נטפליקס: נחסום גולשים שיתחזו לתושבי מדינה אחרת
החברה תחסום גולשים שמשתמשים בשירותי VPN ופרוקסי שמשנים את תעבורת הרשת, כך שהם נראים כבעלי כתובת דיגיטלית במדינה אחרת
08:1715.01.16
מספר ימים לאחר ההשקה הבינלאומית,
שירות הסטרימינג נטפליקס עומד להתחיל ולחסום גולשים המשתמשים בשירותי VPN ופרוקסי. כך כתב אמש (ה') סמנכ"ל ארכיטקטורת הפצת התוכן של החברה, דוויד פולגר, בבלוג הרשמי של החברה.
קראו עוד בכלכליסט:
- HOT ו־yes לא מתרגשות מבואה של נטפליקס
- יפעת בן חי שגב: "שירותי טלוויזיה צריכים בכלל להיות חינמיים"
- הבשורה האמיתית של כניסת נטפליקס תהיה במובייל
שירותי פרוקסי למיניהם מאפשרים למשתמשים לשנות את תעבורת הרשת כך שבפועל הם נראים כבעלי כתובת דיגיטלית הממוקמת במדינה אחרת, לרוב בארצות הברית. המטרה היא לרוב לאפשר לגולשים מחוץ לארצות הברית לגשת לשירותים שאינם זמינים באותה המדינה. הכלים האלו נפוצים במיוחד במדינות כגון סין, טורקיה ואיראן, שם הצנזורה המקומית חוסמת את הגישה ללא מעט שירותים, אתרים ורשתות חברתיות.
לא מעט ישראלים השתמשו בכלים האלו על מנת להתחבר לנטפליקס לפני שהשירות היה זמין בארץ. אבל כעת, כשהשירות זמין בכל העולם, החברה מעוניינת לחסום את הגישה לשירותים. זאת בעיה, בין השאר למשתמשים ישראלים, בגלל הפער הנוכחי בין כמות התכנים הזמינה בישראל דרך נטפליקס וזו שזמינה בארצות הברית. לפי בדיקות "כלכליסט", רק שליש מהתכנים זמינים בארץ, אם כי נציגי נטפליקס אמרו ל"כלכליסט" בעבר כי הפער צפוי להצטמצם בעתיד.
ההחלטה הזו סותרת את הדברים שמנכ"ל נטפליקס, ריד הייסטינג, ומספר סמנכ"לים אחרים, אמרו לכלי התקשורת בישראל - בין השאר הם ציינו שהם מודעים לכך שלא מעט ישראלים כבר מחוברים לשירות וכי עקרונית הם אינם מנטרים תעבורת VPN ואינם מוטרדים ממנה.
נטפליקס. הסוף למתחזים?
השינוי צפוי לצאת לפועל במהלך השבועות הקרובים, אם כי החברה לא ציינה אילו כלים היא מתכוונת להפעיל על מנת לחסום את הכלים - נכון לרגע זה, גם חומת האש הסינית אינה יכולה לחסום את כל כלי הפרוקסי השונים. פולגר הודה כי יש לנטפליקס עוד עבודה רבה לפני שהיא תוכל להציע לכל המשתמשים בעולם את הגישה לאותם סרטים ותוכניות טלוויזיה. "נכון לעכשיו, בהתחשב בכך שזכיונות הפצה חולקו באופן היסטורי לפי אזורים גיאוגרפיים, ימשיכו להיות הבדלים, ואנו נמשיך לכבד את החוק ולאכוף את זיכיונות ההפצה לפי מיקום גיאוגרפי".
נטפליקס מצידה חייבת להמשיך ולכבד את הסכמי ההפצה הקיימים, אם היא רוצה לשכנע בעתיד את חברות התוכן למכור לה זיכיונות הפצה בינלאומיים. זה אומר שהיא צריכה לפחות להראות כאילו היא נלחמת בתופעת ה-VPN, אם כי אין לה באמת את הכלים הטכנולוגיים לעשות זאת בצורה מלאה ואפקטיבית.