$
חדשות טכנולוגיה

שארפ מכרה את עסקיה בארה"ב ב-23 מיליון דולר בלבד

יצרנית האלקטרוניקה היפנית איבדה בשנה האחרונה 42% משוויה ומכרה את חטיבת המסכים האמריקאית ל-Hisense הסינית. רק לפני מספר חודשים הודיעה החברה על פיטורי 50 אלף עובדים

הראל עילם 14:1802.08.15
יצרנית המסכים שארפ מתקשה לחזור לרווחיות ונאלצה למכור את חטיבת המכירות האמריקאית שלה לידי הייסנס (Hisense) הסינית. שתי החברות אישרו את פרטי העסקה במהלך סוף השבוע.
במסגרת העסקה, הייסנס תקבל לידיה את מפעל הייצור של שארפ במקסיקו, את הזכויות לשימוש במותג 'שארפ' ואת כל ערוצי ההפצה שלה ברחבי צפון ודרום אמריקה. סכום העסקה נמוך במיוחד - 23.7 מיליון דולר, כך שניתן להעריך שהייסנס לקחה על עצמה גם לא מעט מהחטיבות המפסידות והחובות של שארפ. הייסנס מצידה תקבל נוכחות משמעותית באמריקה שעד כה התקשתה להשיג. הייסנס פעלה בארצות הברית בעיקר כ-OEM ויצרה טלוויזיות שמותגו מחדש ברשתות וולמארט וקוסטקו.

 

קוזו טקהאשי, נשיא שארפ קוזו טקהאשי, נשיא שארפ צילום: בלומברג

 

במאי האחרון שארפ הודיעה על גל פיטורים של 50 אלף איש, כ-10% ממצבת כוח האדם הגלובלית שלה, וחודש לפני כן אישרה שהיא שוקלת לבצע ספין-אוף לחטיבת מסכי ה-LED שלה וכן גייסה 800 מיליון דולר מהממשל היפני והצליחה לקבל פריסת מחדש של חובות בגובה 1.9 מיליארד דולר. במהלך סוף השבוע, מנכ"ל החברה הותיקה, קוזו טקאשהי, אישר שהחברה עדיין שוקלת ביצוע ספין-אוף לחטיבת המסכים, למרות שבעבר התייחס לחטיבה כ"חלק אינטגרלי" מהאסטרטגיה של שארפ לביצוע מהפך ולחזור לרווחיות.

 

האם תעבור גם שארפ לידי הממשלה?

 

למרות כל צעדי ההבראה, החברה הודיעה על עליה חדה במיוחד בשיעור ההפסדים שלה ברבעון האחרון - היא רשמה הפסד נקי בגובה 274 מיליון דולר, לעומת הפסד של 14 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל אשתקד.

 

מניית שארפ איבדה 42% משוויה בשנה האחרונה ו-94% מאז 2008, לפני שהמשבר הכלכלי העולמי, קריסת שער היין והמעבר של תעשיית המסכים לקוריאה וסין הביא להתמוטטות של תעשיית המסכים היפנית. מלבד שארפ, כל שאר חברות המסכים היפניות הגדולות התאחדו לידי חברה אחת שגרעין השליטה שלה נמצא בידי הממשלה היפנית. אם שארפ תבצע ספין-אוף ותגייס כספים מהממשלה, הדבר יהפוך בדיעבד את כל תעשיית המסכים היפנית - שבעבר שלטה בעולם יד ברמה - לחברה אחת בלבד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x