעניין שמראה שבסין חושבים מחוץ לקופסה. במסך ההגדרות ניתן לבחור בשימוש בכפתור וירטואלי צף המגיב כמו ג'ויסטיק. משיכה שלו למעלה מעלה את מסך האפליקציות הרצות ברקע, משיכה למטה "מורידה" את החלק העליון של המסך לחציו התחתון – פתרון שאפל הטמיעה באייפון 6 פלוס.

 

ממשק ה-Flyme המעודכן מספק תוצאות מעורבות ממשק ה-Flyme המעודכן מספק תוצאות מעורבות

 

משיכה לצד ימין או שמאל מאפשרת דילוג לאפליקציה הבאה, קצת כמו שימוש בקיצור ה-ALT TAB במחשבים. אולם כאן אתם מוגבלים רק לשתי אפליקציות במקביל. לחיצה ישירה על הכפתור מחליפה את כפתור החזרה הרגיל. נתקלתי בבאגים קטנים ומעצבנים, כמו הופעה של שאריות תצוגה ממסך קודם באפליקציות מסוימות. אך אין מדובר במשהו שגורע מנוחות השימוש, זה סתם משרה הרגשה שמישהו לא בדק את התוכנה עד הסוף.

 

מצלמה: חיישן סוני, זה כל השוני

 

כמו מכשירי דגל רבים בימינו, הפרו מצויד בחיישן סוני ברזולוציה של 20.7 מגה-פיקסל, בדיוק כמו במכשירי האקספריה Z3. מדובר בחיישן מעולה, שהבעיה העיקרית שלו הוא שיצרנים רבים אינם משקיעים בתוכנה שמאפשרת מיצוי של יכולותיו המצוינות. התוכנה של מייזו מאפשרת צילום ב-ISO של עד 1,600 ובאופן כללי מספקת תמונות באיכות מעולה. למעשה, במקרים מסוימים היא אפילו מתעלה על מכשיריה של סוני עצמה. הצבעים עשירים אך טבעיים והמיקוד מהיר במיוחד.

 

חיישן הסוני במצלמה האחורית מספק תמונות טובות בהחלט חיישן הסוני במצלמה האחורית מספק תמונות טובות בהחלט

 

עם זאת יש לזכור שאין כאן מפתח צמצם מרשים או ייצוב תמונה. הפלאש הכפול מאפשר צילום סביר בלילה, אך הצמצם עדיין גורם להופעה של רעש בתמונות, אפילו באור יום. בקיצור, מי שחובב צילום אמנם לא ימצא פה תחליף למצלמה אמיתית – אך הביצועים שלה טובים מאוד ויש לציין שהשליטה באפשרויות האוטומטיות זריזה, כאשר ניתן לברור ביניהן במחווה, במקום בנבירה בתפריט. זאת ועוד, המצלמה גם מצוידת בשליטה ידנית מלאה. המיקוד מהיר, אך הוא לפעמים מפספס את המטרה ונדרש לתיקונים – תוצאה של היעדר מנגנון ייצוב תמונה. החלק המאכזב הוא צילום הווידאו שאמנם מאפשר צילום ב-4K, אך אינו מספק ביצועים יוצאים מגדר הרגיל.

 

 

החברה השקיעה גם במצלמה הקדמית החברה השקיעה גם במצלמה הקדמית

 

המצלמה הקדמית היא בעלת חיישן של 5 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של 2.2 - ומציגה איכות תמונות טובה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: קל ופשוט

 

הפרו מספק צליל מצוין ונגן האודיו המובנה מכיל את כל התכונות שהייתם מצפים. ישנו אקוולייזר מובנה שמעשיר את הפרדת הצלילים בהתאם לסגנון המוזיקה, כמו גם אפשרות התאמה לאוזניות האישיות. הנגן תומך ברשימות השמעה וניתן לברור את תצוגת השירים על בסיס המבצע, שם השיר או האלבום. הרמקול הבודד של הפרו יעיל ועוצמת השמע מרשימה מאוד, אם כי לא מיועדת להשמעה של מוזיקה אלא יותר כדיבורית. הצליל באוזניות חזק ועשיר אף הוא.

 

זהו כנראה לא המכשיר שתרצו לראות עליו סרטים בזמן שאתם בחוץ זהו כנראה לא המכשיר שתרצו לראות עליו סרטים בזמן שאתם בחוץ

 

אפליקציית התמונות יעילה ופשוטה לשימוש וכוללת תכונת עריכה, אם כי לא ניתן להשתמש באפליקציות עריכה חיצוניות לתמונות במאוחסנות בתיקיית ברירת המחדל. לשם כך יהיה עליכם להוריד אפליקציה כגון גוגל תמונות ואפליקציית צד שלישי כגון Pixlr או פוטושופ אקספרס.

