המחיר הגבוה של אוקולוס מכעיס את הקונים
משקפי המציאות המדומה נמכרים ב-599 דולר, כמעט כפול מההערכות המוקדמות וממחירה של גרסת הפיתוח. הגולשים זועמים, אך רוכשים
- תומכי הקיקסטארטר הראשונים של אוקולוס ריפט יקבלו אותם במתנה
- משחק קטן: החזון הגדול שמאחורי מכונות הארקייד הזעירות
- שירות הפצת המשחקים Steam חשף בטעות פרטי משתמשים
צייצן אחד בשם דניאל יאנט, לדוגמה, כתב בטוויטר "אני רוצה את הריפט אבל אני צריך לממן גם ארוחות סדירות". באתר הגיימינג IGN הגיבו בסרטון קצר שמראה את אנשי האתר צופים במחיר על גבי המסך, וראשיהם מתפוצצים לאחר שהם מבינים כי מדובר בסכום כפול מה-300 דולר שהם ציפו להוציא. אחרים כתבו כי מחיר הערכה (שכוללת את המשקפיים, חיישן תנועה, שלט רחוק, בקר אקסבוקס One ושני משחקים) נראה הוגן אבל יחד עם מחיר המחשב החזק שדרוש כדי להפעיל את המשקפיים, שנע סביב אלף דולר (בעיקר בשל המאיץ הגרפי היקר שכלול במפרט), המחיר הסופי גבוה מדי.
הסיבה העיקרית למרמור היא הפער הגדול לעומת מחיר גרסת הפיתוח, שעמדה על 350 דולר בלבד, לצד הצהרות מפי פאלמר לאחר רכישת החברה על ידי פייסבוק כי העסקה תאפשר לו להוריד את מחיר המשקפיים, והצהרה על טווח מחירים משוער של 200 עד 400 דולר לערכה שהוא נתן לכלי התקשורת בסוף 2014. גם מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג הצהיר לאחר רכישת החברה כי "נמכור את המשקפיים במחיר הנמוך ביותר האפשרי". על פי סקר שערך בטוויטר קייל אורלנד, כתב אתר Arstechnica, בקרב כאלף מעוקבי חשבון הטוויטר שלו שעות ספורות לפני פרסום המחיר, המחיר הממוצע לו ציפו מרבית האנשים נע סביב 500 דולר - מחצית המשיבים אמרו שהמחיר יהיה גבוה יותר ומחציתם נמוך יותר.
תג המחיר של הריפט גם גבוה הרבה יותר מזה של פתרונות אחרים שקיימים היום בשוק לצפייה בתכני מציאות מדומה: המשקפיים של גוגל, לדוגמה, נמכרים בקיטים שעולים כמה עשרות דולרים, ומשקפי Gear VR של סמסונג (המיוצרים בשיתוף עם אוקולוס) נמכרים במחיר של 100 דולר בלבד. פתרונות אלו לא דורשים מחשב חזק אלא רק סמארטפון תואם, אבל הביצועים ואיכות החוויה שהם מציעים עדיין רחוקה מזו של הריפט.
למרות המחיר הגבוה, עדיין יש, כפי הנראה, מספיק קונים שמעוניינים בריפט, ועל פי מועד המשלוח הנקוב באתר שהולך ומתרחק בהדרגה מאז פתיחת ההזמנה המוקדמת, נראה כי כמות ההזמנות עולה על יכולת האספקה של אוקולוס.