$
הוועידה המוטסת
הוועידה המוטסת גג עמוד

הוועידה המוטסת

גיל שויד מזהיר: "המעשים של ממשלת ישראל דוחפים החוצה חברות הייטק בינלאומיות"

מייסד צ'ק פוינט בוועידה המוטסת של כלכליסט: "במשך 20 שנה המדינה ניסתה להגיד לחברות תעבירו פעילות לישראל ותקבלו הטבות, עכשיו היא אומרת שלא מגיע להן". שויד יצא גם נגד כוונת נתניהו להקים גוף רגולציה של תעשיית הסייבר המקומית: "עודף רגולציה מפריע לתעשייה"

עומר כביר, סן פרנסיסקו 16:1806.04.16

“המעשים של ממשלת ישראל דוחפים החוצה חברות הייטק בינלאומיות” - כך הזהיר מייסד צ'ק פוינט, גיל שויד, במהלך הוועידה המוטסת של כלכליסט, שנערכה בטיסה מתל אביב לסן פרנסיסקו.

 

"אני בשוק הזה כמעט 25 שנה, ודווקא בשנים האחרונות אני רואה תופעה שבה הממשלה דוחפת את החברות החוצה", הוסיף שויד, שדיבר עם כתב "כלכליסט", אסף גלעד. “אני לא יודע מה קרה, מה התהפך בממשל, אם זה פופוליזם או לחץ תקשורתי. במשך 20 שנה המדינה ניסתה להגיד לחברות תעבירו פעילות לישראל ותקבלו הטבות, עכשיו היא אומרת שלא מגיע להן. כל חברות הטכנולוגיה הן גלובליות, ולכן המדינה לא צריכה לתת רק את האנשים הטובים אלא למשוך את החברות להביא פעילות לישראל, וכרגע היא עושה בדיוק ההפך”.
גיל שויד נזכר בשיחה עם ניר ברקת על תחילת הדרך גיל שויד נזכר בשיחה עם ניר ברקת על תחילת הדרך

 

שויד יצא גם נגד כוונת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להקים גוף רגולציה של תעשיית הסייבר המקומית. "כל רגולציה תשים אותנו בחיסרון לעומת מדינות אחרות ותזרוק את התעשייה הזו באוויר", הוא הזהיר. "לממשלה אין אפשרות באמות לדעת מה קורה אנחנו צריכים להיות מדינה חופשית כמו כל מדינות החופשיות האחרות בעולם. עודף הרגולציה בישראל מפריע לתעשייה”.

 

על רק פרשת פריצת האייפון והעימות בין אפל ל-FBI, התייחס שויד, היפוטתית, לסיוע שיכולות חברות ישראליות לספק לרשויות אכיפת חוק בתחום זה: "חברות יכולות לעזור במלחמה לטרור. הבעיה היא שאותם כלי פריצה הם נשק של מדינות, ומחר הם בידיים של כל האקר בעולם. הכלים הכי מפחידים יכולים בתוך לילה להגיע לכל ילד ולכל ארגון טרור בעולם. לכן צריך להיזהר מאוד מייצור כלים כאלו. המאבק של אפל היה לא לשנות את המוצר שלה. אני משתדל שלא יהיה לי מידע פרטי של לקוחות שלי, כדי לא לשים אותו בסכנה”.

 


 

שויד סיפר גם בקצרה על רשת ריגול הסייבר האיראנית שחשפה צ'ק פוינט לפני כחצי שנה. "נתקלנו אצל אחד מלקוחותינו בתקיפה של הממשל האיראני", הוא שיחזר. "היא לא כוונה דווקא לישראל, רק 20% מהמטרות היו בישראל. הצלחנו לחשוף את זהות התוקף ואת שיטת העבודה. אלו היו שיטות מיושנות, אבל הצליחו באמצעותן לחדור לאנשים בדרג גבוה".

 

כן התייחס שויד לסכנה הפוטנציאלית של תקיפת סייבר בזמן הטיסה: "מטוסים הם יחסית אמינים, כי יש הפרדה בין מערכות התעופה למערכות הבידור. אבל שום דבר לא חסין לחלוטין. בעיית האבטחה היא בהחלט אוניברסלית. רמת האבטחה בעולם צריכה להשתפר, ובהרבה. אם זה לא יקרה עלולים להתרחש אסונות. לצ'ק פוינט יש פתרונות בכל העולמות – גם תעופה, גם רכבים, גם תשתיות. מעל 20 שנה יש מוצר שלנו בתחנת החלל, שזיהו את הפונטציאל שלנו בשנות ה-90”.

 

בנוגע למתקפה הצפויה על הרשת הישראלית שמתכנן אנונימוס אמר שויד: "צריך להיערך להתקפות. המתקפות שמודיעים עליהן מראש הן היותר פשוטות. בשנים האחרונות ההתקפות האלו נבלמו יחסית בקלות, וכל שנה וכל יום מחדש צריך להיערך. מתקפות סייבר הן מסביב לשעון, בכל יום ובכל מקום בעולם”.

 

כשברקת פגש את שויד

 

לאחר מכן, במפגש עם ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת סיפר ברקת על תחילת הדרך של צ'ק פוינט שהוא היה אחד ממשקיעיה: "הבנו שעל החבר'ה האלה אנחנו מהמרים, לא פגשנו אנשים שמבינים אבטחה יותר טוב מהם", נזכר ברקת. "אז עוד לא היה סייבר, ולא ראינו את האבטחה כשוק – היינו לבד במערכה. אז אנחנו לא ידענו איך להיות משקיעים, וגם גיל היה בתחילת הדרך, אבל זה היה עולם מרתק".

 

שויד עצמו הוסיף: "לקח לנו הרבה זמן לשכנע את ניר ושותפיו בפוטנציאל הגדול של האינטרנט, אבל מצאנו קבוצת משקיעים שלימדה אותנו להיכנס מהחלון כשלא נותנים לך להיכנס מהדלת, לעבוד קשה, ולרוץ בבוסטון הקרה עם קיטבג ענק של מחשבים ענקיים על הגב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x