אובמה לא יתמוך בחקיקה בנושא ההצפנה
מקורות בבית הלבן טוענים שהנשיא אובמה לא מתכוון לתמוך בחוק שמחייב את חברות הטכנולוגיה לסייע לרשויות לקבל גישה מלאה למידע של המשתמשים
נשיא ארצות הברית ברק אובמה אינו מתכוון לתמוך בחקיקה שתחייב את חברות הטכנולוגיה לסייע לרשויות השיטור והביון לגשת למידע המוגן של משתמשיהן. כך אמרו מקורות אנונימיים בתוך הבית הלבן לסוכנות הידיעות רויטרס.
- לא הכל חדש באייפון SE
- אפל מצטרפת למועדון המיליארד: מכרה כמעט מיליארד מכשירי אייפון
- אייפון SE: לא מחדש, וטוב שכך
הדיווח מתייחס לטיוטה של הצעת חוק ספציפית שהוגשה על ידי ראשי ועד הסנאט לנושא ביון ואבטחה - סנאטורים משני צדי המתרס - ריצ'ארד בר ודיאן פיינשטיין. הללו מעוניינים להעניק לשופטים פדרליים את הסמכות לחייב את חברות הטכנולוגיה, על ידי צו בית משפט, לתת לגופי הבטחון גישה מלאה לכל המידע על המכשירים שיצרו.
לפני כחודש, אובמה הצהיר שהוא מאמין שיש למצוא דרך כלשהי שבה הרשויות יוכלו לגשת גם למידע מוצפן שנשמר על סמארטפון. אבל ברויטרס טוענים כי הממשל עדיין חצוי בנושא ואינו מתכוון להגיב או לתמוך בהצעת החוק של בר ופיינשטיין. דובר הבית הלבן סירב להגיב לידיעה, אבל הזכיר כי הממשל "סקפטי" לגבי היכולת של המחוקקים להגיע להסכמה בנושא כה מורכב.
הצעת החוק מגיעה זמן קצר לאחר שאפל סירבה לבקשת ה-FBI לסייע לסוכנות לפרוץ לסמארטפון של סעיד פארוק, אחד הטרוריסטים האחראיים על הטבח בסן ברנרדינו בדצמבר האחרון, ועוררה בכך דיון ציבורי סוער.
למרות שהבולשת הודיעה לבסוף שהצליחה לפרוץ את המכשיר בעצמה, נושא ההצפנה עדיין מעסיק את חברות הטכנולוגיה ואת רשויות החוק. כבר ב-2014, לאחר ההדלפות של מסמכי סוכנויות הביון על ידי אדוארד סנודן, חברות הטכנולוגיה הודיעו שהן יתחילו להצפין את המידע שהמשתמשים שומרים על מכשיריהן, כדי שגם לחברות עצמן לא תהיה גישה למידע. ואכן, השבוע הודיעה ווטסאפ שכל התקשורת שנשלחת דרך האפליקציה מוצפנת, טקסט, תמונות ואפילו שיחות.
החוק בארצות הברית דורש מכל החברות לציית בצורה מלאה לצווי חיפוש. ה-FBI ומשרד המשפטים האמריקאי דרשו שאפל תתקין טלאי תוכנה שיאפשר לה לפרוץ את המכשיר (דלת אחורית), בעוד שאפל עצמה סירבה לעשות זאת על מנת שלא לפגוע, לטענתה, באבטחת המכשירים. מומחי אבטחה רבים מצצדים באפל וטוענים שהתקנת דלת אחורית כזו תשרת גם האקרים ושירותי ביון זרים.