 

נגן הווידאו מאפשר להקפיץ את חלון התצוגה כמו בנגנים של LG וסמסונג, אך התכונה מוגבלת מכיוון שלא ניתן להגדיל או להקטין את החלון או לברור את השקיפות. מעבר לכך ניתן להריץ את כל סוגי הקבצים הפופולריים אם כי נחשפתי לתלונות של משתמשים בפורומים שהתלוננו על קבצי MPEG 4 ו-2 שהמכשיר לא זיהה. אם כי זה לא משהו ששימוש ב-VLC לא יפתור בקלות.

 

מרכז אבטחה מובנה מרכז אבטחה מובנה

 

מייזו התקינה על המכשיר בתוכנת אבטחה מקיפה שתספק לכם מענה עבור כל הסכנות בהן עלול בעל סמארטפון להיתקל ברשת המודרנית. היא כוללת ניהול הרשאות, אנטי וירוס, ניהול תקשורת, קבצים וזיכרון. עוד שתי אפליקציות חביבות הן יישום ציור חביב ואפליקציית פתקים שמזכירה את גוגל Keep.

 

ביצועים וזמן סוללה: מנוע חזק לטווח בינוני

 

מייזו ביצעו שינוי מהותי בערכת השבבים. ממעבד של Media Tek הטייוואנית עברו במייזו למעבד סמסונג בעל שמונה ליבות. בפרו הושתלה ערכת שבבים Exynos עם ארבע ליבות במהירות 2.2 גיגה-הרץ וארבע ליבות של 1.5 גיגה-הרץ. בנוסף, יש לו זיכרון פעולה של שלושה גיגה-בייט. הטלפון פועל ללא דופי וביצועיו לא נופלים מאלה של מכשירים שעולים פי שניים יותר. גם המעבד הגרפי מאפשר הרצה של משחקי תלת ממד תובעניים בקלילות ראויה לציון. מבחינת טלפוניה ותקשורת, אין תלונות וגם איכון ה-GPS של המכשיר מהיר מאוד ויישומי ניווט פעלו היטב.

 

שלל אפשרויות לשליטה על המכשיר שלל אפשרויות לשליטה על המכשיר

 

הבעיה טמונה בסוללה: למרות שמדובר בסוללה בעלת עוצמה של 3,350 מיליאמפר-שעה, לא הצלחתי לסחוט מהמכשיר יותר מ-12 שעות פעילות שוטפת ביום. שימוש באפליקציות זוללות אנרגיה כגון משחקים, ניווט או ניגון סרטונים אף צמצמו את הנתון הזה בכשעתיים בממוצע. האשם המרכזי הוא כמובן המסך המרשים: גם מייזו עדיין לא פיצחה את סוגיית החיסכון באנרגיה.

 

עוד נקודה לרעתו הוא נושא החימום. גם כאן ההנדסה הסינית לא מרשימה במיוחד. העובי הדקיק והעומס על הסוללה והמעבד מייצרים לעיתים אזורים – בעיקר בחלקו העליון של המכשיר – שהופכים את השימוש בו ללא נעים במיוחד. זאת ועוד, אפילו שימוש באפליקציית פייסבוק הניבה פליטת חום די רצינית. זו בעיה לא רק בשימוש היומיומי אלא גם מבחינת ההשפעה על הרכיבים שעלולים לסבול מכך לאורך הדרך.

 

סיכום ואלטרנטיבות: התמורה הטובה למחיר, אך יש עדיין טובים ממנו

 

המייזו הוא רכישה טובה עבור חובבי המסך הגדול. למעשה, זהו אחד המכשירים המשתלמים בישראל וניתן להשיג אותו במחיר רשמי של החל מ-2,099 שקל ברשת באג, עבור גרסת ה-16 גיגה-בייט. עם זאת גרסת ה-32 גיגה-בייט שהיא לטעמי עדיפה, עולה כבר 2,399 שקל, קרוב למחירם של מכשירים עדיפים כגון הסוני אקספריה Z3 או ה-OnePlus One שמצויידים האחד בחריץ הרחבה והאחרון ב-64 גיגה-בייט זיכרון משתמש מובנה ומסך 5.5 אינץ'. עוד מכשיר ששווה לבדוק בטווח מחירים הזה הוא ה-LG G3 שנמכר כיום במחירים של פחות מ-2,000 שקל ושמצויד במסך בגודל דומה וברזולוציית QHD, וכבונוס גם מספק חריץ הרחבה ומצלמה איכותית יותר.

 

מייזו MX 4 Pro - ציון כלכליסט: 8.5

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציית מסך: 2,560 על 1,536 פיקסל || מצלמה אחורית: 20.7 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 5 מגה-פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, 2.2 + 1.5 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 9 מ"מ || משקל: 158 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x