בדיקת כלכליסט
LG G5: השלם קטן מסך חלקיו
הסמארטפון המודולרי הראשון של LG עורר ציפיות גבוהות כשנחשף לראשונה בברצלונה, המכשיר עצמו מצוין אבל הנדסת אנוש לוקה בחסר ומודולים לא יציבים פוגמים בחווית השימוש
- HTC 10: שובו של אביר האלומיניום
- בלקברי לא מוותרת על הסמארטפון: תשיק שני מכשירי ביניים
- סודות ההצלחה של סמסונג: הגלקסי S7 והודו
ה-G5 הוא הסמארטפון המודולרי המסחרי הראשון בעולם והוא יעלה בארץ 3,450 שקל למכשיר בלבד. אבל LG לא משווקת רק סמארטפון, אלא גם משפחה שלמה של מוצרים נלווים ומודולים – מכשיר שתמשיכו לשדרג ולשפר במשך שנים. כך למשל, אפשר לנתק את חלקו התחתון ולהחליף אותו במודול חיצוני, שיכול לתפקד כסוללה חיצונית או במגבר אודיו. בנוסף, LG פיתחה משקפי VR ומצלמת אקשן פנורמית – שניהם ייעודיים ל-G5. בהמשך, מבטיחה החברה, נקבל גם רחפנים, אוזניות מתקדמות ורובוטים ביתיים, כולם חלק ממשפחת החברים של ה-G5.
אחרי מסיבת העיתונאים בברצלונה היה הייפ כמעט בלתי נתפס סביב המכשיר החדש. והשאלה עכשיו היא האם LG תצליח לשנות את הרגלי הצריכה שלנו בכוח אותו ליין מוצרים. התשובה, לאחר בדיקה מקיפה, היא שלא. LG יצרה לעצמה רף בלתי אפשרי של ציפיות גבוהות מדי, וביקשה מהסמארטפון שלה לעשות יותר מדי דברים. המכשיר עצמו טוב ויכול להתחרות בכבוד במכשירי הדגל של החברות היריבות, אבל השאפתנות והמודולריות שלו רק פוגמות בגימור המוצר ולא מספקות ערך נוסף למשתמשים.
עיצוב: קצת יותר מדי
LG לא חידשה רק במוצרים הנלווים. ה-G5 נראה שונה לגמרי מהמכשירים הקודמים של החברה, ולזכותה של LG ניתן לומר שהיא עברה להשתמש בחומרים מתקדמים ויצרה קו עיצובי ייחודי.
העיצוב החדש מעוגל יותר, ובדומה לרוב מכשירי הדגל כיום שם דגש על שלדת מתכת, עם גב מתכתי וחזית מצופה בזכוכית מעוקלת. החלק התחתון שומר על הגוון המתכתי של הגב, אך הגב עצמו מצופה בחומר נגד שריטות שנותן לו תחושה פלסטיקית, אבל נעימה למגע. החזית שקועה מעט בתוך המסגרת המתכתית, והמסגרת עצמה מוקפת במסילת מתכת צרה שמספקת למכשיר יציבות ונוקשות. כפתור ההפעלה עדיין נמצא בגב המכשיר ומתפקד כחיישן טביעת אצבע, אבל כפתורי הווליום עברו לצדו הימני של המכשיר.
התחושה הסופית הוא מכשיר יציב ונוח לאחיזה. המסך הקטן יותר גם מאפשר למשתמשים לשלוט בסמארטפון בקלות ביד אחת. אבל העיצוב עצמו עמוס בצבעים וטקסטורות, ומעלה שאלות לגבי הנדסת האנוש. LG בחרה לצפות את גב המכשיר אבל לא את החלק הקדמי התחתון, כך שיש להם צבע וטקסטורה שונים, והמסילה שמקבעת את המסגרת נשברת בחלק התחתון בגלל העיצוב המודולרי.
