ארה"ב: נדחתה תביעת ענק של גולשים נגד פייסבוק
לפי הטענה, הרשת החברתית עוקבת בחשאי אחר פעילות האינטרנט של המשתמשים גם לאחר שהם עוזבים את האתר; ביהמ"ש: "התביעה לא כללה פירוט על האופן שבו התובעים נפגעו"
בית המשפט בארה"ב דחה תביעה שהוגשה נגד פייסבוק שלפיה הרשת החברתית עוקבת בחשאי אחר פעילות האינטרנט של המשתמשים גם לאחר שהם עוזבים את האתר.
- ושוב: מתיחת "הצהרות הפרטיות של הגולשים" כובשת את פייסבוק
- גוגל מקליטה אתכם ושומרת את חתימות הקול; כך תמחקו אותן
- פוליטיקה בלי פרצופים: כך פייסבוק וגוגל קובעות לעצמן את חוקי הצנזורה
שופט בית המשפט המחוזי בסן חוזה אדוארד דווילה, קיבל ביום שישי את הטענות של פייסבוק שגרסה כי יש לבטל את התביעה מאחר שלא כללה פירוט לגבי האופן שבו התובעים נפגעו.
התביעה הוגשה לפני שלוש שנים; השופט קבע אתמול כי ניתן יהיה להגיש מחדש גרסה מתוקנת שלה, לאחר שמצא כי התובעים לא "קישרו בצורה הולמת" את שווי המידע שאספה פייסבוק ל"פגיעה או נזק כלכלי ממשי". לפי ההחלטה, התובעים לא הצליחו להוכיח כי "הפסידו את ההזדמנות למכור את המידע שלהם או שהשווי של המידע נפגע לאחר שנאסף על ידי פייסבוק". לפיכך, לתובעים יש כעת זמן עד 30 בנובמבר להגיש תביעה מתוקנת.
הטענה העיקרית היא שאף שהמשתמשים הסכימו להתקנת קבצי "קוקיז" במחשבים שלהם שעוקבים ומשדרים את הגלישה באינטרנט, הם לא הסכימו שהמעקב יימשך לאחר שהם עוזבים את הרשת החברתית. לפי התביעה, החוק מעניק פיצויים של 100 דולר ביום לכל משתמש של פייסבוק. בהתבסס על ההערכה כי מדובר ב-150 מיליון משתמשים חישבו התובעים כי הפיצויים יעמדו על 15 מיליארד דולר לפחות.
פייסבוק עומדת כבר במרכז חקירות בארה"ב ובאירופה בנוגע לאופן שבו היא משתמשת בנתונים הפרטיים של המנויים. נגד החברה הוגשו גם כמה תביעות בשל הפרת חוקי פרטיות, החל מתביעה שטענה כי החברה סורקת את ההודעות המייל הפרטיות של המשתמשים לטובת שליחת פרסום ייעודי ועד לטענה שהיא משתמשת בטכנולוגיית זיהוי פנים.