$
אפליקציות

30 אפליקציות חינמיות שאתם חייבים לקחת לטיול בחו"ל

להסתובב בכל עיר כאילו שנולדתם בה, לסגור מלון וטיסה בזול, להבין כל מילה של המקומיים, למצוא פאב ומוזיאון בכל מקום ועוד; כלכליסט מציג: אוסף היישומים המלא לטיול הבא שלכם - כולל אחד שיעזור לכם לארוז

ניצן סדן 22:3921.06.15

מתכוננים לטיול: טיסה, מלון ואריזה

צימר, מלון או אוהל על הקילימנג'רו? האפליקציות הבאות יסייעו לכם למצוא דיל משתלם או כרטיס של הרגע האחרון ולסגור חדר בחו"ל מסלון ביתכם

 

1. מי פנוי בסכיפהול? SkyScanner

 

יש הרבה מאוד אפליקציות שנועדו למצוא עבורכם את הטיסות הזולות ביותר. הן לא מתאימות לכל מקרה משום שלרוב, הדילים בהן מתבססים על ביטולים והזמנות של הרגע האחרון ורובנו מעדיפים להתארגן לחופשה בניחותא ולא לצאת אליה בהחלטה של רגע. סקייסקנר היא מהוותיקות והמומלצות ביותר. היא תראה לכם בדיוק היכן מתפנים מקומות והיכן מוצעים דילים אטרקטיביים. לאנדרואיד / iOS

 

skyscanner skyscanner

 

2. מותר להתחרט: Orbitz

 

אורביטס (לאנדרואיד / iOS) היא אפליקציית הזמנת טיסות ומלונות ותיקה למדי, בעלת קהל מעריצים לא מבוטל: יש בה אפשרות למצוא טיסות ברגע האחרון, לאתר מלון בקרבת המשתמש ואין בה עלויות ביטול פנימיות להזמנות שבוצעו דרכה.

 
orbitz orbitz

 

3. חביבה על ישראלים: חוליו

 

חוליו היא אחת מאפליקציות איתור הטיסה הכי פופולריות בישראל. היא תמצא לכם דילים של הרגע האחרון, אם כי לא רק - ואף תאפשר לכם להזמין הסעות מנמל התעופה למלון. לעיתים קרובות עלות הנסיעה זולה יותר ממחירה של מונית שתמצאו בשדה - מה שיכול להועיל במיוחד במקרים בהם נחתתם בנמל תעופה שרחוק מהעיר בה תכננתם לשהות.

 

hulyo hulyo

 

4. יש טיסה זולה יותר: Fairfly

 

אפליקציה ישראלית מומלצת במיוחד, בה משתמשים אחרי שמזמינים כרטיס טיסה. היא מחשבת את הירידה במחירי הטיסות ומשקללת את דמי הביטול כדי להמליץ לכם על עסקאות משתלמות יותר. אפשר לחסוך כך מאות דולרים במחירי כרטיסים, בהישען על הפער בין הזמנה מוקדמת ומחירי טיסות של הרגע האחרון. זמינה לאנדרואיד / iOS.

 

fairfly fairfly

 

5. קונקשן? אין בעיה: LoungeBuddy

 

לפעמים קורה שנתקעים שעות ארוכות בנמלי תעופה בהמתנה לטיסות המשך. במקרים הללו, היה נחמד לו יכולתם להיזרק ולהתפנק קצת באיזה טרקלין בשדה. אפליקציית LoungeBuddy תמצא לכם טרקלין במאות שדות תעופה בעולם ותכווין אתכם אליהם בתוך המבנה.

 

loungebuddy loungebuddy

 

6. דילים ממאות חברות: טריווגו

 

עבור חובבי הטיול הבורגני, המלון הוא הפיתרון הנוח ביותר: ארוחה מסודרת, בניין עם מתקני נופש וגישה נוחה למוניות יכולים להקל על מי שרוצה לנוח בטיול ולא להתרוצץ יותר מדי. אפליקציית טריווגו (אנדרואיד / iOS) מרכזת הצעות למלונות מ-175 אתרי בוקינג שונים. לצד חיפוש לפי יעד ומחיר, תוכלו לחפש מלון גם בהתאם לאטרקציות שונות או הופעות ואירועים.

