הוועידה המוטסת
מייסד אאוטבריין תומך בייבוא עובדי הייטק זרים: "אני בטוח שנלמד מהם המון"
אורי להב בוועידה המוטסת של כלכליסט: "יש בזה דבר טוב להכניס תרבויות שונות לתוך האקוסיסטם שלנו". רון יקותיאל, מנכ"ל קלטורה חושב אחרת: "צריך להגיע לפריפריה ולאוכלוסיות הערביות והחרדיות, זה יותר חשוב מלהביא אנשים מחוץ לישראל"
רון יקותיאל, מנכ"ל קלטורה, אמר שיש להתמקד דווקא בהכנסת אוכלוסיות נוספות בתוך ישראל לעולם ההייטק. "צריך להגיע לפריפריה ולאוכלוסיות הערביות והחרדיות, זה נראה לי הרבה יותר חשוב מלהביא אנשים מחוץ לישראל".
יואב יזהר, מנכ"ל קנשו, התלונן על המצב בכיוון ההפוך: הקושי של עובדי הייטק ישראלים להשיג ויזה לארה"ב. "יכול להיות שאנחנו לא מבינים מה מטריד את האמריקאים ושהם לא מבינים מה אנחנו יכולים לתת, אבל ציפיתי שזה יהיה הרבה יותר דינמי היום", אמר יזהר. הוא מתח ביקורת כללית על יחסה של המדינה לתעשיית ההייטק, ואמר: "ציונות לא קונים בכוח, ואני לא כל כך מבין החלטות שנלקחות בזמן האחרון. התחושה בארץ היא שאתה בקרב כל הזמן, ובמקום לחזק איפה שצריך מחלישים איפה שלא צריך".
יזהר ציין כי למרות יתרונותיו של עמק הסיליקון, שבו הוא גר ("מצאנו סביבה שחושבת מופשט ובגדול, על לשנות את העולם, ומוציאה אותנו מהחשיבה הישראלית של כאן ועכשיו"), הוא מאמין שיזמים יכולים להצליח גם אם יפעלו מהארץ. "אם אתה מספיק טוב, אתה מגיע למשקיעים, גם אם אתה בישראל. החברות הטובות מוצאות את המשקיעים בכל מקום".
יקותיאל, מנגד, המליץ ליזמים להתגורר בניו יורק. "הקרבה לשווקים ולוול סטריט מועילה, וכך גם לעסקים מאופנה ועד אוכל. כוח האדם לא מורכב מאנשי טכנולוגיה טהורים, אבל אתה מבין ומרגיש את הלקוחות. המנטליות בניו יורק מעשית יותר, קצבי הגידול שם בתחום ההייטק גבוהים מאשר בעמק, ויש יותר נשים ומיעוטים מאשר בסן פרנסיסקו. שלא לדבר על החפיפה בשעות העבודה".