טושיבה בצרות: תפטר כ-7,000 עובדים ותצא מעסקי הטלוויזיות
עקב שערוריית רישום כוזב בספרים, אנליסטים חוזים לחברה הפסד מצטבר של כ-4.5 מיליארד דולר. תעבור להתמקד בעסקי האנרגיה וייצור השבבים
טושיבה הודיעה היום (ב') על כוונתה לפטר כ-7,000 עובדים וכן למכור את מפעל הטלוויזיות שלה באינדונזיה. זאת בהתאם לתוכנית הבראה עליה הוחלט לאחר שערוריית רישום כוזב בספרים, שעלתה לה כ-1.3 מיליארד דולר. החברה תמקד את עסקיה בשני תחומים, אנרגיה ושבבים.
- לקראת מיזוג משולש: טושיבה, פוג'יטסו וואיו שוקלות לאחד את חטיבות ה-PC שלהן
- טושיבה: תביעה נגד חמישה בכירים לשעבר בגין שערוריית החשבונאות
- דיווח: סוני תרכוש את עסקי מצלמות טושיבה ב-165 מיליון דולר
טושיבה גם תצמצם ככל הנראה את עסקי המחשבים שלה. החלטה זו עשויה לגרום לחברה לצאת מעסקי ייצור המחשבים הניידים, עמם היא מזוהה מאז 1985. בנוסף, אנליסטים חזו לחברה הפסד מצטבר של כ-4.5 מיליארד דולר בסוף השנה הפיסקלית הנוכחית שתסתיים במרץ הקרוב.
שערוריית הרישום הכוזב שנחשפה באוגוסט היכתה את החברה ואת המשקיעים בתדהמה. על פי ממצאי החקירה, החברה נהגה לדווח רווחים כוזבים שהגיעו לכ-1.3 מיליארד דולר בשנים 2014-2008. החברה רשמה הפסד נוסף של כ-311 מיליון דולר בשנה האחרונה בהקשר של תוכניות לפיתוח תחנת כוח בארה"ב.
מנייתה של טושיבה איבדה כ-40% משווייה מאז נחשפה השערוריה באפריל. השינויים הקיצוניים בעסקי הטכנולוגיה, כגון התרסקות שוק המחשבים והשינויים המבניים בשווקי השבבים הביאו אותה למצב הנוכחי. עם זאת אנליסטים סבורים שתוכנית הארגון מחדש, הגם שזו עשויה לגרום לפיטורם של עוד כ-10,000 עובדים עשויים לעזור לה להיחלץ מהמשבר.
החברה, שנוסדה לפני 140 שנה, עומדת בפני משבר שלא ידעה כמותו מעולם. בכיריה משמשים באופן מסורתי כמאגר מומחים ויועצים עבור ממשלת יפן ולא מעט מהם המשיכו אף לקריירה פוליטית.
.