המוצר הבא של מירקט הישראלית: אפליקציית וידיאו-צ'ט קבוצתית
החברה, שסגרה בספטמבר את המוצר שבעקבותיו התפרסמה, עובדת על אפליקציה חדשה שמאפשרת לקיים שיחות וידיאו מרובות משתמשים עם חברים בלבד
מירקט הישראלית שולפת שפן חדש מהכובע: אפליקציית וידיאו צ'ט קבוצתית בשם האוספרטי (Houseparty), כך חושף אתר החדשות ריקוד בסוף השבוע. החברה, שבין מייסדיה בן רובין, סגרה בספטמבר את המוצר שבעקבותיו התפרסמה, אפליקציית השידור החי מירקט (Meerkat, או סוריקטה באנגלית), ומאז אוקטובר היא עובדת על האוספרטי, אפליקציה חדשה שמאפשרת לייסד שיחות וידיאו מרובות משתמשים עם חברים בלבד. מהתרשמות ראשונה, נראה שהאוספרטי מתחרה בקבוצה גדולה של אפליקציות וידיאו צ'ט קבוצתיות קיימות כמו Rounds הישראלית, Airtime של שון פרקר או אפליקציית FaceTime.
- הגיוס המוצלח של מירקט הפך לסיוט שמחייב אותה לשנות כיוון
- מירקט מניפה דגל לבן: נוטשת את תחום השידור החי
- חדש מפייסבוק: סלבריטאים בשידור חי
מה שמייחד את האוספארטי הוא היכולת לפתוח את האפליקציה ולהיות בה ללא סוף, ללא קשר לשאלה האם החברים נמצאים בצד השני או אם לאו. כלומר, ניתן לעלות לשיחה ופשוט לחכות לחברים שיעלו אליה. הבדל נוסף הוא שניתן להשתלב גם בשיחות שעורכים חברים עם חברים אחרים.
החברה לא אישרה בפני כתבי ריקוד את החשיפה, ובחנויות האפליקציות רשומה האוספארטי תחת חברה בשם Herzick Apps.
בשיחה שערך בחודש שעבר רובין עם איתן לויט ודיוויד כץ בפודקאסט "השבוע", הוא אישר בחצי פה את מה שנכתב בריקוד. "המוצר הבא שלנו הוא אפליקציה שבה אתה נמצא כל הזמן בלייב. על הנייר, אתה אולי יכול להגיד שזה לא שונה מגוגל Hangouts, אבל זו רשת חברתית שכולם בה בלייב כל הזמן עם אנשים שהם מכירים. אתה פשוט פותח את האפליקציה ועולה לשיחה ואחרים יכולים לעלות לשיחה איתך".
מירקט הוא שם המותג שבו בחרה חברת Live on Air להיקרא בו עם השקת המוצר שלה בוועידת סאות' ביי סאות'ווסט בשנה שעברה. החברה עצמה ותיקה יותר: היא הוקמה בישראל לפני ארבע שנים על ידי רובין, רועי תירוש ואיתי דנינו ומעסיקה כיום 20 עובדים בישראל ובארה"ב. עד היום היא גייסה קרוב ל- 17 מיליון דולר, מהם 12 מיליון דולר מקרן גריילוק ארה"ב, אחת מקרנות ההון סיכון היוקרתיות בעולם, ועוד 4 מיליון דולר קרן אלף של מייקל אייזנברג ואדן שוחט.
במרוצת השנים הפכה מירקט לאחת החברות המסקרנות ביותר בזירת הסטארט-אפים הישראלית כשהיא זוכה לתשומת לב תקשורתית רחבה בארה"ב בזכות אפליקציית השידור החי מירקט שמאחוריה עמדה הכוונה לאפשר לידוענים ומובילי דעה לשדר בזמן אמת תכנים לעוקביהם בטוויטר. בהמשך פורסמה כאשר המתחרה הגדולה שלה, פרסיקופ, נמכרה לטוויטר והתעשייה כולה ציפתה שענק טכנולוגי יגיב ברכישת מירקט, מאורע שלא קרה בסופו של דבר. בספטמבר, כאמור, סגרה מירקט את המוצר והחלה לעבוד על האוספארטי.