וזו בעצם הבעיה הגדולה במכשיר החדש של LG – המודולריות. כפתור קטן בצד הימני של המכשיר משחרר את הנעילה של החלק התחתון, ומאפשר לשלוף החוצה את הסוללה. לסוללה ניתן לחבר חלק תחתון חלופי או מודול, ואז יש להחליק אותה פנימה חזרה. אחרי שתעשו זאת מספר פעמים תוכלו להחליף מודול בתוך פחות מדקה, אבל התהליך עדיין מסורבל והנדסת האנוש לקויה. התחושה היא שהמחברים עדינים מדי ושאתם עלולים לשבור את המכשיר, ואין ספק שבתוך כמה חודשים נתחיל לשמוע על תקלות מכניות. המכשיר גם לא מזהה מתי המשתמש מחליק פנימה את הסוללה, ויש להדליק אותו ידנית בכל פעם שעושים זאת.
ביצועים, מסך וסוללה: מתמודד בקלות
ה-G5 מגיע עם מעבד סנאפדרגון 820 החדש של קוואלקום בעל ארבע ליבות ו-4 גיגה-בייט זיכרון. התוצאה מרשימה – במבחני השוואת ביצועים ה-G5 מקביל פחות או יותר לגלקסי S7. הוא מצליח להתמודד עם כל אתגר שתטילו עליו, מפתיחת עשרות חלונות בו זמנית, דרך משחקי תלת-ממד כבדים ועד להזרמת תכנים מיוטיוב או נטפליקס ב-2K ללא גמגום. בנוסף, בניגוד למעבד סנאפדרגון 810 הקודם, ה-G5 אינו מתחמם משמעותית גם אחרי שימוש ממושך.
שאר המפרט הטכני כולל מסך בגודל 5.3 אינץ' ברזולוציית QHD, שהוא מעט חד וקטן יותר מממסך ה-5.5 אינץ' של ה-G4, וסוללה בנפח 2,800 מיליאמפר-שעה. המסך עצמו בהיר, קריא ואינו סובל מבעית השתקפות עזה, אם כי הצבעים שלו אינם מדויקים, והוא נוטה לגוונים כחלחלים וירקרקים. אבל זה לא מספיק, המסך זולל את הסוללה – בעוד שה-G5 מגיע עם סוללה גדולה יותר מה-S7 והוא חסכוני יותר בזמן המתנה, בפועל זמן העבודה של ה-G5 עומד על מעט פחות מיום עבודה. לפחות המכשיר מגיע עם סוללה נוספת, מה שבהחלט מהווה יתרון עבור משתמשים כבדים.
ממשק, מדיה ומצלמה: הפרד ומשול
יותר ויותר חברות מעדיפות להשיק את המכשירים שלהם עם ממשקים נקיים וכמעט חפים מאפליקציות מיותרות. מהבחינה הזו הבחירה של LG להסיר את "מגירת האפליקציות" (תת התפריט שמרכז את כל האפליקציות במקום אחד), ובמקום זאת לשים את כולן על דף הבית, היא תמוהה, במיוחד בהתחשב בכך שממשק ה-G4 היה אחד הטובים והנקיים שנתקלנו בהם. אומנם LG כבר עדכנה את הממשק והחזירה את מגירת האפליקציות, אבל העדכון הזה עדיין לא הגיע ארצה.
המכשיר מגיע עם לא מעט אפליקציות מבית LG, כאשר המרכזית שבהן היא LG Friends Manager, מרכז העדכונים שמאפשר זיהוי, התקנה ושליטה על כל המודולים והמוצרים הנלווים שה-G5 יכול לעבוד איתם. האפליקציה עצמה עובדת מצוין – היא פשוטה, נוחה, מזהה בתוך שניות כל מכשיר רלוונטי, מעדכנת את ההתקנים ומרכזת את כל התכנים האפשריים.
כמעט כל היצרניות הגדולות שמות דגש על המצלמה במכשירי הדגל שלהן. LG בחרה במבנה של מצלמה כפולה שהופך פופולרי יותר ויותר. שלא כמו במכשירים אחרים, שני החיישנים פועלים בנפרד: חיישן אחד באיכות 16 מגה-פיקסל מיועד לתמונות באיכות גבוהה, וחיישן אחר עם עדשה רחבה באיכות 8 מגה-פיקסל מיועד לתמונות נוף. המצלמה בוחרת את החיישן הרלוונטי בהתאם לזום ולפוקוס בצורה אוטומטית, אם כי המעבר בין שתי המצלמות לא תמיד מהיר.
