$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

Pursway נמכרה ל־IPG ופיטרה יותר ממחצית מעובדיה

הסטארט־אפ מהרצליה נמכר לענקית הפרסום האמריקאית במחיר הפסד של 15–20 מיליון דולר, ו־15 מתוך 25 עובדיו פוטרו. בין העובדים שעברו לחברה הרוכשת נמנים שני המייסדים, שישמשו סמנכ"ל טכנולוגיות ומנהל פעילות במטה בארה"ב

אסף גלעד 06:0620.09.15

חברת הסטארט־אפ הישראלית Pursway נמכרה לענקית הפרסום האמריקאית IPG תמורת 15–20 מיליון דולר. 15 מתוך 25 עובדיה פוטרו ולא הועברו לחברה הרוכשת. ל"כלכליסט" נודע כי עסקת המכירה נסגרה במחיר הפסדי לאחר שמאז הקמתה גייסה החברה 19 מיליון דולר, לאחר חודשים של משא ומתן כדי להציל את הקניין הרוחני של החברה ואת עובדיה. בפרסוויי בחרו שלא להגיב להיקף העסקה, אך אישרו את דבר קיומה. המשא ומתן למכירתה נחשף לראשונה ב"כלכליסט".

 

לאחר המכירה עברו עשרת עובדי החברה הנותרים למשרדי IPG וחברת הבת מקאן אריקסון ברמת החייל בתל אביב. IPG (אינטרפבליק גרופ) מחזיקה בשתי סוכנויות הפרסום מקאן אריקסון וראובני פרידן שלהן פעילות בישראל, אך הרכישה התבצעה באמצעות זרוע מדיה ברנד של החברה, המנהלת את תקציבי הפרסום של הלקוחות הגדולים שלה כגון קוקה קולה, סוני וג'ונסון אנד ג'ונסון. אחת הסיבות לרכישתה של פרסוויי היא שהיא משרתת כמה מלקוחות IPG, המרכזית שבהן היא סוני.

 

15 העובדים שפוטרו מפרסוויי היו בין היתר עובדי שיווק, מכירות ואדמיניסטרציה, וכן כמה עובדי פיתוח שעבדו על מוצרים ש־IPG לא היתה מעוניינת בהם. עשרת העובדים שגויסו קיבלו תוכנית פיצויים, ואילו העובדים שפוטרו לא קיבלו פיצויים מיוחדים. שני המייסדים שנותרו בחברה נטמעו ב־IPG: גיא גילדור משמש כעת סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, ורן שאול משמש מנהל הפעילות של פרסוויי במטה IPG בארה"ב. אלרי פפר, המייסד השלישי, עזב את החברה עוד ב־2013. רן שאול מסר ל"כלכליסט" כי לאחר הרכישה צפוי מרכז הפיתוח לגדול ולגייס מתכנתים, מומחי ביג דאטה וטכנולוגיות ניתוח נתונים.

 

רן שאול, אלרי פפל וגיא גילדור רן שאול, אלרי פפל וגיא גילדור

הרעיון מאחורי הקמת פרסוויי נשמע מבטיח: לספק לחברות ולארגונים שמות ופרטי קשר של חברים של לקוחותיהם מתוך הנחה שהסיכוי לשכנע אותם לקנות את המוצרים שלהן גבוה. החברה שווקה בארה"ב ככזו ש"מביאה טכנולוגיה מעולם המודיעין והלוחמה בטרור לעולם המכירות ולאיתור חברים ומכרים של לקוחות".

 

החברה הצליחה לגייס כמה שמות בולטים למעגל לקוחותיה, כמו חברת הכבלים האמריקאית קומקאסט, אורנג' הצרפתית וסוני. את המיליונים גייסה לאחר שהוכיחה בהוכחת התכנות בחברה סלולרית כי כל אחד ממובילי הדעה שאיתרה הוביל אותה ל־3.5 צרכנים בממוצע שרכשו את המוצר.

 

ואולם איחור בכניסה לשוק האמריקאי, עלייתה של פייסבוק כמתחרה של ממש, המשבר בענף טכנולוגיות הפרסום והירידה בהכנסות מפרסום מבוסס באנרים, הקשו על צמיחתה של החברה. נוסף על כך אימצה פרסוויי מודל עסקי שהתבסס על מחזורי מכירה ארוכים שהיו מלווים בניסויים ובהוכחת התכנות ממושכת אצל כל לקוח בנפרד. המודל דרש ממנה צוותי מכירות ותמיכה יקרים והכביד עליה לצמוח במהירות, דבר שלא מצא חן בעיני משקיעים שמחפשים גידול מהיר במכירות ובהכנסות.

 

רוב המניות אצל פפר

 

את פרסוויי הקימו ב־2005 גיא גילדור, רן שאול ואלרי פפר, שכיהן כמנכ"ל החברה עד שפרש ב־2013 ודיוויד אלנברגר האמריקאי החליף אותו. גילדור נותר מאז בתפקידו כסמנכ"ל הטכנולוגיות, ורן שאול היה איש השיווק והמכירות של החברה. על פי רשם החברות, פפר, שמשמש דירקטור בחברה, מחזיק במרבית המניות שאינן מצויות בידי קרנות ההון סיכון אף שאינו מועסק בפרסוויי. עם צוות הבכירים בחברה שמחזיקים במניות נמנים גם גילדור, שאול, גל הלפרין ואלעד בהט. שאר העובדים והמנהלים מחזיקים באופציות. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x