האקזיטים בתחום הסייבר בישראל הסתכמו ב-1.2 מיליארד דולר ב-2015
הסכום מהווה עלייה של 40% לעומת 2014, כך עולה מדו"ח שהכינה חברת המחקר IVC. בישראל פועלות 430 חברות בתחום הסייבר, אליהן נוספות כ-60 חברות חדשות מדי שנה
- הפיקוח על הסייבר בישראל לאן?
- בלינוקס זה כן קורה: פרצת אבטחה מסכנת מיליוני משתמשי אנדרואיד
- IronScales מגייסת 1.5 מיליון דולר למניעת מתקפות סייבר מהמייל
בין האקזיטים שהתרחשו השנה ניתן לציין את מכירת אדאלום למיקרוסופט ב-320 מיליון דולר, רכישת ווצ'דוקס על ידי בלקברי בכ-150 מיליון דולר ורכישת לאקון סקיוריטי על ידי צ'קפוינט בכ-100 מיליון דולר.
מהדו"ח עולה עוד כי בישראל פועלות 430 חברות בתחום הסייבר והמספר גדל בכ-60 חברות חדשות בממוצע מידי שנה. משנת 2011 ועד היום, מעל 230 משקיעים מקומיים וזרים השקיעו בכ-165 חברות. מבין המשקיעים הפרטיים הפעילים בתחום, קרן JVP היא קרן הון הסיכון הפעילה ביותר בתחום השקעות הסייבר.על פי הדו"ח המדען הראשי הוא הגוף הממשלתי המשמעותי בהיקף התמיכה בתעשיית הסייבר המקומית.
מנכ"ל חברת המחקר IVC, קובי שימנה, מסר כי בשונה מתחומי טכנולוגיה אחרים, תחום הסייבר מאופיין כיום במגוון רחב של משקיעים הפעילים בשלבים ובמודלים שונים: המדינה, דרך המדען הראשי, הקרנות הדו-לאומיות והחממות; קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים; תאגידים ואקסלרטורים -כולם מחפשים באופן אקטיבי הזדמנויות לתמוך בחברות סייבר מבטיחות.
לדברי גדי תירוש, שותף-מנהל בקרן JVP: "ככל שהיקף ורמת תחכום התקפות הסייבר יגדלו, כך יגדל הצורך להרחיב את הפתרונות שיגנו על הנכסים הקריטיים . כחלק מתהליך בחינת השקעה בחנו כ 90% מהחברות בשוק.
בישראל מעוסקים כיום 17 אלף עובדים בתעשיית הסייבר. מתוך 430 החברות רק 9% רשמו הכנסות של מעל 10 מיליון דולר ו-55% מכל החברות רושמות הכנסות כלשהן. כמו כן פועלים היום בישראל 40 מרכזי מחקר ופיתוח שונים של חברות זרות דוגמת פייפאל, RSA של EMC, IBM ועוד.