TrapX מגייסת 9 מיליון דולר מאינטל קפיטל וליברטי בישראל
טראפאקס, לשעבר סייבר סנס, סומנה על ידי גרטנר כאחת החברות המבטיחות בתחום ההונאה כנגד מתקפות סייבר
חברת הסייבר הישראלית טראפאקס (TrapX) שנוהלה עד לאחרונה על ידי איש קרן BRM ערן ברקת גייסה 9 מיליון דולר בהובלת שני משקיעים חדשים בחברה: אינטל קפיטל, קרן ההון סיכון של ענקית השבבים, וליברטי ישראל, קרן ההון סיכון החדשה של ענקית הכבלים ליברטי בישראל.
בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה, שהשקיעו בה בעבר 5 מיליון דולר: BRM של האחים ברקת ואופוס קפיטל המנוהלת בידי דן אבידע. טראפאקס נוהלה עד לאחרונה כל ידי ערן ברקת, ממנהלי קרן BRM. שהעביר בחודש מרץ האחרון את שרביט הניהול לידי האמריקאי גרג אנריקז, מהבכירים בתעשיית הסייבר האמריקאית. עד אז שימש אנריקז כסגן נשיא למכירות בענקית FireEye. קודם לכן שימש בתפקיד דומה בחברת פענוח פשעי הסייבר Mandiant שנמכרה לפייראיי במיליארד דולר.
טראפאקס, לשעבר סייבר סנס (CyberSense), סומנה על ידי גרטנר כאחת החברות המבטיחות בתחום ההונאה כנגד מתקפות סייבר. החברה מתקינה מעל לרשת המחשוב הארגונית רשת וירטואלית שנועדה לפתות את ההאקרים להיכנס אליה ובכך ללכדם. משה בן סימון, ממייסדי החברה הסביר ל"כלכליסט" כי "עובד בחברה יודע בדיוק לאילו מערכות הוא צריך להתחבר ועל אילו כפתורים הוא צריך ללחוץ כדי לעבוד. אבל גורמים זדוניים פועלים בניסוי וטעייה ומשוטטים ברשת הארגונית כדי לחפש פרצות אבטחה ומידע שניתן לגנוב אותו או להזיק לו".
הפעילות הלא-בררנית של התוקפים תביא אותם במהירות להלכד ברשת הווירטואלית של החברה, שם הם יוכלו להמשיך להתנהג כרגיל ולאתר מידע פיננסי, קונפיגורציות רשת וססמאות מזויפות שנועדו ללכוד אותם.
במקביל "מקליטה" טראפאקס את התנהגות התוקף, מנתחת אותה, וממירה אותה לפעולות מנע בכלל הארגון אותו היא משרתת. "אנחנו מאפשרים לארגונים להיות בצד השולט ולא רק זה המתגונן, וזו יכולת שחסרה למנהל אבטחת המידע".
טראפקס היא לא היחידה שפועלת בתחום הונאת מתקפות סייבר. מתחרות בה חברות כמו Attivo Networks, Shadow Networks, וחברות ישראליות כגון אסימטריה ואילוסיב נטוורקס של שלמה טובול, שגייס לאחרונה 5 מיליון דולר מ- Team8. ועם זאת, טראפאקס נחשבת לאחת הוותיקות בתחום. בנוסף, הטכנולוגיה שלה מציגה שיעור גבוה של דיוק בהתראות עם שיעור התראות אמת של כ-99%-98%.
החברה נוסדה ב- 2012 בידי משה בן סימון, לשעבר איש אבטחת מידע בחיל האוויר, ולאחר מכן כיועץ לארגונים כגון בנק דקסיה ישראל והכשרה ביטוח, ויובל מלאכי, ממייסדי חברת Zeroday Security ולשעבר מומחה תוכנה בחברת אבטחת המידע יוגי. טראפאקס מוכרת כיום לארגונים וחברות בתחומי הפיננסיים, ממשל וביטחון, ייצור ומדעי החיים ופועלת דרך סניפים בישראל, לונדון, סינגפור, מקסיקו סיטי וסן פרנסיסקו.
החברה מונה כיום 30 עובדים, מחציתם בישראל, ועד סוף השנה מתכננים בטראפאקס להכפיל את כח האדם העומד לרשותם באנשי פיתוח, מוצר ומכירות. את הגיוס מטעם אינטל קפיטל הוביל האמריקאי קן אלפנט, לאחר בדיקה מוקדמת שביצעו אנשי אינטל קפיטל בישראל, ואת הגיוס מטעם ליברטי הוביל מוטי ליכטנשטיין, ששותף לניהול ההשקעות החדשות של חברת הכבלים הגלובלית בישראל.
ל"כלכליסט" נודע כי טראפאקס סיימה לאחרונה תהליך גישור שניהלה מול המנכ"ל לשעבר יניב אלפי, בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. אלפי ניהל את פעילות המכירות של מק'אפי בישראל עד שנת 2008, אז פרש בעקבות בדיקה פנימית בחשד לאי סדרים שהסתיימה ללא תוצאות. מטראפאקס פרש באוקטובר 2014, לאחר כשנה בחברה. בחברה סירבו להתייחס להליך הגישור ולתוצאותיו.