$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

סמסונג ומדטרוניק משקיעות בקרן טרי ונצ'רס הישראלית

קרן מדעי החיים כבר גייסה 75 מיליון דולר לקרן השלישית שלה, בין היתר מענקיות מדעי החיים כג'ונסון אנד ג'ונסון, ת'ורטק ואבוט וענקית המובייל סמסונג

מאיר אורבך 08:0518.05.15

קרן מדעי החיים הישראלית טרי ונצ'רס גייסה 75 מיליון דולר לקרן טרי ונצ'רס 3 מתוך 100 מיליון דולר שהיא מקווה לגייס, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הקרן מנהלת כיום 100 מיליון דולר, ושווי שתי הקרנות הראשונות שלה היה 30 מיליון דולר. עם המשקיעים בקרן החדשה נמנות ענקיות מדעי החיים מדטרוניק, ג'ונסון אנד ג'ונסון, בוסטון סיינטיפיק, קרדינל הלת', אבוט, ת'ורטק ואינטרמאונטיין, שהיא חברת קופות החולים השלישית בגודלה בארה"ב, וכן ענקיות המובייל סמסונג וניקון.

 

מיכל גבע מיכל גבע

 

מייסדי הקרן הם מיכל גבע, ד"ר פיטר פיצג'רלד מהפקולטות להנדסה ורפואה באוניברסיטת סטנפורד ופרופ' מרטי ליאון מתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. בראיון בלעדי ל"כלכליסט" אומרים גבע ופיצג'רלד שהם אינם מכוונים להקמה של חברות ענק. "אנחנו רוצים להשקיע כ־3–5 מיליון דולר באחזקה של כ־30% מהחברות האלה. מכירה שלהן בכ־100 מיליון דולר יכולה ליצור לנו אקזיטים שיניבו החזרים משמעותיים למשקיעים שלנו", אומר פיצג'רלד. "אנחנו לא פוסלים הקמת חברות שיגיעו לשווי של 200 מיליון דולר ויותר, אבל שווי ממוצע של אקזיט לחברות מכשור רפואי הוא כ־80–100 מיליון דולר. לא נשקיע בתחומים של פארמה או ביו־פארמה, מאחר שנדרשת בהם השקעה רבה של כסף ועבודה רגולטורית", הוסיף.

 

"המשקיעים האסטרטגיים הרבים בקרן שלנו מאפשרים לנו לחבר אותם לחברות שלנו בשלב מוקדם מאוד, כך שאם מגיע רגע רלבנטי שבו הם מעוניינים לרכוש חברה, הם לא צריכים להתחיל את ההיכרות הארוכה, כי הם כבר מכירים אותה היטב", אומרת גבע. "יש לנו ערוץ פתוח למשקיעים גם ברמת המנהלים הבכירים וגם ברמת מנהלי החטיבות, והם פונים אלינו בנוגע לטכנולוגיות שמעניינות אותם או לפיתוחים שהם מחפשים. ערוצים אלה מאפשרים לאתר חברות שמצויות בלב ההתעניינות ולא כאלה שהטכנולוגיות שלהן לא רלבנטיות".

 

טרי ונצ'רס גייסה עבור הקרן הראשונה שלה 30 מיליון דולר, ואלה הוחזרו במלואם בעקבות מכירת חברת Apica לת'ורטק ב־80 מיליון דולר. היא החזיקה בעת המכירה ב־30%, שהכניסו לה כ־24 מיליון דולר.

 

על פי דו"ח של ארגון IATI, תעשיית מדעי החיים הישראלית רשמה פריחה עצומה ב־2014 בזכות גיוסי שיא של כ־801 מיליון דולר, שהיוו 24% מכלל ההשקעות ב־2014. בישראל פועלות 1,380 חברות בתחום. כיום יש מספר מועט של קרנות פעילות בתעשייה זו בישראל, והבולטות בהן הן פונטיפקס, אקסלמד וכלל ביוטכנולוגיה. קרנות רבות הפסיקו לפעול או צמצמו מאוד את פעילותן בתחום; למשל, 7Health, מדיקה ו־IHCV שמצויות במהלך גיוס מחודש. גם גיזה החליטה לצאת מהתחום, וקרן פיטנגו משקיעה בו במידה פחותה.

 

טרי ונצ'רס מתכוונת למקד את השקעתה בשני תחומים מרכזיים. הראשון הוא מכשור רפואי, שלו היא מתכוונת להקדיש כ־50% מהיקפה, והתחום השני הוא בריאות דיגיטלית, שמחבר בעצם בין תעשיית המחשוב לבין תעשיית מדעי החיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x