 

trivago trivago

 

7. מי ביטל? אני לוקח: Roomer 

 

רומר היא אפליקציה שמאפשרת לכם למצוא חדר במלון שמישהו אחר ביטל - וכך לרכוש אותו במחיר מוזל. היא מאפשרת חיסכון של עשרות אחוזים במחיר ההזמנה ותוכל לפעמים להציל אתכם ברגע האחרון במקרה בו תידרשו לבטל חדר.

 

roomer roomer

 

8. כל המלונות שבעולם: בוקינג.קום

 

אפליקציית ענקית הבוקינג העולמית (אנדרואיד / iOS), שמציעה חדרים ב-640 אלף מלונות. הדגש הוא על מלונות סטנדרטיים, רשתות מוכרות ופחות על מלונות בוטיק או מקומות מיוחדים - אך מי שמחפש מלון ותו לא ימצא בבוקינג את מה שהוא מחפש.

 

booking.com booking.com

 

9. גם מלון, גם טיסה, גם רכב: Kayak

 

קיאק מגדירה עצמה כמנוע חיפוש למלונות, טיסות והשכרת רכב בטיולים. האפליקציה פשוטה ועשירה באפשרויות: תוכלו להגדיר בה יעדים ולקבל התראה על ירידה במחיר, לבצע צ'ק-אין אוטומטי, למצוא מלונות לפי מיקום או תקציב ואף לנהל נקודות בונוס שצברתם דרך חברות תעופה שונות. זמין לאנדרואיד / iOS.

 

10. חדר משלי: AirBnB

 

מיליוני תיירים מעדיפים להשאיר את המלונות למיניהם לבעלי האמצעים ולבחור בבית הארחה או דירת נופש. וכאן אין יישום טוב יותר מ-airbnb (אנדרואיד / iOS). נרשמים לשירות, מגדירים איזור ותקציב ומוצאים דירות בקלות. היתרונות הם המחיר, הסיכוי שתצליחו למצוא דירה בסמוך למרכזי הערים ולא באיזה פרוור נידח וכמובן - הטאצ' האישי.

 

airbnb airbnb

 

כשאתם מתארחים אצל מקומי, תוכלו לשמוע ממנו המלצות על בתי עסק ומוקדי עניין בעיר וללמוד ממנו בקלות דברים שאף פקיד קבלה במלון לא יטרח לספר לכם. למשל, בטיול בלונדון למדתי כך על פאב אלמוני בו חברי להקה שאני אוהב נוהגים לשתות.

 

11. למה מלון כשאפשר אוהל: ACSI Camping

 

תיירים רבים מעדיפים להתחבר לטבע במדינת היעד ולא לשכון בערים ומלונות. עבור המטיילים באירופה, אמליץ על ACSI Camping, שתכווין אותם אל אלפי אתרי קמפינג שונים ב-32 מדינות שונות ביבשת. היא זמינה עבור אנדרואיד ו-iOS

 

acsi acsi

 

12. אריזה וארגון: Packpoint

 

הכירו את פקפוינט (אנדרואיד / iOS), אפליקציה שתעזור לכם לארוז, להכין רשימות ציוד ולשתף אותן. היא תשאל אתכם לאן אתם נוסעים, לכמה זמן ומה בכוונתכם לעשות שם. לאחר מכן, תציג לכם ציוד מתאים לכל טיול ותאפשר לכם להוסיף כמה פריטים שתרצו. סיימתם? יופי: עכשיו תוכלו לשלוח את הרשימה לחברים המבולגנים שלכם, כדי שלא ישכחו את המטען ויישענו על שלכם כל הטיול.

