ווסטרן דיגיטל קונה את סאנדיסק ב-19 מיליארד דולר
יצרנית הכוננים הקשיחים תרכוש את חלוצת ה-SSD, בעסקה שתיצור מעצמת שבבי והתקני אחסון. המיזוג יאפשר לווסטרן דיגיטל לתפוס מקום משמעותי בשוק אחסון הפלאש ולתת פייט לסמסונג, מתחרתה העיקרית
- סאנדיסק מגייסת 90 עובדים בישראל
- אינטל, סאנדיסק וסיסקו משקיעות בסטארט אפ של מייסד אנוביט
- כל היזמים רוצים לשנות את העולם. מעט מצליחים
סאנדיסק היא אחת היצרניות הגדולות בעולם של זיכרון פלאש - תקן האחסון המהיר בשוק לסמארטפונים, מחשבים אישיים ושרתים. ווסטרן דיגיטל מצידה היא החברה הגדולה בעולם בתחום פתרונות האחסון על דיסק מגנטי ומחזיקה ב-44% מהשוק.
עם זאת, ככל שעולם האחסון הביתי והארגוני מאמץ יותר פתרונות היברידיים או מבוססי פלאש, כגון כונני SSD, ווסטרן דיגיטל מתקשה לשמור על כוחה היחסי בשוק. סמסונג הפכה למתחרה המובילה של ווסטרן דיגיטל, לאחר שהשקיעה מיליארדים בהקמת מפעלי זיכרון פלאש חדשים והצליחה להפוך את סדרת כונני ה-SSD שלה לדומיננטית בשוק. רכישת סאנדיסק תאפשר לווסטרן דיגיטל לצמוח במהירות לשוק המתפתח של תחום הפלאש.
כתוצאה מהצמיחה המהירה של סמסונג בשנה האחרונה, היקף המכירות של ווסטרן דיגיטל צנח ב-4% בעוד ששוק אחסון ה-SSD צמח משמעותית. לפי חברת IDC, כ-47%מכל שוק פתרונות האחסון כיום מבוסס על SSD, לעומת פחות מ-40% אשתקד.
לסאנדיסק פעילות משמעותית בישראל, עם מרכז פיתוח בתפן, מרכז נוסף בכפר סבא ומרכז קטן בעומר. בסך הכל כ־600 עובדים תחת ניהולו של שחר בר אור.
לחברה אין מערכי ייצור בארץ. למעשה, את ייצור השבבים שלה מבצעת טושיבה בשלושה מפעלים גדולים ביפן, שבכל אחד מהם 220 אלף עובדים. דרישות כוח האדם והתשתיות מנעו מהחברה מלהקים מערכי ייצור בארץ. עדיין לא ברור כיצד תשפיע הרכישה על עובדי סאנדיסק בישראל.