$
IT בעולם

פוליקום, הסוף: נמכרת ב-2 מיליארד דולר לחברת מיטל הקנדית

החברה האמריקאית הוותיקה שמתמחה בניהול מערכות לשיחות ועידה סגרה בנובמבר האחרון את מרכז הפיתוח בישראל ופיטרה 200 עובדים

אסף גלעד 18:5116.04.16

פוליקום, שהפכה לשם נרדף למערכות המתמחות בניהול שיחות ועידה במשרדי חברות ועסקים, מגיעה לסוף דרכה העצמאית בעידן שבו שירותי תקשורת עוברים לאפליקציות ולענן. החברה האמריקאית הוותיקה נמכרה במהלך סוף השבוע למיטל (Mitel) הקנדית בתמורה ל-1.96 מיליארד דולר, בעסקה שמשלבת מניות ומזומן. עם זאת, השינוי במחיר המניות של החברות משקף כעת לרכישה שווי של 1.8 מיליארד דולר.

 

שווי העסקה המקורי מגלם פרמיה של 22% על שוויה של פוליקום כפי שנקבע בין הצדדים, בהתחשב במחיר המניה שלה ב-5 באפריל. בכל זאת, העסקה צפויה להיחתם ככל הנראה רק ברבעון השלישי של השנה ובסופה צפויים בעלי המניות של פוליקום להחזיק 60% מהחברה הממוזגת. במסחר ביום שישי האחרון ירדה מניית פוליקום בכ-2% ואילו מניית מיטל צנחה בקרוב ל-10%.

 

כבר כאשר סגרה ללא הסברים את מרכז הפיתוח שלה בישראל לפני כחצי שנה ופיטרה את 200 העובדים שבו, ניכר היה שהחברה מחפשת דרך חדשה.

שיחת ועידה (אילוסטרציה) שיחת ועידה (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

  

המשא ומתן בין פוליקום לבין מיטל ארך כעשרה חודשים, והוא תולדה של משקיע משותף, אליוט מנג'מנט של המשקיע היהודי פול סינגר, בעלי חברת סטארט-אפ ניישן סנטרל הישראלית, שדחק בשתי החברות להגיע להסכם.

 

אם בעבר עסקים השקיעו אלפי דולרים בשנה על מערכות תקשורת משולבות קול ווידיאו בכדי לבצע שיחות ועידה, הרי שכיום יותר ויותר חברות עוברות למערכות של שיחות ועידה מבוססות ענן או תוכנות צ'ט דוגמת סלאק, סקייפ או גוגל Hangouts. מוצרי תקשורת ייחודיים כמו אלה של פוליקום, אוויה וסיסקו, שדורשות התקנה של מערכות מיוחדות בארגון ושירות תמיכה מתמשך, מוצאות את עצמן בתחרות עצומה.

 

החברה המאוחדת שתנוהל מאוטווה, קנדה, תעסיק 7,700 עובדים ותרשום מכירות שנתיות של 2.5 מיליארד דולר בשנה. פוליקום תמשיך לפעול מסן חוזה שבעמק הסיליקון ותשמור על המותג שלה. שתי החברות עוסקות במערכות תקשורת לארגונים וחברות, אך בעוד שפוליקום מתמחה ביישומי קול ווידיאו לשיחות ועידה, מיטל מפורסמת בזכות מערכות שיחות הקול שלה המבוססות על תשתית דאטה IP.

 

העסקה הנוכחית היא הד לעסקה דומה שנחתמה בפברואר האחרון, אז רכשה סיסקו את Acano ב-700 מיליון דולר, ורכישת Ustream ו-Clearleap בידי IBM.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x