התוצאה היא מצלמה עם יכולות מרשימות – לייזר האוטו-פוקוס והייצוב האופטי מאפשרים למצלמה הראשית לספק תמונות באיכות מצוינת, ואילו העדשה הרחבה יכולה לקחת תמונות של 135 מעלות, יותר מכמעט כל מכשיר אחר בשוק. השילוב בין השתיים מכסה מגוון רחב של אפשרויות ומספק למשתמש דרגה גבוהה של שליטה.
הבעיה היא שהמצלמה לא מצליחה להתמודד עם מצבי תאורה מאתגרים – בתנאי אור קשים, כמו שקיעה או עם תאורה אחורית, דווקא המצלמה עם העדשה הרחבה סיפקה תמונות מדויקות וחדות יותר. בחושך, שני החיישנים סיפקו תמונות בינוניות ונחותות משמעותית מאילו של האייפון 6S או הגלקסי S7.
מודולים: כל אחד לעצמו
LG משיקה בארץ 4 מוצרים נלווים: שני מודולים, מצלמת ה-360 Cam ומשקפי ה-360 VR. מודול ה-Cam Plus יימכר ב-500 שקל, מודול האודיו של בנג ואולפסן יעלה כ-800 שקלים והמצלמה או המשקפיים יעלו כ-1,200 שקל. ביחד, כל המכשירים יעלו לכם 3,650 שקלים, יותר מעלות המכשיר עצמו.
פער התועלת והאיכות של המוצרים גדול כמעט כמו פערי המחירים. חלק מהמכשירים מצוינים – בעיקר מצלמת ה-360 cam, שבעזרת 2 חיישני 13 מגה-פיקסל עם עדשות עין דג מסוגלת לצלם וידאו פנורמי באיכות גבוהה ומשכנעת, בקצב פריימים גבוהה ויופי של אודיו היקפי. הגדרת המצלמה נוחה ומהירה, השימוש בה פשוט והיא קלה וחסינה למדי למים. היא לא המוצר הכי זול או מתקדם בקטגוריה, אבל זהו ללא ספק מוצר שימושי ומהנה.
קשה להגיד את אותו דבר על משקפי ה-VR. הם כנראה המוצר הגרוע ביותר בקטגוריה שנתקלנו בו עד כה, בעיקר בגלל הנדסת אנוש נוראית. בניגוד לרוב משקפי ה-R בשוק, אין להם רצועות או יכולת להתאים את עצמם למשתמש, והם מזכירים במשקל ובאיכות הגימור משקפי תלת-ממד שמקבלים בקולנוע. כל אלה גם פוגמים משמעותית ביכולת להתאים את הפוקוס ובהתאם גם פוגעים בחוויית השימוש ואפילו גורמים לכאבי ראש ובחילות.
סיכום: כל המוסיף גורע
קל להעביר ביקורת על ה-G5, וזאת בעיקר בגלל המטרות השאפתניות שלו. התחושה הכללית היא שהמכשיר, במיוחד בהנדסת האנוש ובעיצוב שלו, היה יכול להיות מכשיר טוב יותר אם רק היה מוותר על היכולת המודולרית, שלפחות כרגע זה אין בה ערך מוסף לרוב המוחלט של המשתמשים. אבל בסופו של דבר מדובר במכשיר נאה, עם מסך מצוין, אחת מהמצלמות הטובות בשוק, ביצועים יוצאים מהכלל ומחיר כניסה נמוך יחסית למכשירי פרימיום אחרים – ואפשר אפילו להחליף לו את הסוללה באמצע היום.
ציון: 9.2
מערכת הפעלה אנדרואיד 6.0 || גודל מסך: 5.3 אינץ' || רזולוציה: 2560 על 1440 || מצלמה ראשית: מצלמה כפולה עם חיישן 16 מגה-פיקסל וחיישן 8 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 8 מגה-פיקסל || מעבד: סנאפדרגון 820, 2 ליבות במהירות 2.1 גיגה-הרץ' ו-2 ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.7 מ"מ || משקל: 159 גרם