הפיתוח חוסל, העובדים פוטרו: הסוף העצוב של בוקסי
סמסונג, שרכשה את החברה הישראלית לפני שנתיים, ביטלה את הפרויקט השאפתני שלה - טאבלט שנועד להחליף את שלט הטלוויזיה. המיזם נגנז בשל עיכובים ובעיות מול ספקיות תוכן שונות ורוב העובדים פוטרו
- שיאומי חטפה לאפל את כתר שוק הסמארטפונים הסיני
- סמסונג מוזילה את הגלקסי S6 בשל הפסדים
- חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם מתייצבות לצד סמסונג וכנגד אפל
בוקסי נוסדה ב-2007 עם חזון שאפתני: ליצור חבילת תוכנה וחומרה שתחליף את שירותי הטלוויזיה המסורתיים בשירותים מבוסס אינטרנט. החברה, שזמן קצר לאחר הקמתה העתיקה את משרדיה לניו יורק, הייתה בתקופת פעילותה אחד מהסטארט-אפים הישראלים המדוברים ביותר בעולם.
ואולם, החזון של החברה מעולם לא הצליח להתרומם. ביולי 2013 רכשה סמסונג את בוקסי בסכום שנמוך מ-30 מיליון דולר ושלא כיסה את ההשקעה בחברה. כל 45 עובדי בוקסי עברו לעבוד בעבור החברה הקוריאנית והמייסד והמנכ"ל, אבנר רונן, מונה לסגן נשיא למוצר בסמסונג.
לפי וראייטי, מאז הרכישה התמקד הצוות של בוקסי בפיתוח שלט טלוויזיה חדשני שכונה Perfect Experince (חוויה מושלמת), PX בקיצור, ושאמור היה להחליף את השלט המסורתי. השלט התבסס על טאבלט ייחודי שנועד לספק גישה למדריך שידורים מאוחד של שידורים מסורתיים ותוכן מהרשת, וכלל ממשק משתמש בהתאמה אישית. הטאבלט תכונן כמכשיר שיתופי שישב על השולחן בסלון ויהיה זמין לשימוש כל בני המשפחה.
סמסונג פעלה לחתום על שיתופי פעולה עם מספרת שירותי סטרימינג וערוצי טלוויזיה בתשלום כדי לכלול את האפליקציות והתכנים שלהם בטאבלט, והחברה קיוותה להפיץ אותו ביחד עם טלוויזיות העילית שלה במקום השלט הרחוק המסורתי. “זו הייתה יוזמה מאוד נועזת", אמר לווראייטי מקור המקורב לפרויקט.
בתחילת הדרך הפרויקט זכה לתמיכה משמעותית מסמסונג ו-45 יוצאי בוקסי קיבלו חיזוק בדמות כ-50 עובדים נוספים שהצטרפו לפרויקט, חלקם בעקבות רכישות אחרות שביצעה החברה. סמסונג גם הקצתה לצוות משרד נפרד בניו יורק, במטרה שלא יהיו כפופים לאחת החטיבות האחרות של החברה. החברה קיוותה להשיק את הטאבלט עם דגמי הטלוויזיות החכמות של 2015 ותכננה לחשוף אותו בתערכות CES שנערכה בינואר האחרון בלאס וגאס. ואולם, העבודה על הפרויקט לא הושלמה בזמן ובסמסונג החליטו לדחות את השקתו למועד מאוחר יותר ב-2015 ובהמשך בכמה חודשים נוספים ל-2016.
קשיים מבית ומחוץ
אחת הסיבות לדחיות הייתה קשיים בדיונים עם ספקיות התוכן. סמסונג ביקשה לשלב את תכניהם ישירות בשירותיה, וליתר את הצורך לעבור בין אפליקציות. ואולם, ספקיות רבות סירבו להעביר את השליטה לידי סמסונג. הפרויקט גם סבל מהתנגדות חריפה בתוך סמסונג, בעיקר מצד מנהלים קוריאניים שחששו מפרויקט שמפותח בארה"ב ומחוץ לשליטתם.
על רקע קשיים אלו, וכחלק ממהלך רחב יותר של ארגון מחדש של פעילותה בארה"ב, החליטה סמסונג לעצור את פיתוח השלט החדשני ולפטר עשרות מבין העובדים שעסקו בפיתוחו, רובם הגדול יוצאי בוקסי. המנכ"ל לשעבר רונן עזב גם הוא את החברה.
מסמסונג נמסר בתגובה: “המדיניות שלנו היא לא להגיב לשמועות, ספקולציות או סוגיות אישיות. על מנת לשמור על החדשנות אנחנו משקיעים בקביעות בתחומי פעילות שמעשירים את החוויה שמציעה סמסונג ללקוחותיה".