$
הייטק והון סיכון

חברת סטוקטון תשקיע 20 מיליון דולר בפיתוחים של מכון ויצמן

ההסכם עם המחלקה למדעי הצומח במכון ויצמן כולל אופציה לרישיון בלעדי נושא תמלוגים לפיתוח מוצרים חדשים בתחום ההדברה הביולוגית. לסטוקטון מרכז מו"פ בישראל שמפתח מוצרים "ירוקים" לחקלאות

מאיר אורבך 15:0608.06.16

חברת סטוקטון המפתחת חומרי הדברה ביולוגיים ידידותיים לסביבה בתחום הגנת הצומח, חתמה על הארכת הסכם מחקר משותף עם חברת מסחור הפטנטים של מכון וייצמן - ידע חברה למחקר ופיתוח בע"מ. ל"כלכליסט" נודע ששווי ההשקעה המוערך של סטוקטון בפיתוחים יהיה כ-20 מיליון דולר.

 

ההסכם נוגע למחקר משותף עם מעבדתו של פרופסור אסף אהרוני מהמחלקה למדעי הצמח במכון ויצמן, והוא כולל אופציה לרישיון בלעדי נושא תמלוגים לפיתוח מוצרים חדשים בתחום ההדברה הביולוגית. 

 

גיא אליצור. מנכ"ל סטוקטון גיא אליצור. מנכ"ל סטוקטון

 

ידע חברה למחקר ופיתוח היא הזרוע המסחרית של מכון ויצמן למדע, רחובות, ישראל. לפני כשנה השקיעה החברה הסינית הבנג 90 מיליון דולר בחברה הישראלית בתמורה ל-51% ממניות החברה. השווי של סטוקטון הוערך בהסכם ההשקעה ב-176 מיליון דולר ומחזור מכירותיה לשנת 2014 עמד על 55 מיליון דולר. מנכל החברה כיום הוא גיא אליצור, שהחליף בתפקיד את זיו תירוש, שהתמנה לתפקיד היו"ר.

 

"החתימה על ההסכם מייצגת את שיתוף הפעולה האסטרטגי והעמוק של סטוקטון עם מכון ויצמן, ובמיוחד עם המחלקה למדעי הצמח של פרופסור אהרוני", אמר גיא אליצור, מנכ"ל חברת סטוקטון. "הרחבת המחקר שלנו עם מכון ויצמן ושיתוף הפעולה הצמוד עוד יותר, תוך מינוף היכולות של שני הצדדים, נעשית במטרה לתת מענה לדרישות הגנת הצומח והחקלאות המודרנית".

 

במהלך העשור האחרון, סטוקטון התמקדה במחקר ופיתוח של מוצרים ביולוגיים לתעשיית החקלאות. החברה מעסיקה 120 עובדים מתוכם כ-40 בישראל. החברה הוקמה ב־1994 על ידי פטר תירוש, לאחר שפרש ממכתשים אגן.

 

לסטוקטון תוכנית מחקר ופיתוח לפיתוח עתידי של מוצרים טבעיים לתחום הגנת הצומח. מרכז המו"פ הייחודי של החברה בישראל משקיע משאבים רבים בפיתוח מוצרים "ירוקים". לסטוקטון היצע מוצרים המותאמים לאזורי חקלאות אקולוגיים, פרמטרים ביולוגיים, והיבטים רגולטוריים שונים, והיא פועלת בלמעלה מ-20 מדינות ברחבי העולם. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x