$
חדשות טכנולוגיה

הסטארט-אפ הזוכה של בוגרי 8200 : קורלוג'יקס

החברה המנטרת בעיות בקוד התכנות תוך שימוש בעקרונות סייבר זכתה בתחרות שנערכה אמש בנמל ת"א ב-20 אלף שקל מקרן מאגמה של מודי רוזן ויהל זילקה

אסף גלעד 10:2510.06.15

Coralogix היא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים השנתית של עמותת בוגרי 8200 שנערכה אמש (ג') בנמל תל אביב, מבין כ-50 חברות שנרשמו לתחרות. קורלוג'יקס תקבל פרס של 20 אלף שקל מקרן מאגמה של מודי רוזן ויהל זילקה, אחת המשקיעות מאחורי Waze ו-Onavo. מאחוריה כבר גיוס הון ראשוני של מיליון דולר מקרן ג'נבסט ומאקספלור.

 

קורלוג'יקס לוקחת את עקרונות הסייבר אל תוך מערך פיתוח התוכנה של חברות הייטק ומספקת להן תוכנה המנטרת את קוד הפיתוח שלהן בכדי לאתר בעיות, באגים וכפילויות בקוד. בעוד שמפתחים כיום נדרשים לאתר את הבעיות האלה בעצמם ובאופן פרואקטיבי, התקנה של מערכת כמו זו של קורלוג'יקס מנטרת עבורם את פעילות כתיבת הקוד ומתריעה בפניהם על באגים ברמת הלוגים - רכיבי הקוד הקטנים ביותר- הבודדים. המערכת של קורלוג'יקס אף טוענת כי ביכולתה להציע פתרונות קוד וכן ליישמן.

 


 

סמנכ"ל המוצרים של החברה, אריאל אסרף, אמר אתמול כי בשוק בו פועלת החברה קיימות מספר מתחרות, הגדולה שבהן היא Splunk האמריקאית ששוויה מגיע כיום לכ-9 מיליארד דולר. "מאז ספלאנק קמו המון חברות בתחום, אבל התפיסה של כולן לא ממש השתנתה", אומר אסרף. "הן אומרות: אנחנו נאסוף עבורך את כל המידע, אבל כשתהיה לך תקלה, תפקידך לזהות אותה, להבין מה גרם לה ולפתור אותה. אבל הגישה שלנו באה מעולם המודיעין והיא אומרת: אתה לא צריך לחפש את המידע, אלא לקבל אותו אליך. אנחנו לא מקבלים ממך את המידע כמות שהוא, אלא אוספים אותו בענן, לומדים את התבניות, מבינים את הרצפים של קודי התוכנה, וכך יודעים אילו רצפים נחשבים לתקינים ואילו רצפים של קוד הם אבנורמליים".

  

צוות קורלוג'יקס. במרכז אריאל אסרף, סמנכ"ל מוצר בקורלוג'יקס צוות קורלוג'יקס. במרכז אריאל אסרף, סמנכ"ל מוצר בקורלוג'יקס צילום: עמית שעל

 

החברה הוקמה על ידי גיא קרופ (מנכ"ל), ליאור רדלוס (מנהל מחקר) ואריאל אסרף (מנהל המוצר), ומעסיקה כיום שישה עובדים. היא ניהלה עד כה בטא סגורה אליה נרשמו 80 חברות, מבלי שהחברה הפעילה מערך שיווק או יחסי ציבור ומוכרת כבר ל- 10 לקוחות משלמים. במהלך התחרות אמש, השיקה החברה גרסת בטא פתוחה לתעשייה כולה.  

 

במקום השני: מפתחת מיגון לאפליקציות

 

במקום השני זכתה חברת SafeDK, שמבקשת להגן על אפליקציות מפני תוכנות צד שלישי אליהן הן מחוברות, בין אם מפני פעילות זדונית או בכדי להתריע בפניהן על פגיעה בביצועים כמו צריכת סוללה גבוהה. SafeDK היא משחק מילים על 'הגנה' ו-SDK, רכיבי תוכנה מצד שלישי המשולבים באפליקציות ומאפשרים להן להתחבר לפייסבוק, לנתח את התנהגות המשתמשים או להציג פרסומות. אורלי שוהם, מנכ"לית החברה, הסבירה כי מספר רכיבי התוכנה החיצוניים באפליקציה ממוצעת יכול לעמוד על 15, כל אחד מהם עשוי להוות איום לא רק על אבטחת המידע של הנתונים העוברים על גבי האפליקציה, אלא גם עשוי להאט את פעילותה ולצרוך הספק מיותר. המערכת של SafeDK היא שירות על גבי הענן, אליו ניתן 'לגרור' את רכיבי התוכנה מצד שלישי ובצורה זו לא רק לנטר את פעילותם, אלא גם לשלוט בפעילותם, כמו למשל לכבותם מרחוק או לחסום מהן את הגישה למצלמה הסלולרית. החברה מעסיקה 7 עובדים וכבר גייסה סיבוב סיד.

 

למקום השלישי הגיע שירות Voyjer, שתופר עבור תיירים תכנית טיולים מפורטת באמצעות מדריך מקומי. כפי שAirbnb היא שוק שבו דיירים מחפשים מקומות לינה, כך וויג'ר מאתרת עבור תיירים מדריכים מקומיים שיכתבו עבורם תכניות טיול על מנת לחסוך את הטרחה שכרוכה במחקר לקראת הנסיעה. וויג'ר מתמחרת כל יום של תכנית ב- 5 דולר, כאשר התייר חוסך את הסכום במידה שהוא מזמין שירותים משלימים כמו מלון או שולחן במסעדה דרך וויג'ר. בשלב הגמר התחרתה גם חברת Vitalitix, שפיתחה מערכת תקשורת אחידה בין קשישים לבין בני משפחותיהם, המערבת בין השאר גם מתנדבים וארגוני סיוע המצויים בקרבת מקום. המערכת מתבססת על איכון גאוגרפי בכדי לאתר גורמים הנמצאים בקרבת מקום ויכולים לסייע בזמן אמת.

 

הרבה יותר ממודיעין

 

התחרות נערכה במסגרת הכנס השנתי של עמותת בוגרי 8200 שנערך מדי שנה בנמל תל אביב. עמותת הבוגרים של יחידת המודיעין, שבוגריה התפרסמו ביכולתם הגבוהה להשתלב בענף ההייטק ובריבוי חברות הסטארט-אפ שהם מקימים, מנהלת פעילות פילנתרופית למימון מלגות לסטודנטים וכן מפעילה את מאיץ הסטארט-אפים EISP 8200. שתי חברות מהמאיץ השתתפו במסגרת התחרות: Voyjer ו- Vitalitix. את העמותה מנהל בשנים האחרונות ניר למפרט, מנכ"ל קבוצת מר, ועד לאחרונה מנכ"ל זאפ שנמכרת בימים אלה לידי אייפקס.

 

בין השופטים שהכריעו את שלושת המקומות הראשונים: מודי רוזן, שותף ומייסד בקרן ההון סיכון מאגמה; חיים מר, יו"ר קבוצת מר; הראל קודש, סגן נשיא ג'נרל אלקטריק ומנהל הטכנולוגיות הראשי של הקונצרן כולו בתחום התוכנה; עו"ד גיל ברנדס, שותף במשרד נשיץ ברנדס אמיר; יוסי ויניצקי, הממונה על ההייטק בבנק הפועלים; מתי סימן, מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות בצ'קמרקס; ואבי רובינשטיין, סגן נשיא לשיווק בנייס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x