 

packpoint packpoint

 

הטיול עצמו

איך מגיעים ממקום למקום בלי ללכת לאיבוד? כיצד מתקשרים למשפחה בארץ בלי לשלם הון על חבילות חו"ל? איך מבינים מה אומר לכם זר ברחוב? לאפליקציות הבאות הפתרונים

 

13. כרטיס מקומי: Local SIM

 

סגרתם מלון וכרטיסי טיסה, ארגנתם בייביסיטר לחתול ועליתם למטוס. הסלולרי, כמובן, מגיע אתכם. אחרי שתנחתו בנמל היעד תרצו לקנות לכם כרטיס SIM מקומי - כי למה לשלם מאות שקלים על חבילות החו"ל של ספקיות הסלולר בארץ. אפליקציה זו תראה לכם היכן תוכלו לקנות סים שכזה בעשרות מדינות ותסייע לכם בהשוואת מחירים.

 

צריכים סים? אין בעיה צריכים סים? אין בעיה צילום: שאטרסטוק

 

14. להגיע מא' לב': גוגל Maps

 

את האפליקציה הפשוטה והפופולרית תמצאו על כל מכשיר אנדרואיד ועל רוב האייפונים. היא לא אקזוטית במיוחד, אבל שימושית בצורה בלתי רגילה. כשמגדירים לה יעדים, אפשר להסתובב כמעט בכל עיר כאילו שנולדתם בה ולהמשיך להשתמש בסלולרי כרגיל.

 

google maps google maps

 

למשל, כשביקרתי בטוקיו הסתובבתי בשכונותיה כשאני מאזין למוזיקה ומדי פעם נותנת לי גוגל Maps התראה מנומסת בסגנון "פנה ימינה" כדי שלא אגיע למסעדה הלא נכונה או שאלך לאיבוד בדרכי למוזיאון.

 

15. איש עם אוטו: Car Rentals Market

 

רוצים להסתובב בין ערים, כשאינכם תלויים בתחבורה הציבורית? שיכרו רכב. אפליקציית Car Rentals Market (אנדרואיד / iOS) תשדך ביניכם ובין חברות השכרת רכב ב-135 מדינות בעולם.

 

Car Rentals Market Car Rentals Market

 

לטענת החברה, ב-98% מהמקרים תוכלו לשכור אחת מחצי מיליון המכוניות המוצעות גם ללא כרטיס אשראי (שימושי במקרה בו שדדו אתכם ונשארתם עם 200 דולר ששמרתם בתוך הגרב).

 

16. כמה לליטר: Gas Buddy

 

שכרתם רכב? מצוין: עכשיו עליכם להאכיל אותו. כשאתם מטיילים בארצות הברית וקנדה, נסו את Gas Buddy (לאנדרואיד / iOS). האפליקציה משווה בין מחירי תחנות דלק ותפנה אתכם אל התחנה הזולה ביותר בסביבתכם. היישום יכול לצמצם הוצאות שוטפות בנסיעה ומומלץ מאוד.

 

Gas Buddy Gas Buddy

 

17. מה הוא אמר: גוגל טרנסלייט

 

עוד יישום מוצלח של ענקית הטכנולוגיה. בעזרתו, תוכלו לכוון את המצלמה אל טקסט ולקבל תרגום שלו בזמן אמת, להשתמש במיקרופון המכשיר כדי לתרגם דברים שיאמרו לכם מקומיים ועוד. פשוט ונוח, זמין לאנדרואיד וגם ל-iOS.

 

google translate google translate

 

18. למקרה חירום: Find Clinic

 

לא כל טיול שתעשו יכלול ערים גדולות ומפותחות, בהן כל נהג מונית יודע איך מגיעים אל בית החולים הסמוך. עבור טיולים באזורים כפריים, קחו אתכם את Find Clinic (לאנדרואיד / iOS), אפליקציה לאיתור בתי חולים ומרפאות ביותר מ-100 מדינות. למשתמשי אנדרואיד, נמליץ על Nearest hospital, בעלת יכולות דומות.

