$
חדשות טכנולוגיה
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

בלי חיוך למצלמה: Dropcam מתחרטת על האקזיט לגוגל

גרג דאפי קיבל מגוגל 555 מיליון דולר תמורת החברה שלו, אבל הוא טוען שמאז המכירה החברה רק הידרדרה ושהיחס של תאגיד אלפבית לעובדים גובל בעריצות. 5 נקודות

דור צח 19:5701.04.16

1. חרטה מפתיעה. תעשיית הסטארט־אפים היא אחת הדינמיות ביותר שיש, אבל דבר אחד נשאר בה יציב: הרבה מאוד יזמים חולמים להקים חברה מדהימה, לגייס קצת כסף, לשנות קצת את העולם ולעשות אקזיט שיסדר אותם כלכלית. לא מעט סיפורים מעידים שהחיים אחרי האקזיט המצופה לא תמיד טובים כל כך, אבל גרג דאפי הוא מקרה חריג. אין הרבה אנשים שמתחרטים שמכרו את החברה שלהם לגוגל ב־555 מיליון דולר.

מצלמה של Dropcam. "מאזן ההכנסות של נסט לעומתנו לא מחמיא" מצלמה של Dropcam. "מאזן ההכנסות של נסט לעומתנו לא מחמיא"

 

2. פוסט זועם. דאפי הוא המייסד של Dropcam, שפיתחה מצלמות וטכנולוגיה המאפשרת להעביר באמצעותן שידורים חיים ב-WiFi. ב-2014 חברת נסט, שהפכה לחטיבת הבית החכם של גוגל (או ליתר דיוק של תאגיד אלפבית), רכשה את Dropcam. בשנה לאחר מכן נסט השיקה מצלמה מתקדמת יותר והעבירה את המשתמשים לאפליקציה שלה. השבוע, בפוסט שפירסם באתר מדיום, יצא דאפי למתקפה חריפה נגד נסט והביע חרטה על העסקה.

 

3. מנהיג עריץ. עיקר הביקורת של דאפי, שכבר אינו עובד בחברה המאוחדת, מתמקדת במנכ"ל נסט טוני פאדל. האחרון, יוצא אפל ומי שנחשב לממציא האייפוד, התלונן כי צוות Dropcam "מאוד קטן ולא מאוד מנוסה". דאפי, בתגובה, מתייחס לפאדל כאל מנהיג עריץ, מציין שחצי מהצוות המדובר עזב מאז הרכישה, וטוען כי הנהגת נסט "מקדשת רק את הצדדים השליליים של מקורות ההשראה שלה" - רמיזה ברורה לסטיב ג'ובס.

מייסד Dropcam גרג דאפי. "פעם היינו מקום נהדר לעבוד בו" מייסד Dropcam גרג דאפי. "פעם היינו מקום נהדר לעבוד בו" צילום: יו טיוב

 

4. חברה כושלת. ומילא, כותב דאפי, אם הגישה הזאת היתה מביאה תוצאות. אלא שלדבריו החברה רק הידרדרה תחת נסט. "היתה לנו מצלמה שהפכה לרב-מכר באמזון וקיבלה דירוג של 4.5 כוכבים, ועבדנו על מוצרים חדשניים נוספים", הוא כותב, "ועדיין היינו מקום נהדר לעבוד בו". נסט, לדבריו, עובדים לאט ורע, ואם מאזן ההכנסות שלהם יפורסם - הוא "לא יהיה מחמיא" לעומת זה של Dropcam.

 

5. נוסחה בעייתית. לא חסרים סיפורים על חברות קטנות שנרכשות בידי תאגידים גדולים, נבלעות שם ומאבדות את זהותן. אלא שדווקא השיטה שבה פועל תאגיד אלפבית אמורה למנוע זאת: שלל חטיבות נפרדות שאמורות להזכיר יותר סטארט-אפים. המקרה של נסט ו-Dropcam מעיד שגם השיטה הזאת, ההגיונית על פניה, לא מבטיחה דבר אם אין כימיה. גם מאות מיליוני דולרים לא ישנו זאת. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x