"בוטים הם האפליקציות החדשות": החזון של סאטיה נאדלה
כנס המפתחים השנתי של מיקרוסופט חשף את תוכניותיה לשנים הקרובות והן כוללות הרבה בוטים, השקעה בקורטונה ופיתוח אפליקציות אוניברסליות, בתקווה שאלה יעזרו לה לצמצם את הפער בתחום המובייל
מיקרוסופט פתחה אמש (ד') את Build, כנס המפתחים השנתי שלה בסן פרנסיסקו. כמדי שנה החברה הציגה את החזון שלה לשנים הקרובות, כאשר הפעם מיקרוסופט שמה דגש משמעותי על אינטליגנציה מלאכותית ובוטים חכמים שיסייעו לנו לנהל את החיים שלנו.
- שיחות עם הולוגרמות: מיקרוסופט מדגימה טכנולוגיית תקשורת חדשה
- טיי עושה בושות ומיקרוסופט מקרקעת אותה
- דירקטוריון יאהו רוצה 10 מיליארד דולר עבור החברה, מיקרוסופט מוכנה לסייע במימון
סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, הציג את החזון של החברה לעתיד האינטליגנציה המלאכותית בסדרה של הכרזות נפרדות, שכוללות בין השאר את ההשקה הראשונית של פרויקט אוקספורד – כלי פיתוח המבוססים על בינה מלאכותית ומסוגלים ליצור אפליקציות ושירותים שמבינים את המשתמש בצורה עמוקה יותר. באופן ראשוני מיקרוסופט מתכוונת להשיק 22 כלי פיתוח כאלה, שיאפשרו למפתחי אפליקציות עצמאיים לשלב בתוך הפיתוחים שלהם יכולות הבנת שיחה, הבנת קול, זיהוי פנים ועוד. כך למשל, שירות CRIS יאפשר לעסקים לבנות פרופיל על כל לקוח ולזהות אותו בצורה אישית כאשר הוא נכנס לחנות, בעזרת מגוון אמצעים שונים.
הכרזה נוספת בתחום הבינה המלאכותית קשורה לקורטנה, הסייעת הדיגיטלית של מיקרוסופט. העדכון הבא לווינדוס 10, שצפוי לצאת במהלך הקיץ, במלוא שנה להשקת מערכת ההפעלה, יתאים את קורטנה גם לקונסולת המשחקים XBOX One. בנוסף, הסייעת גם תהפוך לחכמה ונבונה יותר, עם הבנה קונטקסטואלית של מתי קורים דברים במהלך היום. כך למשל, קורטנה תדע לזהות את "המצגת שעבדתי עליה אתמול" או "החנות שעצרתי לידה לפני שבוע באמצע היום".
העדכון צפוי לכלול גם תמיכה בזיהוי ביומטרי בתוך אפליקציות, כך שמשתמש יכול להתחבר לאתרים מאובטחים ולאשר עסקאות אשראי על ידי טביעת אצבע. ווינדוס 10 Anniversary Edition, כפי שהיא מכונה כעת, תתמוך ביותר פלטפורמות (כולל הולולנס, אם כי עדיין לא ברור מתי תהיה ההשקה המיוחלת של משקפי המציאות המוגברת) וביותר אפליקציות אוניברסליות – כלומר, אפליקציות המותאמות לכל גרסאות ווינדוס 10 השונות. יותר ויותר משחקים צפויים לצאת בגרסה אוניברסלית, ויוכלו לרוץ על קונסולת XBOX, מכשירי ווינדוס פון, טאבלטים ומחשבים אישיים, בו זמנית.
מיקרוסופט מתכוונת להקל על מפתחים לייצא אפליקציות ווינדוס קיימות ולהפוך אותן לאפליקציות אוניברסליות – ולפי החברה, ישנן כיום 16 מיליון תוכנות ווינדוס שתואמות לסטנדרטים וניתן להמיר אותן לאפליקציות אוניברסליות. אם אפילו אחוז ממפתחי התוכנות האלו ישתמשו בכלים החדשים, הפער בין ווינדוס לאנדרואיד ו-iOS, לפחות בתחום אפליקציות המובייל, יסגר.
קורטונה תזמין לנו פיצה
"בוטים הם האפליקציות החדשות" אמר נאדלה ולא היסס להתייחס גם לטיי, בוט השיחה שמיקרוסופט השיקה לפני כשבוע ואז הסירה אחרי פחות מיממה, לאחר שהיא הפכה במהרה לגזענית והומופובית. "אנחנו רוצים שבוטים ייצגו את הטוב ביותר באנושות, לא את הרע" אמר נאדלה, כשהוא פורש את התוכנית השאפתנית של החברה בנושא. כלי הפיתוח בפרויקט אוקספורד יסייעו לבוטים להבין את בני האדם טוב יותר, הסביר נאדלה, אבל הוא מקווה כי בעתיד ממשק העבודה שלנו יהיה לחלוטין מבוסס בוטים, שיבינו מה אנחנו רוצים לעשות ויתרגמו זאת לפעולות במחשב.
כך למשל, מיקרוסופט תשלב בוטים בסקייפ, ותאפשר, למשל, לעסקים להשתמש בסקייפ לצרכי פניות ושירות לקוחות. בנוסף, החברה רוצה לאפשר לעסקים לקבל מידע מהבוטים שלה. כך קורטנה למשל תוכל להזמין עבור המשתמש מקום במסעדה או במלון בלי שתצטרך להתמשק לאפליקציה ומסדי נתונים קיימים – היא פשוט תוכל לדבר עם הבוט של המסעדה, הכל דרך סקייפ. קורטנה תוכל לתת לבוטים את הכתובת של המשתמש, הזמנים שהוא יכול לקבל את ההזמנה, אפילו את ההעדפות שלו – כך שהמשתמש יוכל להורות לה "תזמיני לי את הפיצה הקבועה מהמקום בפינה שתגיע כשאני חוזר הביתה".
זהו עתיד שאפתני ומבטיח, ובצורה מפתיעה הרבה יותר מוכן ממה שחשבנו – מיקרוסופט הדגימה את השירות במהלך הכנס, והראתה כיצד היא יכולה לשלב בוטים בתוך שיחת סקייפ, ואיך קורטנה הזמינה עוגה מחנות קרובה, סיפקה את הכתובת של המשתמש ואז העבירה לו לינק למפה מתעדכנת שמראה את זמן המשלוח והיכן השליח נמצא כרגע.