 

find clinic find clinic

 

19. הכפתור האדום: Red Panic Botton

 

יש לי חבר בלי הרבה מזל: הוא נקלע לתאונת דרכים בבלגיה, נשדד בקולומביה, נפל מסוס באנגליה והשיא היה כשנפל עליו גג של תחנת דלק ביפן בעת האסון בפוקושימה. בחלק מהמקרים האלה מה שעזר לו היה אפליקציות כפתור חירום, כמו Red Panic Botton (לאנדרואיד / iOS) - אפליקציה שתשלח לאנשים שהגדרתם מראש הודעת מצוקה בתוספת המיקום המדויק שלכם. איך אומרים? עדיף שיהיה ולא תצטרכו מאשר שתצטרכו ולא יהיה.

 

20. חיבור חופשי: WiFi FInder

 

זוהי אחת האפליקציות הכי שימושיות שתמצאו. לפעמים נגמרת לכם חבילת הדאטה עשר דקות לפני שתצלמו בטיול משהו כל כך מושלם שפשוט חובה לשתף אותו בפייסבוק.

 

wifi finder wifi finder

 

במקרים הללו, תתחילו לנדוד ולחפש רשת WiFi פתוחה - דבר שנדיר מאוד למצוא באירופה ובארה"ב בהרבה מקרים. מה עושים? מתקינים את WiFi Finder (לאנדרואיד / iOS), שתנחה אתכם אל הרשת הפתוחה הקרובה ביותר.

 

21. תמונה אימפרסיוניסטית: Snapseed

 

כנראה שתצלמו הרבה מאוד תמונות בטיול. אבל לא כל אחד יודע להוציא תמונה מרשימה, מהסוג שמתגאים לשתף ברשת. כאן נכנסת לתמונה סנאפסיד (לאנדרואיד / iOS). זו אפליקציית שיפור התמונה הכי פשוטה וידידותית שבנמצא. פשוט בוחרים פילטר וקובעים כמה השפעה תהיה לו על התמונה, מוסיפים צל או תאורת אווירה ומשתפים בקלות בכל פלטפורמה.

 

snapseed snapseed

 

22. קולה של אמא: Whatsapp

 

כן, את אפליקציית הצ'ט הכי פופולרית בישראל אפשר למצוא על כל טלפון, פחות או יותר. אבל יש לה שני פיצ'רים מאוד שימושיים בנסיעות לחו"ל שאנשים נוטים לשכוח. הראשונה היא היכולת לשלוח מיקום. אתם מדברים עם חבר שהמליץ לכם על מסעדה מדהימה במילאנו ולא מוצאים את הכניסה? שילחו לו את המיקום שלכם (דרך אייקון צירוף התוכן, האטב המשרדי) והוא יוכל לכוון אתכם בקלות. התכונה השניה היא היכולת לבצע שיחות קוליות ללא עלות קישוריות בינלאומית - רק על בסיס דאטה, דרך אייקון הטלפון.

 

בילויים

הכיף הכי גדול בכל טיול הוא מה שקרה בלי שתכננתם ולא בהכרח הביקור באתרים שבחרתם מראש. האפליקציות הללו יעזרו לכם לשדרג את החוויה.

 

23. מתי נפתח הלובר? Travel guide and journal

 

איך יודעים היכן נמצא כל אתר תיירות מקומי בכל עיר אליה תגיעו? שאלו את Travel guide and journal. האפליקציה (iOS) כוללת 340 מדריכי ערים בחינם ו-125 מפות, שכולם זמינים גם ללא חיבור לאינטרנט. עוד אפשרות היא TripAdvisor הוותיקה: בחנויות האפליקציות של גוגל תוכלו למצוא גרסאות שלה לערים רבות.

 

Travel guide and journal Travel guide and journal

 

24. תערוכה לכל טעם: Museums of the World

 

אחרי שביקרתם בכל אתרי התיירות המפורסמים בכל יעד, שווה לנסות לשדרג את הטיול קצת. אם אתם אוהבים מוזיאונים, שווה לנסות את Museums of the World (לאנדרואיד / iOS). היא מרכזת מידע על אלפי מוזיאונים מומלצים ברחבי העולם, בדגש על ערים מפורסמות (אבל לא רק). הממשק שלה פשוט והיא תכוון אתכם אל התערוכות שמעניינות אתכם לפי תחומי עניין ומיקום.

