"סטארטאפים ישראלים מגייסים בכירים ממערכת הביטחון למשוך לקוחות"
ה"וול סטריט ג'ורנל", מביא לדוגמה את הצטרפות אהוד ברק לדירקטוריון FST21. לגבי גבי אשכנזי, שמשמש יועץ לדירקטוריון ווינדוורד, מצטט העיתון את המנכ"ל שטוען כי אשכנזי מעניק להם מהימנות "בתחום שבו הלקוחות מעדיפים להישאר אנונימיים"
- אהוד ברק משקיע ב-FST Biomertics של אהרון זאבי פרקש
- אהוד ברק השקיע מיליון דולר בסטארט-אפ הביטחוני Reporty
- הג'וב החדש של גבי אשכנזי: ישמש כיו"ר סוכנות הביטוח גיל ורדי
מינוי של אלוף במיל' בצה"ל או בשב"כ מדגיש ביתר שאת את הקשרים בין הצבא וסצנת הסטארט-אפ המקומית. שי זנדני למשל, מנכ"ל סייטג'יק סטארט-אפ בתחום אבטחת הסייבר שמינה את ראש השב"כ לשעבר כרמי גילון לתפקיד היו"ר מאמין כי הצטרפותו של גילון הייתה אחת הסיבות להצלחת החברה בגיוס 6 מיליון דולר ממשקיעים.
דוגמה בולטת נוספת היא אהוד ברק, שבמאי האחרון הצטרף לדירקטוריון של FST21 שפועלת בתחום זיהוי פרצופים וזיהוי קולי והתנהגותי. החברה הוקמה על ידי האלוף במיל' אהרן זאבי פרקש. ברק אמר לעיתון כי גל היזמים הצעירים החדש יכול ללמוד מהוותיקים. "זה שילוב בין הרעננות של יזמי הטכנולוגיה והסקרנות החדשנית שלהם עם הניסיון של הוותיקים", הסביר.
דוגמאות נוספות המובאות בכתבה הן של פנחס בוכריס שהצטרף ב-2014 לאדאלום והפך מאז לסגן נשיא לענייני אסטרטגיית סייבר. מיקרוסופט רכשה את החברה מוקדם יותר השנה. "אני גדול יותר מכולם בשלושה עשורים, אבל זה בדיוק כמו בצבא", אומר בוכריס, שכיהן כמפקד יחידת 8200.
גבי אשכנזי מוזכר גם הוא בשל הצטרפותו בפברואר לווינדוורד (WindWard ) כיועץ לדירקטוריון. מנכ"ל החברה, עמי דניאל, טוען כי אשכנזי מעניק להם מהימנות "בתחום שבו הלקוחות מעדיפים להישאר אנונימיים".