דיווח: גוגל תשיק גרסה מסחרית למכשיר המציאות המדומה שלה
אחרי ההצלחה של הקארדבורד שפיתחה ופתיחת מחלקה חדשה שמוקדשת למציאות מדומה, החברה צפויה להוציא לשוק פלטפורמת VR מתקדמת שתעבוד עם קשת רחבה של מכשירי אנדרואיד
גוגל צפויה להשיק השנה גרסה מסחרית ומתקדמת יותר לפלטפורמת המציאות המדומה שלה, קארדבורד. מדובר בהתקן פשוט שיוכל להפוך כל סמארטפון לקסדת מציאות מדומה. כך דיווח אמש (א') אתר Financial Times. דובר גוגל סירב להתייחס לדברים.
- גוגל מנקה את האינטרנט: תסנן אתרים עם מודעות מעצבנות
- גוגל מוסיפה פלטפורמת פודקאסטים לגוגל פליי
- גוגל עקפה את אפל לרגע. מה עכשיו?
בכנס המפתחים השנתי של גוגל ב-2014, חשפה ענקית החיפוש את קארדבורד המקורי כמעין קוריוז לחובבים בלבד. קארדבורד דאז היה בעצם תוכנה פשוטה, עדכון לממשק אנדרואיד ומתקן עשוי מנייר קרטון שבתוכו ניתן להכניס סמארטפון. המסך של הסמארטפון מציג תמונה כפולה, וכאשר היא מוצגת קרוב מאוד לעין המשתמש, היא יוצרת אשליה של עומק. כך הסמארטפון הופך למעשה למשקפי מציאות מדומה לכל דבר, ומספק גם את כוח העיבוד, החיישנים והתצוגה.
מספר חודשים לאחר מכן, סמסונג, LG וחברות אחרות השיקו התקנים דומים ומקצועיים יותר, כגון גיר VR. לפי ה-Financial Times, גוגל מפתחת גרסה של קארדבורד שתוכל להתחרות ישירות בגיר VR, וכנראה גם תשווק לחנויות. המכשיר יכלול מסגרת פלסטיק, ריפוד, עדשות שיעמיקו את תחושת העומק וחיישנים שיעקבו בצורה טובה יותר אחרי תנועות הראש, כך שההתקן לא יסתמך רק על הג'ירוסקופ וחיישני התנועה של הסמארטפון. ההתקן צפוי לעבוד עם קשת רחבה של מכשירי אנדרואיד, בניגוד לגיר VR שעובד רק עם מכשירי הגלקסי החדשים ביותר.
לפי ההערכות, גוגל תציג את קארדבורד 2 במהלך כנס המפתחים I/O 2016, שיערך באמצע מאי הקרוב אולי במקביל לעדכונים משמעותיים לגרסה הבאה של אנדרואיד, אנדרואיד N, שיתכן ותכלול גם תאימות מלאה למציאות מדומה – פרויקט שעליו דיווח "וול סטריט ג'ורנל" לפני כשנה. עד כה התמיכה של אנדרואיד במציאות מדומה הייתה חלקית למדי. סמסונג, למשל, השתמשה בטכנולוגיה של חברת ה-VR של פייסבוק, אוקולוס, בפיתוח גיר VR.
לפני כשבועיים גוגל הודיעה על פתיחת מחלקה שתוקדש לתחום המציאות המדומה, והציבה בראשה את קליי באבור, ראש פיתוח קארדבורד לשעבר. עד אז, גוגל פעלה בתחום ה-VR בצורה עקיפה בלבד. שבוע לאחר מכן נודע כי באבור כבר עובד על דור חדש של מוצרי VR, שיעבדו ככל הנראה על סוללות ולא יהוו פתרון פסיבי כמו הקארדבורד המקורי.