$
הוועידה המוטסת
הוועידה המוטסת גג עמוד

הוועידה המוטסת

"כל חברה בעמק הסיליקון מקיימת שיתוף פעולה עם יזמים ישראלים"

פרנסואה צ'דוויק, שותף מס ב-KPMG באירוע במשרדי WeWork: "יש לנו את הזכות ליצור את שיתופי הפעולה". מנכ"ל WeWork: "אנחנו רק מגרדים את פני השטח במה שאנחנו יכולים לעשות"

עומר כביר, סן פרנסיסקו 11:3907.04.16

"כל חברה בעמק הסיליקון מקיימת או פועלת לקיים שיתוף פעולה עם יזמים ישראלים" – כך אמר פרנסואה צ'דוויק, שותף מס ב-KPMG, באירוע שנערך במשרדי WeWork בסן פרנסיסקו כחלק מהוועידה המוטסת של "כלכליסט".

 

פרנסואה צ'דוויק פרנסואה צ'דוויק צילום: עמית שעל

 

"כולם חושבים שסן פרנסיסקו ואזור המפרץ הם התחנה המרכזית של החדשנות", הוסיף צ'דוויק, "אבל יש קהילות בכל העולם שתורמות וקשורות לעמק הסיליקון. כל חברה כאן, בין אם מדובר בדרופבוקס, אובר או סקוור, יש לה קשרים או תוכניות לעבוד עם חברות בישראל. לנו יש את הזכות ליצור את החיבורים האלו. זה נהדר לראות את הישראלים דוחפים ליצירת החיבורים האלו ואנחנו רוצים להמשיך ולבנות את מערכות היחסים האלו".

 


 

הקונסול הכללי של ישראל בצפון מערב ארה"ב, ד"ר אנדי דוד, חלק אזהרה שמסרו לו עמיתיו לפני שנכנס לתפקיד. “הם אמרו לי שלישראל יש שמונה קונסוליות בארה"ב ואחת בסן פרנסיסקו", סיפר. “למה? כי העיר כל כך שונה משאר ארה"ב. זו אווירה אחרת, מאפיינים אחרים. הפתיחה של הקו הישיר מראה שיש הבנה של כל ההזדמנויות שיש בסן פרנסיסקו. בין ישראל לקליפורניה מתרחש דבר נפלא – חתמנו לאחרונה על ארבעה הסכמי שיתוף פעולה נרחבים בתחומים כמו חקר תא גזע. זה דבר נפלא ליחסים בין המדינות".

 

אנדי דוד אנדי דוד צילום: עמית שעל

 

שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, אמר שהטיסה הישירה מתל אביב לסן פרנסיסקו היא דבר שהוא ואחרים פעלו להביאו מזה זמן רב. "סוף סוף זה קרה. תודה לכולם על ההשראה שבהבאת משלחת בכזה גודל, כולל חברות מוכרות ובעלות שם לצד סטארטאפים שיהפכו לשם מוכר בכל בית. רוח החדשנות האמריקאית-ישראלית משרתת את שתי המדינות. מדובר באקוסיסטם אחד שמופרד על ידי אוקינוס, ועכשיו הוא במרחק של טיסה ישירה אחת".

 

דן שפירו דן שפירו

 

המשנה למנכ"ל וראש חטיבת שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, דני קולר, אמר: "הוועידה הזו מסמלת את הקפיצה שבנק הפועלים צריך לעשות. כל המגזר הפיננסי מתמודד עם צונאמי של טכנולוגיה, והוא צריך להתפתח ולהתאים את עצמו לעולם הזה. אנחנו משקיעים סכומים ניכרים ב-IT, פותחים את את התשתית שלנו למוצרים ללקוחות, ומשדרגים את כל המערכות שלנו כדי לספק שירות הייטק בישראל”.

 

דני קולר דני קולר צילום: עמית שעל

 

מנכ"ל מכון היצוא הישראלי עופר זקס, אמר שחרף דיבורים על עליית סין, ארה"ב צפויה להישאר יעד יצוא מרכזי של ישראל, בפרט בכל הנוגע להייטק, בעתיד הנראה לעין. "בשלושה העשורים החולפים גדל היצוא הישראלי מ-3 מיליארד דולר ב-1980 לכמעט 100 מיליארד דולר לפני שנתיים", הוא ציין. "אמנם בשלוש השנים האחרונות הקטר לא רץ מהר כמו בעבר, אבל ההייטק עדיין מתקדם בקדימה. אני מאמין שכשמדברים על יצוא שירותי הייטק, ארה"ב תהיה מקור לשיתוף פעולה חשוב במשך עוד שנים לבוא. מבחינת יצוא השירותים של ישראל, שזה החלק הצומח בשנים האחרונות, 40% מיועדים לצפון אמריקה. יש כאן פעילויות מגוונות בתחומי הטכנולוגיה ושיתופי פעולה נפלאים עם יזמים ישראלים. אני מאוד אופטימי לגבי העתיד”.

 

עופר זקס עופר זקס צילום: עמית שעל

 

מנכ"ל WeWork ישראל, בנג'י זינגר, סיפר על הצטרפותו לחברה: "אחי כתב את הספר אומת הסטארטאפ, ואחרי שקראתי אותו הבנתי שאני בעסק הלא הנכון. כשהייתי בניו יורק פגשתי את מייסד WeWork, והבנתי שזה העסק שאני רוצה להיות בו. הבנתי גם שההזדמנויות שיש לי שם הן חסרות גבולות. השנה זו שנה גדולה בעבורנו – נגיע ל-100 אלף חברים וניכנס לשווקים חדשים באסיה ובדרום אמריקה. אנחנו רק מגרדים את פני השטח במה שאנחנו יכולים לעשות".

 

בנג'י זינגר בנג'י זינגר צילום: עמית שעל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x