מחלונות מרחפים ועד מגזין בהתאמה אישית: כל החידושים ב-iOS 9
מערכת ההפעלה של האייפון והאייפד אמנם לא כוללת חידושי עיצוב, אך יש לה יכולות מרשימות בתחום ההפעלה הקולית ואפליקציות כיישום פתקים, מגזין חדשות מקוון ועוד. בנוסף, החליטה אפל לפנק את בעלי האייפד בממשק חלונות מעופפים ומסך מפוצל
אפל הציגה אמש מספר חידושים הנוגעים בעיקר למערכות ההפעלה שלה למובייל ולמחשבי המק. גולת הכותרת היו השיפורים בממשק המשתמש שהביאו את יכולותיה של iOS 9 לביצועים המשתווים ביכולתם לשירותים שזמינים למשתמשי אנדרואיד ו-ווינדוס פון.
- "אפל, עליבאבא ואמזון יאיימו בעתיד על הבנקים"
- נחשפה iOS 9: סירי משופרת, אפליקציות חדשות ואפילו קוד פתוח
- סמסונג פיי יושק בחודש הבא, ייתמך בשעון חכם מתקדם
כמו תמיד, כוללת iOS 9 שיפורים במהירות הפעולה וביעילות ניצול הסוללה - אך הייחוד שלה הוא בתוספות מעניינות שמעשירות את חוויית השימוש.
הפעלה קולית: סירי אקטיבית
השיפור העיקרי נוגע לפעולתה של הסייעת האישית הוותיקה של אפל, סירי. מבחינת יכולותיה סירי הרשימה מאוד בזמן הצגתה לפני כשנתיים, אך מאז שירותי הזיהוי הקולי של גוגל ומיקרוסופט הציגו שיפורים רבים שגימדו את יכולותיה.
כעת אפל, שהבינה שעליה להציג יכולות חדשות על מנת לשמור על רלוונטיות, הציגה מספר שינויים, שאולי לא הופכים את סירי למובילת החבורה, אך בהחלט מביאים את יכולותיה לרמה מקבילה לשל המתחרים.
לראשונה סירי הפכה להיות פרואקטיבית - זאת אומרת שהיא כבר לא תחכה לפקודה מהמשתמש - אלא תדע לספק לו תובנות ופתרונות בעצמה, באותו אופן בו גוגל Now למשל מסוגלת להציג את הדרך הביתה או את מזג האוויר באופן אוטומטי.
בחיפוש, סירי תציע אנשים שאולי נרצה ליצור אתם קשר על סמך הרגלי עבר או אפליקציות לשימוש, קישורים למוקדי עניין מבוססי מיקום וחדשות. מעכשיו ניתן גם לחפש וידאו באתרים כמו יוטיוב ולצפות בסרטון ישירות מעמוד התוצאות.
אפליקציות: פתקים, מוזיקה וחדשות
יישום Notes שצורף למערכת ההפעלה הוא אפליקציית פתקים בסגנון אוורנוט וגוגל Keep. היישום הוותיק כבר היה זמין מזה שנים, אך יכולותיו היו מוגבלות. כעת ניתן לשנות את העיצוב, ליצור רשימות, להוסיף תמונות או לצייר שרטוטים במחוות מגע. כמו כן ניתן יהיה לייצא לינקים מדפדפן ספארי לנוטס. כל זאת מסונכרן אוטומטית בענן.
אחת החולשות העיקריות של iOS היה יישום המפות שאפל לא השכילה להפוך לשירות יעיל כגון זה של גוגל. כעת, גם אפל Maps יודעת להתמודד עם ניווט בתחבורה הציבורית. האפליקציה יודעת להציג את כל הכניסות והיציאות לתחנה ומספקת הוראות הליכה בצורה היעילה ביותר ביחס למיקום המשתמש. גם האינטגרציה עם סירי נעשתה יותר מהודקת וניתן לשלוט באמצעותה על המסלולים המבוקשים. מפות תהיה זמינה בשלב הראשון בעיקר בארה"ב וכן בלונדון. בשלב הבא אפל גם תשיק את יכולותיה במבחר ערים בסין.
זאת ועוד, אפל השיקה שירות חדשות בשם News. הוא מאוד דומה ליישום הבלינקפיד של HTC, ויודע לייצר למשתמש פיד חדשות מתעדכן בהתאם להעדפותיו. היישום יהיה זמין בשלב ראשון בארה"ב, בריטניה ואוסטרליה ויהיה כפוף לשותפות התושן של אפל כגון ESPN, הניו יורק טיימס או ווג.
החברה חשפה באירוע את אפל מיוזיק, שירות מוזיקה בסטרימינג שצפוי להתחרות בשירותים כגון ספוטיפיי. מיוזיק יהיה זמין גם למשתמשי אנדרואיד ו-ווינדוס. השירות יושק ב-100 מדינות החל מה-30 בחודש, במחיר של 10 דולר לחודש עם שלושה חודשים ראשונים בחינם. בנוסף, ניתן יהיה לקנות מנוי משפחתי לשישה אנשים, שיעלה 15 דולר לחודש.
ממשק אייפד: חלונות מקבילים
אחד החידושים העיקריים נוגע לממשק הטאבלט של iOS. הוא כולל יכולות חדשות כגון משטח עכבר וירטואלי ויכולת ריבוי משימות עם שני חלונות, קצת כמו התכונה המקבילה במכשירי האנדרואיד של LG וסמסונג. הממשק יאפשר לדלג בקלות בין חלון לחלון ולהרחיב אחד מהם על פני המסך במחוות סווייפ. התכונות החדשות יהיו זמינות בשלב זה רק במכשירי אייפד אייר 2, אך חלקן יגיעו גם לטאבלטים ישנים יותר מתוצרת החברה.
ומה עוד נחשף?
מערכת ההפעלה של המק זכתה גם היא למספר שדרוגים כמו שיפור במהירות השימוש בממשק במספר תוכנות, כגון מייל וספארי. השיפורים העיקריים הם: ביצוע פעולות מהירות במחוות סווייפ על הטאצ'פד בסגנון מחוות המגע באייפון ועבודה בטאבים במייל. בדפדפן הספארי, ניתן להצמיד אתרים אהובים לשורת המשימות.
יש חלון שמנגן ברקע? אפשר יהיה להשתיק אותו במהירות באמצעות הקלקה על אייקון בשורת החיפוש/כתובת. גם מנוע החיפוש הפנימי ספוטלייט זכה לשדרוג בדמות יכולת לבצע בו פעולות בשפה טבעית, כמו קבלת עדכוני מזג אוויר או חיפוש בסגנון "תמונות מאורי" או "מיילים שלא הגבתי להם מנועה".
שעון אפל זכה ביכולות התאמה אישית חדשות: מעתה ניתן יהיה ליצור תצוגת פני שעון מתמונה ספציפית או מאלבום תמונות ואף מסרטונים מאתרים נבחרים. המפתחים יוכלו להציג מידע שייבחרו על פני השעון, כמו למשל זמן טיסה משוער באפליקציה של חברת תעופה או עדכוני משחקים מאפליקציית ספורט.
באמצעות סיבוב הקראון ניתן יהיה לצפות בפגישות עתידיות או במזג האוויר הצפוי, במסגרת תכונה שאפל מכנה Time Travel. כמו כן, ניתן יהיה לקבל שיחות באמצעות FaceTime ואודיו ולהשיב למיילים ישירות ממסך ההתראות.