נכנסים אל המשחק: פייסבוק ואוקולוס חשפו קסדת מציאות מדומה
מנכ"ל אוקולוס הציג את הגרסה המסחרית הראשונה של קסדת ה-Rift, שאמורה להעניק חוויה עשירה לגיימרים, מבלי לגרום לכאבי ראש וסחרחורות. לצידה, הוצגו בקרי משחק מיוחדים עם יכולת זיהוי תנועה מתקדמת
קסדת הריפט של החברה הוצגה לפני כשלוש שנים, אך יועדה למפתחים (ולמאמצים המוקדמים, שתמכו במיזם הקיקסטארטר שלה) והקסדה החדשה היא המוצר הראשון של החברה שנועד לצרכן. בניגוד לדגמים הראשונים של הקסדה, ריפט המסחרית כוללת שני מסכים ברזולוצייה גבוהה יחסית של 1,200 על 1,080 פיקסלים כל אחד, עם קצב רענון תצוגה גבוה של 90 הרץ שאמור להבטיח תמונה חלקה ולהפחית את כאבי הראש ותחושת הבחילה עליהם התלוננו משתמשי הגרסאות הקודמות.
הקסדה קטנה וקלה יותר מקודמותיה, עם מעטפת בד ומנגנון פשוט להתאמת התצוגה.עם זאת, לא ברור כמה גיימרים יוכלו להשתמש בקרוב את המשקפיים - אוקולוס חשפה כבר לפני כחודש את המפרט הטכני המומלץ למחשב אישי שיוכל לתמוך במוצר, ומדובר במחשב גיימרים מקצועי עם לפחות שמונה גיגה-בייט זיכרון, מעבד אינטל i5 מהדור האחרון ומאיץ גרפי שקול ל-GTX 970 מבית Nvidia - חומרה יקרה למדי.
החברה גם תכלול בכל קסדה שלט של קונסולת XBOX One - החלטה מתבקשת לאחר שרכשה לפני כשנה את קרבון גרופ, החברה שעיצבה את השלט המקורי של קונסולת המשחקים. עם זאת, עד כה משתמשים רבים תהו מה יהיה בקר השליטה הנבחר של אוקולוס, והאם היא תאמץ אולי פתרון המתאים יותר למציאות מדומה כגון חיישני התנועה השונים. המשקפיים החדשים יושקו ברבעון הראשון של 2016, אבל החברה לא פירטה מה יהיה המחיר הסופי. ההערכות בתעשייה נעות בין 200 ל-400 דולר.
ביחד עם הקסדה, חשפה החברה גם את אוקולוס טאץ', הכלאה בין שלט/צמיד אלחוטי יעודי שהחברה פיתחה כדי לשלוט בממשק המציאות המדומה. הוא מאפשר למשתמשים להצביע, לנופף בידם ולבצע פעולות במשחק על ידי מחוות טבעיות. הבקר החדש יאפשר גם לתמרן אובייקטים בצורה מדויקת - למשל, להרים חפץ במשחק ולהשתמש בו. אוקולוס מבטיחה שהודות לטכנולוגיה הפטית, יוכלו הגיימרים להרגיש בידם את החפצים בהם נגעו במשחק. לא ברור כעת האם הקסדה תכלול את בקרי הטאץ' כבחירת מחדל וכחלק מהעלות הבסיסית.
אקזיט לפני השקת מוצר
פיל ספנסר, ראש חטיבת XBOX במיקרוסופט, עלה על הבמה והסביר שהקסדה תכלול תמיכה מלאה בווינדוס 10. הדבר מחזק במיוחד את מעמדה של מיקרוסופט בתחום המציאות המדומה, בו היא מתחרה בסוני (שמפתחת משקפי מציאות מדומה עבור קונסולת הפלייסטיישן 4). ספנסר הבטיח שמשתמשים יוכלו להזרים משחקי אקס-בוקס למחשב האישי ולהציג אותם על המשקפיים. אוקולוס צפויה להקים קרן הון סיכון של 10 מיליון דולר, שתשקיע במיזמי גיימינג שיפתחו משחקים לפלטפורמה שלה.
"לקח לנו שנים על מנת ליצור את המוצר הזה, שילוב מנצח של חומרה ותוכנה", אמר מנכ"ל אוקולוס ברנדון אירב. הקסדה כוללת חיישן חיצוני שממוקם על שולחן העבודה הפיזי עצמו, ועוקב אחרי תנועות המשתמש. דיוק ומהירות המעקב חיוניים למניעת בעיית הבחילות ולשיפור חוויית האודיו של המוצר.
הדרך למוצר המסחרי הסופי הייתה ארוכה ומפותלת עבור אוקולוס. החברה החלה את דרכה כפרויקט אישי של המייסד פאלמר לאקי שעבד עליה במוסך בית הוריו. אבל לאקי הצליח לסחוף אחריו את קהילת הגיימרים, התקשורת ואפילו כמה מפתחי משחקים נודעים - ביניהם ממציא Doom, ג'ון קארמק. באוגוסט 2012 החברה הצליחה לגייס דרך קיקסטארטר 2.4 מיליון דולר וכבר מכרה יותר מ-170 אלף יחידות מהדגמים השונים שפיתחה. במרץ 2014, פייסבוק רכשה את אוקולוס תמורת 2.2 מיליארד דולר, עוד לפני שהחברה השיקה את המוצר המסחרי הראשון שלה.