האקרים במקרר: 5 הערות על אינטרנט הדברים
ענקיות הטכנולוגיה רוצות שתקנו מקררים שיודעים להזמין אוכל בעצמם כשנגמר ומכשירי חשמל מקוונים אחרים. כל כך רוצות, שלא אכפת להן שמדובר במוצרים רגישים להאקרים ושאף אחד לא רוצה לקבל הודעות ווטסאפ מהמיקרוגל שלו
1. אינטרנט הדברים. זה ללא ספק מונח הבאז הכי חם של עולם ההייטק (רק "סייבר" נושף בעורפו). משום מה כל חברות הטכנולוגיה בטוחות שאין דבר שאת רוצה יותר ממקרר שעולה מולך בווטסאפ ומדווח שהחלב עומד להיגמר, מנורה שנדלקת בעצמה כשאת מגיעה הביתה, או קומקום שמרתיח מים ברגע שהשעון המעורר שלך מצלצל. וכל הענקיות - אפל, סמסונג, גוגל, אינטל ומיקרוסופט - משקיעות בתחום אוקיינוסים של כסף.
מי צריך מטבח מקוון?
2. לא אכפת להן. החברות שכחו שאנשים לא אוהבים לקבל יותר מדי מידע בדחיפה למכשירים שלהם. או שההגירה ההמונית מפייסבוק לוואטסאפ היא ההוכחה שאנשים לא רוצים את הבוס או את סבתא או איזה סלב אקראי בפיד. קל להן לשכוח שבעצם הדבר האחרון שתרצי לקבל בסוף יום העבודה הוא הודעה כגון "אני חם, בואי למקלחת" מהדוד החשמלי.
3. כי עבורן אנחנו ארנקים. הן לא מוטרדות שהמודעות לנושא הפרטיות נמצאת בצמיחה מרנינה, ושאנשים חושבים לפני שהם מתקינים אפליקציה ותוהים "היי, למה אנגרי בירדס רוצה גישה לספר הטלפונים שלי". מבחינתן, הן ידפקו קופה פעמיים: פעם אחת כשתשלמו בשביל מקרר חכם או מחצלת שאומרת "ברוך הבא, נפתלי" בכל פעם שנפתלי בא לבקר, ופעם שנייה כשימכרו למפרסמים את כל המידע שיאספו עליכם הצעצועים החדשים.
מקרר חכם
4. פתאום לאחת מהן אכפת. מומחי אבטחה שיחקו השבוע עם המקרר החכם של סמסונג וגילו שאין בעיה ליירט דרכו את כל תעבורת הרשת בבית. מה לעשות, הוא יודע להזמין חלב כשנגמר אבל לא לתקשר בצורה מאובטחת עם השרתים של גוגל. התוצאה: האקר יכול לפצח לך את החשבון בג'ימייל, הוא רק צריך לדעת איפה את גרה. סמסונג מלמלה גוועלד והבטיחה שתבדוק את העניין.
5. השאר ממשיכות להבטיח. כי הרבה יותר קל למכור לצרכן פנטזיה, והיצרניות מתפרנסות מכך: הטאבלטים לא חוללו מהפכה בחינוך העולמי, הסאגוויי לא שינה את עולם התחבורה והשעון החכם הוא לא "הסמארטפון הבא". כשמוצר תלוי בחיבור לאינטרנט כדי לפעול, כדאי לזכור שאחרי תמונות חתולים הדבר הכי נפוץ ברשת הוא האקרים. ולהתעלם מכך זה להיכנס לשדה מוקשים עם אטמי אוזניים וחיוך.