בפודקאסט "השבוע" שבו רואיין רובין לפני כמה שבועות הוא סיפר על שלושת המוצרים שננטשו על ידי החברה מחוסר הצלחה: Yevvo, Air ו- Meerkat. האחרון שבהם הפך לפופולרי שבין השלושה ועם ההשקה צמח במהרה למספר מיליוני משתמשים בגרסת המובייל שלו ועוד כ-10 מיליון צופים בגרסת הרשת שלו. "אחרי ההשקה במערכת 'פרודקט האנט' מירקט הגיעה למיליון הורדות בתוך פחות חודש אבל בטווח הארוך הגענו למסקנה שהמוצר לא עובד כמוצר עצמאי בפני עצמו", אמר רובין לפודקסט הישראלי. "פיצ'ר של שידורים חיים יכול להיות חלק מפלטפורמה גדולה יותר, כמו פייסבוק, למשל, ורק שם לצבור הצלחה. פנינו לאמנים, מובילי דעה ועיתונאים, וכך עשתה גם פריסקופ, אבל בסוף הם בוחרים לשדר בלייב מפייסבוק כדי להגיע לקהל גדול יותר. חמישה חודשים אחרי ההשקה החלטנו להודיע לדירקטוריון על הרצון שלנו להרוג את המוצר".
לויט: וכאשר טוויטר חסם אתכם מגרף המשתמשים שלו?
רובין: "14 יום לאחר מכן אחרי שהוצאנו את המוצר טוויטר חסמו אותנו, וכל משתמש שקודם לכן נכנס לאפליקצייה וישר ראה את השידורים של חבריו בטוויטר, לא יכל להתחבר אליהם יותר".
כץ: "אבל גם אם טוויטר לא היתה חוסמת אתכם, מירקט היתה דועכת בכל מקרה".
רובין: כן. אתה רואה שגם בפלפטורמות אחרות זה לא עובד. היום אנחנו יודעים להגיד את זה, למרות שאז חשבנו להתמקד בקהילה של יוצרי שידורים חיים, והיו הרבה אנשים שהשתמשו בזה ואמרנו לעצמנו שאם לא נוכל לייצר קהילה שהולכת וגדלה אז אין לנו סיבה להתקיים. אז טוויטר קנתה את פרסיקופ והסברה היתה שהם יקחו את הסלבס אליהם ואנחנו נתמקד ביצירה של קהילת משתמשים, אבל עכשיו כשפייסבוק רושמת צ'קים של 250 אלף דולר ל- 20 סרטונים לכל ידוען, אין לאחרים הרבה אפשרויות".
כץ: "איך היתה האינטרקציה עם המשקיעים בעקבות ההחלטה להרוג את מירקט?"
רובין: "לי אין חשק לקום בבוקר ולבזבז את הזמן שלי, ואם אין לי רעיון טוב לבזבז עליו את הזמן שלי, אני קם ומחזיר את הכסף. אתה צריך להיות רעב ולהתרגש כל הזמן, ובמהלך כל השנים האלה החזון של החברה לא השתנה אפילו פעם אחת מהרגע שהקמנו את החברה. המדיום נשאר אותו המדיום, אנחנו פשוט משנים את תפיסת העולם של המוצר שאנחנו נותנים לאנשים בידיים. מה זה משנה אם בדרך יש שמונה מוצרים שמעניינים אותך ושסוחפים אותך רגשית?"
כץ: "ואחרי השינויים האלה, יש יותר מעורבות מצד הדירקטוריון?"
"כשאמרתי להם שפייסבוק תנצח את כולם כי מה שעובד בתחום הזה הוא שידורים חיים של סלבס וניוז ולרבים מהם יש וידיאו בפייסבוק, ושגרעין הקהילה לא גדל, אמרתי להם שצריך לעשות שינוי. אדן שוחט מקרן אלף אמר, 'אוקיי, מה יש לך בראש?', וג'וש אלמן מקרן גריילוק הוא מדהים. אמנם, הוא רק החל לעבוד איתי ורק חמישה חודשים אחרי ההשקעה סגרנו את מירקט אז המצב היה יותר רגיש, אבל כשרואים את מה שאמרתי על פייסבוק ואת התוצאות המדהימות שלה היום בתחום השידורים החיים, כולם רגועים. הוא מאוד תמך במוצר החדש שלנו".