$
המדריך

בדיקת כלכליסט

מוטורולה X פורס: משוריין לעשירון העליון

מכשיר הדגל של מוטורולה מציג עמידות יוצאת דופן ומסך שישרוד גם משתמשים מגושמים במיוחד לצד ביצועים טובים, אבל תג המחיר שהוצמד לו בישראל הופך אותו לאחד המכשירים היקרים בשוק

רפאל קאהאן 15:2121.03.16

מכשיר הדגל האחרון של מוטורולה אמור להחזיר את היצרנית האמריקאית-סינית לקדמת הבמה. במובנים מסוימים הוא אכן מקיים את ההבטחה: הוא מתכתב עם הדגמים ההיסטוריים של החברה הוותיקה והעמידות יוצאת הדופן שלו מהווה סוג של פריצת דרך הנדסית, אך בארץ הוא נמכר במחיר של 4,500 שקל, מה שהופך אותו לאחד המכשירים היקרים בשוק, גם בהשוואה למכשירים מתקדמים ממנו.

 

עיצוב ומבנה: שרירן עם שריון

ה-X פורס אינו המכשיר הנאה ביותר בשוק. העיצוב מזכיר ציוד צבאי ומהבחינה הזו הוא נאמן לשמו. אבל יש לכך סיבה: מוטורולה פיתחה עבור ה-X פורס מסך בלתי שביר. כמה בלתי שביר? הוא שרד סדרה של התעללויות שכללה עשרות הטחות בכל מיני עצמים, מרצפה עד לחומת בטון מזוין, כאשר רק האחרונה הניבה נקודת מעיכה קלה על המסך ומספר פיקסלים שרופים. כל מכשיר אחר שאנחנו מכירים היה מתפרק כבר בניסוי הראשון. אבל ה-X פורס צחק לנו בפרצוף וביקש עוד. הוא המשיך לעבוד כרגיל, להוציא שיחות ואפילו לשחק קנדי קראש. מרשים.

5 שכבות של מסך 5 שכבות של מסך צילום: רפאל קאהאן

 

מוטורולה השתמשו במסך בן חמש שכבות, כאשר השכבה החיצונית מורכבת לא מזכוכית, אלא מדף פלסטיק שקוף - פיתוח מיוחד של מוטורולה. החברה כל כך בטוחה שלא תצליחו לגרום למסך נזק, שהיא מספקת אחריות יצרן ל-4 שנים(!). היבואן מוסיף אחריות משלו לשנתיים, וכל אלה מבטיחים ששבר במסך הוא לא מה שישבית לכם את המכשיר.

 

מעבר לכך, העיצוב של ה-X פורס מזכיר מאוד את אחיו הקטן, ה-X פליי. הוא מציע מסך בן 5.4 אינץ' עם מסגרת אלומיניום. מתחת למסך החברה הרכיבה שתי שבכות של רמקול - אולם רק אחת מהן באמת מחביאה מאחוריה רמקול. כך שלמרות שהיבואן ציין שהמכשיר מצויד ברמקולים סטריאו - לא כך הדבר.

 


 

גב המכשיר מחופה באריג שמוטורולה מכנים ניילון בליסטי, אבל למרות שהוא אמור להגן עליו היטב, כמו כל אריג, הוא עשוי להיפרם אם אתם נוהגים לאחסן אותו בכיס בצמוד למפתחות. לי זה קרה לאחר מספר ימי שימוש. לקוחות בחו"ל יכולים לבחור בין סוגים שונים של חיפויים במסגרת תכנית המוטומייקר, אבל בישראל תיאלצו להסתפק באריג האפור.

 

שקע האוזניות וכפתורי השליטה על הווליום והכיבוי נמצאים מצד ימין בחלק העליון - הם נוחים לתפעול ואינם קשים או רכים מדי. שקע ההטענה נמצא בתחתית המכשיר ומציע שקע מיקרו USB סטנדרטי. גם הגלקסי האחרון מצויד בו, וזה לא הופך אותו לפחות יעיל. מבחינת אחיזה, מדובר במכשיר נוח בזכות המבנה העגלגל שלו, שמיועד לבעלי ידיים בינוניות ומעלה. עם משקל של 169 גרם, הוא לא כבד מדי, אבל מבנהו המסוקס גורם לתחושה שהוא כבד יותר מכפי שהוא.

 

ממשק ומערכת: אנדרואיד משופצר

מוטורולה לא נוהגת להציע ממשקי אנדרואיד מיוחדים. ממשק המוטו UI מזכיר את אנדרואיד בגרסת גוגל נקסוס, ללא תוספות. אולם החברה הוסיפה לכל מכשיריה מספר יכולות שליטה מעניינות. העיקרית שבהן היא המוטו דיספליי, שמאפשרת לראות את השעה והתראות מצומצמות מבלי להדליק את המסך כולו וחוסכת בחיי סוללה. כל מה שצריך לעשות הוא להניף את היד מול המצלמה הקדמית והמסך יראה את השעון וההתראות. שימושי ויעיל.

