אלישע ינאי: "אני ממש לא חושב שאינטל תקצץ 11% מכוח העבודה שלה בישראל"
לדברי נשיא איגוד תעשיות האלקטרוניקה, אינטל מוגבלת ביכולת הפיטורים שלה בישראל, בין השאר הודות להסכם המענקים עם הממשלה
אלישע ינאי, נשיא איגוד תעשיות האלקטרוניקה, אינו סבור שגל הפיטורים באינטל יכה בעוצמה במרכזי הפיתוח והייצור שלה בישראל. "אני ממש לא חושב שאינטל תקצץ 11% מכוח העבודה שלה בישראל", הוא אומר ל'כלכליסט'. "אינטל קרובה להשלמת המפעל הבא שלה שייצר בטכנולוגית העתיד שלה כאן שלא צפוי להיפגע. 4,000 עובדי הייצור יהיו קשורים בקו המוצרים החדש של אינטל לכן מוצרי העבר שלה אינם רלוונטיים כאן", אמר ינאי.
- מנכ"ל אינטל: "ניפרד מעמיתים ששיחקו תפקיד מרכזי בהצלחת החברה"
- הזעזוע באינטל: מאות עובדים יפוטרו בישראל
- טלטלה באינטל: 12 אלף עובדים יפוטרו בגלל ירידה במכירות השבבים
"לגבי פעילות הפיתוח המעסיקה בישראל כ-6,000 עובדים, היא מפוזרת על פני צוותים רבים שעובדים על לפחות עשר פעילויות בתחומים קריטיים כמו תקשורת אלחוט, ניהול שרתים, אינטרנט הדברים, ביג דאטה, מחשוב לביש ומחשוב תפיסתי. ישראל היא 'מרבה רגליים' ואינטל בישראל לא מבוססת על פעילות אחת. בישראל מפתחים את המוצרים העתידיים של אינטל שעשויים להביא אותה ממכפיל רווח של יותר מפי 13, מכפיל נמוך ל-20-30 לפחות".
"גל הקיצוצים יכול לכלול איחוד מרכזים, העברת עובדים בין תפקידים ובוודאי שלא מדובר כאן בחישוב מסלול מחדש, כמו שעשתה HP כאשר מכרה פעילויות והפרידה בין חטיבות, וודאי שאין כאן את המקרה של נוקיה ופינלנד, שבה פגיעה בנושאת המטוסים מורידה את כל התעשייה לתהומות", אמר ינאי ששימש בעברו גם כנשיא מוטורולה ישראל.
לדבריו, אינטל מוגבלת ביכולת הפיטורים שלה בישראל בין השאר הודות להסכם המענקים שחתמה עם ממשלת ישראל לבניית מפעל השבבים החדש שייחנך ב-2017. לפי התחייבות אינטל, היא תדרש להגדיל את מצבת כח האדם שלה במפעל החדש באלף איש. להערכת ינאי, אינטל לא תפר את ההתחייבות שלה למדינה.