ארה"ב: שירותי הסטרימינג הצילו את תעשיית המוזיקה
נבלמה הצניחה המהירה בהכנסות חברות ההקלטות - הודות לשירותים כספוטיפיי, טיידל ואחרים; כשליש מרווחי התעשייה בארה"ב מגיעים מהזרמת מוזיקה. ואולם, אמנים ממשיכים לטעון שרק חלק זעום מרווחי הסטרימינג מגיע אליהם
הדו"ח מתייחס לינואר עד יוני, לפני שאפל השיקה את אפל מיוזיק, שירות הסטרימינג הפופולרי שלה. הכנסות תעשיית המוזיקה האמריקאיות - שנשענת בעיקר על שלוש חברות המוזיקה הגדולות, סוני, וורנר ויוניברסל - עמדו על 3.16 מיליארד דולר, ירידה של 0.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בעוד שמדובר בירידה, מדובר בשיעור הירידה הנמוך ביותר שהתעשייה רשמה בחמש השנים האחרונות. קארי שרמן, יו"ר ה-RIAA, אמר: "הנתונים מראים כי תעשיית המוזיקה עוברת כעת טרנספורמציה אדירה".
עיקר ההכנסות של שירותי הסטרימינג מגיע משירותי הפרימיום והמנויים בתשלום - ולא מהפרסומות המלוות שירותים כגון ספוטיפיי בגרסה החינמית שלהם. לפי דו"ח ה-RIAA, רק רבע מהתמלוגים ששירותי הסטרימינג השונים מעבירים ללייבלים מגיע מפרסומות, ואילו 75% משירותי הסטרימינג.
ומה עם הכסף של האמנים?
בעוד שההכנסות שמרו על יציבות יחסית, הרכב ההכנסות השתנה משמעותית. במחצית הראשונה של 2014, הכנסות התעשייה ממכירות דיסקים ושאר מוצרים פיזיים עמדו על 27%, ואילו שירותי סטרימינג הכניסו כ-26%. השנה, היחס כבר התהפך – עם 32% לשירותי סטרימינג, ו-24% למכירות פיזיות. זאת בגלל שבכל ארצות הברית נמכרו בחצי השנה האחרונה כ-41 מיליון דיסקים בלבד, ירידה של 28% לעומת התקופה המקבילה. בעוד שסטרימינג הופך במהירות לערוץ הכנסות מקובל בתעשייה ומחליף את המכירות הפיזיות, את המהפך הדיגיטלי התעשייה כבר ביצעה לפני שנים. עיקר הכנסות התעשייה מגיעות בשנים האחרונות ממכירות דיגיטליות ישירות, בעיקר דרך חנויות המדיה של אפל, אמזון וגוגל.
עם זאת, הפריחה של שירותי סטרימינג מכעיסה לא מעט מהאמנים, שטוענים שרק חלק זעום מהכנסותיהם של שירותי הסטרימינג מגיע לבסוף אליהם. למשל, טיילור סוויפט טענה כי בפועל קיבלה פחות מעשירית מ-6 מיליון הדולר שמנכ"ל ספוטיפיי, סקוט בורצ'טה, הבטיח שתקבל. הסכסוך המתמשך בין שירותי הסטרימינג, חברות המוזיקה והאמנים אף הובילו מספר אמנים להתאגד ביחד על מנת להקים שירות סטרימינג משלהם בשם Tidal.