 

מוטו דיספליי. רק להניף את היד מוטו דיספליי. רק להניף את היד צילום: רפאל קאהאן

 

הסייעת הקולית של מוטורולה עדיין לא תומכת בעברית. אפשרויות מעניינות נוספות כוללות: הדלקה של הפנס על ידי נענוע של המכשיר ופתיחת המצלמה בסיבוב פרק היד. מסך האמולד המצוין שמוטורולה הרכיבה במכשיר מספק זוויות צפייה טובות, ורוויית הצבעים טובה. הוא קריא למדי באור שמש, אבל הבהירות שלו אינה מהחזקות שראינו, וציפוי הפלסטיק נוטה לאגור טביעות אצבעות. הרזולוציה הגבוהה שלו, 2,560 על 1,440 פיקסלים, משתווה למכשירי הדגל הנוכחיים והיא תאפשר לכם לצפות בתכני מולטימדיה בנוחות.

 

מצלמה ואפליקציות: לא בולט ברובו בקטע טוב

כמו הממשק, האפליקציות היחידות שתמצאו על המכשיר מלבד אלו של מוטורולה הן של גוגל. אפליקציית המצלמה מספקת לא מעט אפשרויות כיוונון ואפילו יכולת שליטה בסיסית על החשיפה. היא קלה לתפעול, אך הארגונומיה שלה אינה מהטובות שראינו. עם זאת, בשילוב החיישן היעיל היא תספק לכם צילומים טובים באור יום ומוגבלים משהו בתאורה חלשה. עם הפרדה של 21 מגה פיקסלים וגודל פיקסלים של 1.4 מיקרון ציפינו לביצועים טובים יותר, אך ייתכן ששימוש באפליקציית צילום של צד שלישי תוציא מהמצלמה איכויות חבויות. מצלמת הסלפי בת ה-5 מגה פיקסלים לעומת זאת מפתיעה והיא בהחלט מהטובות שנתקלנו בהן.

 

ציפינו לביצועים טובים יותר ציפינו לביצועים טובים יותר צילום: רפאל קאהאן

 

ביצועים וזמן סוללה: בא לעבוד אבל מתחמם

ה-X פורס מצויד בערכת השבבים המושמצת ביותר ב-2015. הסנאפדרגון 810 ספגה ביקורות רבות על הנטייה שלה להתחמם. יצרניות רבות מציעות כל מיני שיטות לשלוט בתנור שהיא מייצרת, אבל אף אחת (למעט וואווי עם הנקסוס 6P) לא ממש הצליחה להציע פתרון יעיל. גם הפורס יתחמם כשתבצעו פעולות כגון התקנת אפליקציות רבות או משחקי תלת ממד ואפילו בניווט GPS רצוף למשך 20 דקות ומעלה. במצב כזה נכנסת לפעולה מערכת שמסרסת את פעולת השבבים ומורידה הילוך - כך שהביצועים של המכשיר נפגמים מעט. קחו בחשבון שההתחממות עשויה גם לפגום ברכיבים הפנימיים, ולא מדובר במשהו שיש להקל בו ראש. אם אתם נוטים לעבודה מאומצת עם המכשיר, יכול להיות שהוא לא יהיה לכם נוח, אבל אם השימוש שלכם מסתכם בתפעול הפייסבוק, המיילים, הווטסאפ, המצלמה וגלישה ברשת, לא תרגישו בשמץ של התחממות.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

לסוללה של הפורס 3,760 מילי אמפר שעה, על הנייר זה אמור להספיק ליומיים עבודה. בחיים האמיתיים זה מספיק ליום שלם. זה עדיין טוב יותר מרוב המכשירים, ואם תחסכו בשימוש תוכלו למשוך אפילו יום וחצי. בנוסף, לפורס מערכת טעינה מהירה יעילה במיוחד, שתאפשר לכם לקבל עוד 8 שעות שימוש בטעינה של 15 דקות עם המטען הייעודי של מוטורולה שמסופק בערכה.

 

3 גיגה בייט זיכרון משתמש ו-32 גיגה בייט של מרחב אחסון ועוד חריץ הרחבה שיודע לקבל כרטיסים של עד 200 גיגה בייט, מונעים כל בעיית אחסון או הרצת אפליקציות.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מושלם לשלומיאלים ואנשי קומנדו

מכשיר מצוין עם בעיית תמחור. תג מחיר של 4,500 בישראל הופך את הפורס למכשיר האנדרואיד היקר בשוק כיום. מתחריו הישירים הם מכשירי הגלקסי האחרונים, שמציעים ביצועים טובים יותר ומצלמה טובה יותר במחיר נמוך בכ-700 שקל. הגלקסי גם עמידים למים ואבק, אם כי המסך שלהם שביר. גם האקספריה Z5 יכול להתאים למי ששם דגש על עמידות המכשיר - וכאן המצלמה טובה יותר והביצועים שווי ערך, במחיר נמוך הרבה יותר.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

לכן סביר שהפורס יעניין בעיקר את מי שנוטה לשבור את המסך לעיתים תכופות וחבל. בחו"ל הוא נמכר בכ-700 יורו באירופה והגרסה האמריקאית (שנמכרת רק דרך ורייזון כרגע) בכ-800 דולר. היבואן המקומי הוסיף לערכה כרטיס זיכרון בקיבולת גבוהה, אך גם איתו זו עדיין רכישה יקרה למדי. אם כן, עבור מי שרוצה מכשיר משוריין המוטורולה הוא בחירה טובה, והיחיד בשוק שמציע סוג כזה של עמידות. עבור כל האחרים, יש לא מעט אלטרנטיבות טובות בשוק במחירים שפויים יותר.

 

ציון כלכליסט: 9

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.4 אינץ' || רזולוציה: QHD || מצלמה ראשית: 21 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.1 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.5 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון: 32 גיגה-בייט || עובי: 9.2 מ"מ || משקל: 169 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x