מצעד הבושה: גוגל תעשה שיימינג לחברות שלא מעדכנות את אנדרואיד בזמן
ענקית הטכנולוגיה הודיעה שנמאס לה מהמצב בו יצרניות סמארטפונים, ספקיות ומפיצות תקשורת לא לוקחות אחריות על עדכון מערכת ההפעלה של מכשירי הלקוחות. גוגל לא יכולה לעשות זאת לבדה, אז היא תנסה להכריח אותן לסייע
גוגל מנסה שיטה חדשה לשכנע את שותפותיה לעדכן את גרסת האנדרואיד שמותקנת על מכשיריהן. על פי דיווח של סוכנות בלומברג מאתמול (ד') ענקית הטכנולוגיה בחרה לפרסם רשימת "שיימינג": רשימת ציונים שהיא תעניק לכל שותפה על בסיס מדיניות העדכונים שלה. גוגל מקווה שפרסום הדירוג יספק לחברות סיבה טובה לקדם את מדיניות העדכונים.
- משטרת צרפת פשטה על משרדי גוגל בפריז
- קדד לי כבשה: גוגל פיתחה בינה מלאכותית שתיצור אמנות
- עשה לך סמארטפון: גוגל חשפה גרסה מסחרית למכשיר המודולרי שפיתחה
אחת הבעיות העיקריות של אנדרואיד היא קצב העדכונים הלא אחיד, שלא לומר האיטי של הסמארטפונים. עדכוני אנדרואיד משוחררים באופן קבוע על ידי גוגל, אך ברוב המקרים הם לא מגיעים ללקוחות בזמן. יש לכך מגוון סיבות: מחזור חיים של מוצר אנדרואיד שעומד בממוצע על כ-18 חודשים (לעומת שנתיים וחצי בממוצע אצל אפל), הצורך בהתאמת הממשק לגרסה החדשה ולפעמים פשוט עלויות גבוהות מדי.
עבור גוגל מדובר בבעיה קשה. העדכונים מכילים לרוב גם עדכוני אבטחה קריטיים. אחת התלונות העיקריות כלפי אנדרואיד היא בנושא אבטחת המידע - שם היא מקבלת ציונים גרועים הרבה יותר מאשר אפל. הימנעותן של הספקיות והיצרניות לדחוף את העדכונים ללקוחותיהן מונע מהן לחסום פרצות וחולשות שהאקרים מנצלים.
הבעיה של היצרניות והספקיות היא שלרוב הן הלבישו ממשק פרטי על האנדרואיד של גוגל. בין אם מדובר בסמסונג, LG, וואווי, שיאומי או סוני, לכל חברה יש את גרסת האנדרואיד שלה. כל עדכון מחייב אותן בתהליך פיתוח והתאמה שיכול לקחת ממספר ימים עד מספר חודשים - הכל תלוי בכמות ההתאמות אליהן הן נדרשות. העלויות האלה לפעמים אינן משתלמות. בנוסף, לא פעם הן מגיעות לסוף חיי המוצר לפני שהעדכון הותאם ואז כבר יוצא דגם חדש ומחליף את הקודם.