Team8 מגייסת 23 מיליון דולר להשקעות משותפות עם נוקיה ו-AT&T
חברת השקעות הסייבר, שמורכבת מבכירים לשעבר ביחידת 8200, פועלת במתכונת של יזמות אינקובטור. כל החברות השותפות ב-Team8 שותפות גם להשקעה בהיקף של 5 מיליון דולר בחברות הפורטפוליו בתחילת הדרך
חברת השקעות הסייבר Team8, שמורכבת מבכירים לשעבר ביחידת האיסוף המודיעינית 8200, מגייסת 23 מיליון דולר משורה של משקיעים אסטרטגיים, במטרה לצרפם לתהליך ייזום חברות סייבר ישראליות ולהשקעה בהם. יחד עם ההשקעה הקודמת בסך 18 מיליון דולר, שהושלמה לפני שנה בדיוק, מחזיקה הקבוצה 41 מיליון דולר בסך הכל, שיוקצו להשקעה ב-5 חברות במהלך 5 השנים הקרובות. החברה הראשונה שהוקמה בסיוע Team8 היא אילוסיב נטוורקס של היזם הסדרתי שלמה טובול, שמתמחה בגילוי תוקפים ברשת הארגונית ובהטעייה שלהם.
- חברת Siemplify גייסה 4 מיליון דולר
- 3 שנים אחרי שהשלימה גיוס של 108 מיליון דולר: סיאנו קורסת
- YouAppi גייסה 13.1 מיליון דולר עבור התרחבות באסיה
בסיבוב הגיוס מהשנה שעברה צירפה החברה משקיעים פיננסיים כמו קרנות ההון סיכון מרקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין; בסמר האמריקאית ו-Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט והישראלי דרור ברמן. אז הצטרפו גם משקיעים אסטרטגים כמו אלקטל לוסנט וסיסקו, ועם הסיבוב החדש מרחיבה Team8 את מעגל השותפות לשורה של ענקיות נוספות: ענקית הטלקום האמריקאית AT&T; חברת התקשורת נוקיה; ענקית האינטגרציה אקסנצ'ר; וענקיות פיננסיות מאסיה דוגמת מיצוי מיפן וטמסק מסינגפור, כל אחת מהן הינה קבוצת השקעות דומיננטית במדינת המקור שלהן.
כל המשתתפים בסיבוב החדש, כמו גם בסיבוב הקודם, יסייעו ל-Team8 לפעול כחברת השקעות הפועלת ליזום חברות סייבר במודל של אינקובטור: תחילה מאתרת החברה בעיות שדורשות פתרון בעולם הסייבר ושהן רחבות מספיק בכדי להכיל שוק. לאחר מכן היא תחקור את הבעיות הללו באמצעות צוות מחקר שהקימה, אותו מוביל אסף מסחרי, חוקר סייבר ותיק ויוצא 8200. לאחר תהליך המחקר, מתקיימת ולידציה של המוצר, ואז יוצאת לדרך חברת סטארט-אפ עצמאית, שמגייסת 5 מיליון דולר, ממשיכה בפיתוח ויוצאת לשוק, תוך שהיא מגייסת סיבוב גיוס שני (B). כך בדיוק קרה עם אילוסיב נטוורקס שגייסה 22 מיליון דולר באוקטובר האחרון בהובלת NEA, סיטי והמשקיעים בטים אייט.
עיבוי סינדיקט המשקיעים מהיום (ג') יגדיל את היכולת של יזמי החברות והצוות המחקרי לשאוב רעיונות חדשים למוצרים, לקבל תיקוף של המוצר שפותח וסיוע ביציאה לשוק. כך, למשל, תוכל חברת פורטפוליו של Team8 לשבת מספר ימים במרכז הנתונים של AT&T או במעבדות המחקר Bell Labs שבבעלות נוקיה או להתייעץ עם אנשי אקסנצ'ר, שמתקינים מדי יום מערכות סייבר ברחבי העולם. תהליך ההקמה של חברה חדשה, מחקר המוצר שלה ותיקוף הרעיון עשוי להמשך כשנה. בשלב הקריטי הזה באה לידי ביטוי התרומה של חברות כמו AT&T או נוקיה. לאחר היציאה לשוק, חברות אלה מתנהגות כמשקיע אסטרטגי או כגורם שוק לכל דבר.
כל החברות השותפות ב-Team8 שותפות גם להשקעה בהיקף של 5 מיליון דולר בחברות הפורטפוליו בתחילת הדרך וניתנת להן האפשרות להצטרף לסבבים נוספים. לאחר ההשקעה באילוסיב, מתפנים ב- Team8 לחפש השקעות בתחומי הסייבר, כגון מניעה אקטיבית של מתקפות סייבר והגנה על נקודות המפגש בין טכנולוגיות לגאסי לבין טכנולוגיות חדשות, נקודת מפגש שמאפיינית את תחום אינטרנט הדברים, כמו למשל מערכות דיגיטליות שעובדות עם רכבות, מטוסים או רכבים.
את Team8 מובילים נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, ישראל גרימברג, לשעבר מפקד בכיר לשעבר ביחידות טכנולוגיות של חיל המודיעין ולירן גרינברג, לשעבר מנהל פיתוח בחיל המודיעין שכיהן במספר תפקידים ניהוליים בחברות האינטרנט הישראליות eToro וקונדואיט. בחברה מעורב גם רוני זהבי, שייעץ לחברה, מי שמכר את חברת Cotendo לאקמאיי לפני 3שנים וכיום משמש כמנהל מרכז המו"פ שלה בישראל.
כיום מועסקים ב-Team8 על כל צוותי המחקר שלה 130 איש, בכלל זה עובדי אילוסיב נטוורקס.