מאקרו טכנולוגי
וזהו סוף הזיכרון: סמארטפון זול עלול לעלות לכם ביוקר
לפני שאתם מתפתים לאחד הדילים האטרקטיביים על מכשירים סלולריים, בדקו אם נפח האחסון שהיצרנית מציעה מתאים לצרכיכם, אם לא, תמצאו את עצמכם מגבים ומוחקים מידע לעיתים תכופות מאוד
מה דעתכם לקנות את אייפון 6S לכבוד פסח המתקרב? לפי בדיקה מהירה ב-zap הוא עולה רק 3,190 שקל. לא נורא, אבל אם זה יקר לכם - אפשר גם לקנות את מכשירי הנקסוס, 6P של וואווי או 5X של LG, ב-2,684 שקל ו-1,549 שקל בהתאמה. גם הם איכותיים בהחלט. יש רק בעיה אחת: אם הצרכים שלכם דומים לאלה של רוב המשתמשים, המחירים שתשלמו בפועל כנראה יהיו גבוהים יותר במאות שקלים.
- פלייסטיישן בקטנה: סוני מקימה חברה שתפתח משחקים למובייל
- אייפון SE: מוצר מנצח או מכשיר מיותר?
- מוטורולה X פורס: משוריין לעשירון העליון
לשלושת הדגמים המוזכרים, כמו גם לסמארטפונים דוגמת גלקסי S6 של סמסונג או MX5 של מייזו, אין חריץ הרחבת זיכרון (MicroSD). המשמעות היא שאתם תלויים בנפח האחסון שמספקות היצרניות בכל דגם. נגמר לכם המקום? תצטרכו למחוק תמונות, סרטונים או שירים. אם יש למכשיר זיכרון של 16 גיגה-בייט, זה כנראה יקרה די מהר. גם 32 גיגה-בייט אינם תעודת ביטוח אחרי שנת שימוש או יותר. ברוב הגדול של המקרים, 64 גיגה-בייט אמורים להספיק.
והישראלים מבינים את זה. לפי הערכות שנמסרו ל"כלכליסט" מרשת מחסני חשמל, 80% מהאייפונים שנמכרו עד היום בישראל מגיעים עם 64 גיגה-בייט, או 32 בדגמים הישנים יותר (החל מאייפון 6 אפל כבר אינה מוכרת מכשירים עם נפח אחסון כזה). רק 15% מסתפקים ב־16 גיגה-בייט, ו־5% נוספים לא מוכנים להתפשר ובוחרים בדגמים עם 128 גיגה.
אם אתם תוהים לכמה זיכרון אתם זקוקים, אתם יכולים להשתמש בכמה כללי אצבע. הראשון, בידקו אם אתם נדרשים כל הזמן להסיר אפליקציות בשביל להתקין אחרות. השני, בידקו אם אתם נדרשים כל הזמן למחוק מדיה, כגון תמונות, מוזיקה או סרטונים בשביל לשמור על מקום זמין. השלישי, אם אתם נוהגים לצפות בסרטים באורך מלא באיכות גבוהה או להקליט סרטונים ברזולוציה גבוהה, או שאתם אוהבים שספריית המוזיקה שלכם מכילה הרבה שירים תהיו בטוחים שתצטרכו יותר מ-16 גיגה בייט על מנת להימנע מלחנוק את מרחב האחסון של המכשיר שלכם.
רוצים אייפון 6S עם 64 גיגה? כדאי שתתכוננו להיפרד מ-3,720 שקל, 530 שקל יותר מאשר בדגם הבסיסי. גם במכשירים אחרים שאין בהם חריץ הרחבה קיימים פערי מחיר תלת-ספרתיים בין דגמים בעלי נפחי אחסון שונים. בשאר הסמארטפונים אין בעיה: כרטיסי MicroSD בנפח 16 או 32 גיגה־בייט עולים כמה עשרות שקלים בלבד.
הסיבה המקורית למכירת סמארטפונים ללא חריצי הרחבה היתה דווקא רצון לספק מכשירים מהירים ואמינים יותר: כרטיסי זיכרון הציעו בעבר מהירות קריאה וכתיבה אטית. אך גם כשהטכנולוגיה מאחוריהם השתפרה, והם הפכו למהירים מאוד, היצרניות לא סגרו את פער המחירים חסרי הפרופורציה. רק ערנות צרכנית עשויה לגרום לכך. תשאלו את סמסונג, שהחזירה לגלקסי S7 את חריץ ההרחבה אחרי שמכירות הדגם הקודם אכזבו.