הוועידה המוטסת
אקסונייז מגייסת 1.5 מיליון דולר למערכת הפעלה עבור אינטרנט הדברים
הגיוס יאפשר לחברה לבנות שירות ענן שמציע שרת ומחולל יישומים מבוסס בינה עסקית לתחום ה-IOT; הגיוס נעשה מהקרנות סטייג'וואן ו-Cornerstone
גיוס נוסף בענף אינטרנט הדברים (IOT). חברת Axonize (לשעבר Soiot.be) מגייסת 1.5 מיליון דולר מקרן סטייג'וואן של טל סלובודקין ויובל כהן, ומקרן Cornerstone האמריקאית של מייקל אוזצ'וב וחנן ברנד, לשעבר איש קרן JVP.
- מייסדי צ'ק מגייסים 13 מיליון דולר לסטארט-אפ חדש בתחום הביטוח
- עוד עסקת מציאות מדומה: Byondata מגייסת 6 מיליון ד' ממשפחת יהלומנים מאוסטרליה
- Alooma גייסה 11.2 מיליון דולר מסקויה ולייטספיד
הגיוס יאפשר ליניב רצון, מייסד החברה, ולצוות העובדים שלו לבנות שירות ענן שמציע שרת ומחולל יישומים מבוסס בינה עסקית לתחום ה-IOT (אינטרנט הדברים), שבמסגרתו יותר ויותר מכשירים וחיישנים מתחברים לרשת וניתנים לניטור ולהפעלה מרחוק.
אקסונייז פונה לחברות שיש להן תשתיות פיזיות, החל מצי מקררים ועד למתקן התפלה, כמו חברות חשמל, מים, גז, ציוד חקלאי, אבטחת מתקנים, בתי חולים או כל חברה שמחזיקה בצי של תשתיות שמתחברות בסופו של דבר לרשת. תשתיות שכאלה ניתנות לניטור, בקרה או שליטה, ובנוסף מפיקות לארגון נתונים על פעילותו. אקשונייז מספקת שרת גנרי להפעלת מערכות IOT, שייחודו ביכולת שלו להתאים את עצמו למגוון של תחומים וסוגי חיישנים ללא צורך באנשי הפיתוח.
השרת של אקסונייז מסייע לחברות לגבש חוקים או כללים לשליטה במערכות שלהם. חברה שמחזיקה צי של רכבי קירור, תוכל למשל לגבש חוק במערכת שיתריע בפניה על מצב חירום כאשר הטמפרטורה במקררים עולה. היא יכולה לקבוע גם שתופעל התרעה רק במידה שדלת המקרר סגורה, משום שכאשר הדלת פתוחה, ניתן להסביר את עליית הטמפרטורה בבריחת הקור. שרת שכזה יוכל להתאים, למשל, גם למכונות לממכר משקאות: בעזרת החיישנים, ניתן יהיה לספור את המוצרים החסרים, לבצע הזמנות באופן אוטומטי ולהציג פרסומות לקונים.
גם IBM, גוגל, אמזון ואז'ור של מיקרוסופט מספקות שרתים לפעילות אינטרנט הדברים, אך שלא כמו החברה הישראלית, אלה מתקשות להציע מערכת בינה עסקית, אנליטיקס ו-ויזואליזציה שמבינה את הנתונים ומציגה אותם באופן אוטומטי ללקוח. ובכדי להתקין או לתחזק את השרתים הללו על החברות להחזיק צוותי פיתוח גדולים ויקרים או צי של אנשי שירות, בעוד שהמערכת מבוססת הענן של אקסונייז מאפשרת לאנשי הפיתוח בחברות לבצע פעולות מורכבות באמצעות ממשק פשוט לתפעול.
יתרון זה גם עומד לרשותה של אקסונייז בתחרות מול חברת ThingWorx , שנמכרה לתאגיד PTC בתמורה ל-112 מיליון דולר לפני כשלוש שנים או מול Cumulocity הגרמנית. בעוד שאלה מוכרות שירות להתאמת השרת לצרכי הלקוחות, אקסונייז מתמקדת במוצר כשירות, כלומר מערכת שמאפשרת ללקוחותיה לפתח אפליקציות ולתחזק אותן בעצמן ללא צורך במערך שירות אנושי ואיטי.
אקסונייז טרם השיקה מוצר פתוח, והיא מנסה את השרת שלה בכמה עשרות פיילוטים עם חברות תשתית ואינטגרציה. את המוצר יפתחו לשלב הבטא רק ברבעון השלישי השנה.
אחד הפיילוטים של החברה, שכבר מתוקן בפועל, נעשה בשיתוף עם טייקו (Tyco) כאשר האחרונה משלבת את הפלטפורמה שלה בפתרון אינטרנט הדברים בתחום התעשייה, כגון חדרי קירור תעשייתיים או מערכות השקיה תעשייתיות. טייקו פנתה לאקסונייז כדי להתקין ולהתאים את המערכות שלה לאלה של לקוחותיה במהירות גדולה יותר.
החברה הוקמה על ידי יניב רצון שמפתח מערכות ממוחשבות להפעלת תשתיות פיזיות קרוב ל-20 שנה, תחילה בסופרנה, חברת מערכות הבית החכם של אריק ורדי, ממייסדי ICQ, שנסגרה כשהיא מקדימה את זמנה; לאחר מכן ב-Essence Security ועד לאחרונה בחברת התשתיות הגרמנית שניידר, שהפעילה עד השנה שעברה מרכז פיתוח בישראל.
"תמיד מצאתי את עצמי סביב מערכות ושרתים להפעלת תשתיות פיזיות", אומר רצון ל"כלכליסט". "אבל באקסונייז רצינו לבנות מערכת שתסופק כשירות מרחוק בענן, וכזו שתהיה גמישה מספיק כך שכל איש פיתוח יוכל לבנות אותה ולהתאים אותה לתשתית שלו בפשטות. אנחנו כבר יודעים לזהות מהן הנקודות בעלות ההסתברות הגבוהה ביותר לחיכוך , איפה תידרש קסטומיזציה והיכן תוכל להיעזר במערכת גנרית".
אקסונייז מנוהלת ממשרד בצפון הישן של תל אביב ומעסיקה 7 עובדים. המייסד יניב רצון ישתתף בוועידה המוטסת Unite Tech של "כלכליסט", שתקבץ מעל למאתיים מקבלי החלטות מההייטק הישראלי בטיסה ישירה מתל אביב לסן פרנסיסקו.