$
בשולי הרשת

בשולי הרשת

הטכנולוגיה שמחקה את האמנות שמחקה את החיים

חוקרים של אוניברסיטת דלפט השתמשו בבינה מלאכותית כדי לנתח יצירות של רמברנדט ולפתח אלגוריתמים שהניבו יצירה "חדשה" של האמן. היצירה הודפסה במדפסת תלת-ממד ששחזרה במדויק את הטקסטורה והתיישנות הצבע

רפאל קאהאן 16:0910.04.16

שיתוף פעולה מקורי בין חוקרים מאוניברסיטת דלפט למוזיאונים לאמנות ומימון של מיקרוסופט ו-ING הניבו יצירה "חדשה" של רמברנדט. החוקרים פיתחו בינה מלאכותית שניתחה שלל מאפיינים של יצירות האמן וחיברה אלגוריתמים שקובעים מה הופך יצירת אמנות מסוימת ל"רמברנדטית".

 

החוקרים השתמשו במידע שנאגר על מנת לייצר ציור מקורי בסגנון הבארוק. את התמונה הדפיסו במדפסת תלת-ממד תוך ניסיון לשוות לה מראה שישקף את היצירות של רמברנדט מהמאה ה-17, כולל סדקים, טקסטורת הצבע ודהייתו.

 

 

מטרת הפרויקט, שמכונה "הרמברנדט הבא", אינה זיוף יצירות אמנות אלא חקר בינה מלאכותית וניתוח נתונים - אך התוצאה מפליאה בדיוקה. אמנם אף אחד לא ניסה להפיל בפח מומחי אמנות - אך סביר להניח שלו היו מנסים, לפחות חלקם היו רואים ביצירה תמונה אבודה של המסטר ההולנדי.

הודפס במדפסת תלת-ממד הודפס במדפסת תלת-ממד צילום: מיקרוסופט

 

החוקרים לא הסבירו באופן מפורט את הטכנולוגיה שעומדת מאחורי הפרויקט. אך המיזם מעלה מספר שאלות פילוסופיות מעניינות כמו: האם תמונה שנוצרת על ידי מחשב יכולה להיחשב לאמנות? האם מחשב יכול לתרגם אסתטיקה לסדרה של אלגוריתמים? או האם ניתן לגרום למחשב לתרגם רגש במסגרת יצירת אמנות?

 

שאלות אלה נשאלו כבר בעבר, אך יכול להיות שכעת לחוקרים יש כלי יעיל שיוכל לסייע בידם לענות עליהן. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x