$
הייטק והון סיכון

הקסם של Magic Leap: השלימה גיוס של כמעט 800 מיליון דולר

עליבאבא הסינית מובילה את סבב הגיוס לחברת המציאות המדומה המסתורית, ולפי דיווחים מייסדה ג'ק מא יצטרף לדירקטוריון. גם גוגל, שהובילה את גיוס הענק הקודם של החברה, בין המשקיעות בסבב הנוכחי

הראל עילם 15:3702.02.16

חברת מג'יק ליפ, שמפתחת טכנולוגיה שאפתנית בתחום המציאות המדומה והמציאות המוגברת, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס עצום נוסף בגובה 793.5 מיליון דולר. זאת לאחר שהחברה כבר גייסה למעלה מחצי מיליארד דולר בסבב נפרד בהובלת גוגל באוקטובר 2014. לפי אתר Wired הערכת השווי הנוכחית של החברה עומדת על כ-3.7 מיליארד דולר.

את הסבב הנוכחי מובילה חברת הטכנולוגיה הסינית עליבאבא, ולפי הדיווחים, ג'ק מא, יו"ר ומייסד עליבאבא ואחד האנשים העשירים בעולם, וסגנו, ג'ו טסאי, יצטרפו לדירקטוריון החברה. גוגל וקוואלקום, שכבר השקיעו במג'יק ליפ, הצטרפו גם הן לסבב. סאנדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל בתוך תאגיד אלפבית, יושב גם הוא בדירקטוריון. בין המשקיעות הנוספות החדשות ניתן למצוא את חברת הקולנוע וורנר. משקיעים נוספים שהצטרפו להשקעה כוללים את קרן פידליטי, חברת ניהול הנכסים וולינגטון, חברת החשבונאות טי.רואו פרייס והבנק מורגן סטנלי על זרועותיו השונות.

 

הפיתוח המסתורי של מג'יק ליפ הפיתוח המסתורי של מג'יק ליפ

 

מג'יק ליפ כבר פעילה מאוד בתחום הקולנוע, ובין חברי הדירקטוריון והמשקיעים הראשונים שלה ניתן למצוא את תומאס טול, מנכ"ל ומייסד חברת הקולנוע לג'נדרי, וריצ'ארד טיילור, מייסד חברת האפקטים הניו-זילנדית WETA workshop. אחד מהמשרדים הבינלאומיים של מג'יק ליפ גם נמצא בניו-זילנד, שם החברה עובדת יחד עם WETA על יצירת תכנים. עליבאבא עצמה גם פעילה בתחום הקולנוע והמדיה ובין השאר השקיעה בהפקת הסרט האחרון בסדרת "משימה בלתי אפשרי", ומחזיקה ביוקו טודו, אתר הווידיאו המקוון הגדול בסין.

  

לפי מגזין Wired, זהו סבב גיוס הון סיכון שלישי הגדול ביותר בהיסטוריה של חברת טכנולוגיה. אולם למרות סכומי הענק שהושקעו במג'יק ליפ, החברה עדיין שומרת על מסתורין לגבי אופי ההמצאה שלה. לפי ההערכות והדיווחים הראשונים מבית מג'יק ליפ, מדובר בהתקן לביש שמשתמש בטכנולוגיה המכונה "שדה אור" – אינספור מראות שמסוגלות להקרין אובייקט ישירות לתוך העין כך שנוצרת אשליה מציאותית לחלוטין. מג'יק ליפ תוכל לשלב אובייקטים שיראו מציאותיים לחלוטין לתוך שדה הראייה. כך תוכלו, למשל, לראות את האנשים שמדברים איתכם בצ'ט וידאו או לשחק במשחקי מציאות מוגברת שלוקחים חלק בתוך העולם האמיתי. מג'יק ליפ כבר הדגימה מספר יכולות דומות, שמזכירות את יכולות פרויקט הולולנס של מיקרוסופט ואת טנגו של גוגל.

 

טמיר ברלינר. עומד בראש המרכז בארץ טמיר ברלינר. עומד בראש המרכז בארץ צילום: עמית שעל

 

ב-2015 החברה הקימה מרכז מחקר ופיתוח ברמת גן, שבראשו עומד טמיר ברלינר, ממייסדיי חברת פריימסנס. זהו מרכז המו"פ הבינלאומי היחידי של מג'יק ליפ. ברלינר מסר ל"כלכליסט" כי :"מג׳יק ליפ ישראל גייסה כבר עשרות עובדים וממשיכה לגייס ב'פינצטה' בכדי להגדיל את הצוות ולהביא לשוק מוצר מדהים. הגיוס נעשה בהדרגה, תוך כדי סינון קפדני של העובדים ובכדי ליצור קבוצה סופר איכותית שגם כיף לעבוד בה וגם מורכבת מהטובים ביותר". בחברה סירבו לפרט מעבר לכך על מרכז הפיתוח הישראלי.

 

באוקטובר האחרון התפרסמו דיווחים על כך שמג'יק ליפ מתכוננת ליצור המוני של המכשיר המסחרי שלה. ניתן להניח שכספי גל הגיוס האחרון מיועדים בעיקר כדי לאפשר לחברה להשלים את העיצוב התעשייתי של המוצר ולהתחיל ביצור מעשי. אבוביץ' הוסיף בהודעה לעיתונות כי במסגרת ההשקעה עליבאבא תשווק את המוצר המסחרי של מג'יק ליפ ל-400 מיליון לקוחותיה בסין.

 

השתתף בהכנת הידיעה אסף גלעד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x