$
חדשות טכנולוגיה

הפתעה: מיקרוסופט חשפה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס

מנכ"ל מיקרוסופט הקודם התייחס בעבר למערכת ההפעלה בקוד פתוח כ"סרטן"; ואולם, הזמנים השתנו בענקית התוכנה: המערכת נקראת ACS והיא מאפשרת ל-Azure של מיקרוסופט לתקשר עם הענן ביעילות

הראל עילם 09:5321.09.15
מיקרוסופט השיקה במהלך סוף השבוע את ACS, מערכת הפעלה חדשה מבוססת קרנל לינוקס. היריבות בין מיקרוסופט, המייצגת בעיני רבים את תעשיית התוכנה השמרנית והסגורה, וקהילת הקוד הפתוח של לינוקס היא ארוכת שנים. סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט הקודם, אך התייחס ללינוקס כ"סרטן".
בפועל, עם זאת, הסיטואציה מורכבת יותר ממה שאנשים חושבים - מיקרוסופט משתפת פעולה לא מעט בפיתוח הקהילתי של לינוקס. מהנדסיה מיקרוסופט אפילו כתבו מ-1% מהקוד החדש שנכתב לקרנל בשלוש שנים האחרונות. מיקרוסופט גם מובילה מספר תקני רשתות קוד פתוח הקשורים ללינוקס, פיתחה מספר אפליקציות לאנדרואיד, שגם היא מבוססת על לינוקס, והתאימה חלק משירותיה העסקיים למערכות הפעלה מבוססת לינוקס.

 

הפצות לינוקס לדורותיהן הפצות לינוקס לדורותיהן

 

למרות כל זאת, ההכרזה על ACS - או Azure Cloud Switch - הפתיעה רבים בתעשייה. כמתבקש משמה, ACS אינה מערכת הפעלה שמיועדת לקהל הרחב כמו אובונטו. במקום זאת, היא מיועדת לניהול מערכי שרתי ענן המריצים את פלטפורמת הענן של מיקרוסופט, Azure. באופן ספציפי, היא מיועדת לתקשר בין הקושחה של השרתים ובין פלטפורמת הענן.

 

קמלה סאברמרניאן, ראש פיתוח Azure, הסביר כי שוק השרתים הוא עשיר ואקטיבי במיוחד, כך שקשה מאוד לאחד את כל פתרונות התוכנה השונים ליצירת רשת ארגונית עננית אחת. "באופן אידיאלי, היינו רוצים ליהנות מכל פירות התחרות, ללא הבאגים שאנו צריכים לתקן כל הזמן", אמר. הוא הסביר כי ACS אמורה להקל על מיקרוסופט לתקן באגים וכשלים שנמצאים בתוך רשתות תקשורת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x