 

Museums of the World Museums of the World

 

25. הראה לי את הדרך אל הבר הבא: Drink Advisor

 

מי שלא יכול לנסוע לחו"ל בלי לחגוג בפאב או מועדון יאהב את Drink Advisor (אנדרואיד / iOS). היא תמצא לכם פאב שכונתי או מגה-בר, מועדון ענק או מקום קטן עם הופעות ג'אז - תלוי בטעמכם. יש בה כ-10,000 פאבים ומועדונים, כך שבטוח תמצאו משהו שתאהבו.

 

drink advisor drink advisor

 

26. מי בא להופעה: Bandsintown

 

אחד הדברים שהכי כיף לעשות בטיול הוא למצוא איזו הופעה מעולה שבכלל לא תכננתם לראות. אפליקציית Bandsintown מציגה אילו הופעות מתקיימות בכל עיר בחתך להקות ואמנים, תאריכים ופסטיבלים. שווה להתקין (אנדרואיד / iOS) ולגלות האם במקרה הלהקה שהכי אהבתם בילדות מתאחדת בקרבתכם השבוע.

 

bandsintown bandsintown

 

27. איפה רואים את המשחק? NBC sports matchmaker

 

אם יש דבר אחד שיכול להעיב על טיול מוצלח זו הידיעה שהפועל (או ברצלונה) משחקת ושתחמיצו את המשחק. אפליקציה גאונית זו תמצא לכם פאב בו משודרים משחקי כדורגל, תחבר אתכם אל אוהדים מקומיים ועוד. זמינה ל-iOS.

 

NBC sports matchmaker NBC sports matchmaker

 

28. איפה הישראלים: Travel2gather

 

זוהי אפליקציה חדשה שעלתה לרשת לא מזמן ומהווה מעין רשת חברתית למטיילים. בעזרתה תוכלו למצוא ישראלים שמטיילים היכן שאתם נמצאים, לדבר איתם ולקבל המלצות על בתי עסק ואתרים שכדאי לבקר בהם.

 

Travel2gather Travel2gather

 

עוד שימוש מעניין לאפליקציה (אם כי לא אחד שתכננו המפתחים): לדעת היכן יש הרבה ישראלים, במקרה בו אתם מהאנשים שמעדיפים לא להיתקל בישראלים בטיול. היא זמינה לאנדרואיד ול-iOS

 

29. כמה פזוס יש בדולר: XE Currency

 

מי שמטייל בארצות הברית יכול לזכור בקלות שדולר הוא 3.8 שקל (או שער המטבע האקטואלי) - אבל מה עושה מי שמטייל בין מספר מדינות בדרום אמריקה וצריך לחשב גם פזו, גם גוארני וגם בוליבר? כאן נכנסת לתמונה XE Currency, אפליקציית המרת שערי מטבע שהיא נוחה ופשוטה במיוחד (לאנדרואיד).  

 

30. כמה זה עלה לי: Mint

 

טיולים לחו"ל הם עסק יקר, בעיקר בגלל הוצאות לא מתוכננות. אפליקציית MInt (לאנדרואיד / iOS) תאפשר לכם לקבוע תקציב, לחלק אותו לתחומי הוצאה ולנטר אותו בצורה שתבטיח שלא תוציאו יותר משתתכננו ושכל הוצאה תשב לכם היטב בתודעה.

 

בונוס: פלירט מקומי - טינדר ואוקייקיופיד

 

ואם כבר בחו"ל, למה לא להכיר אנשים חדשים? אפליקציות ההיכרויות טינדר (אנדרואיד / iOS) ואוקייקיופיד (אנדרואיד / iOS) הן מושלמות לשם כך. אמנם הראשונה נועדה יותר לחובבי המין המזדמן והשניה - למי שמחפש את החצי השני שלו, אבל בשתיהן תוכלו למצוא אנשים שסתם רוצים להכיר תיירים ולהסתובב איתם קצת בעיר.

 

okcupid okcupid

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x