אפל מתחילה לשלם: תפצה רוכשי ספרים דיגיטליים ב-400 מיליון דולר
בעקבות הפסד בתביעה במסגרתה הואשמה שיצרה קרטל סביב מחירי הספרים הדיגיטליים תפצה החברה את לקוחותיה ברחבי העולם באמצעות העברת זיכוי לקנייה חוזרת
ענקית הטכנולוגיה תתחיל היום לפצות לקוחות בסכום כולל של כ-400 מיליון דולר. זאת בעקבות ההפסד בתביעה במסגרתה הואשמה ביצירת קרטל סביב מחירי הספרים הדיגטליים.
- אפל בדרך להודו: שינוי חקיקה יאפשר לה לפתוח חנויות במדינה
- בחינה ראשונה של iOS 10: אפל מתמקדת בצמצום פערים
- הפיקוח על הנשק הגיע למקלדת: אפל הטילה וטו על אמוג'י של רובה
התביעה הוגשה נגד אפל ומספר הוצאות ספרים גדולות - ביניהן פינגווין, הרפר-קולינס, סיימון אנד שוסטר ומקמילן, בטענה שהחברות פעלו ביחד להקמת קרטל שידאג לשמר ולהעלות את מחירי הספרים הדיגיטליים. רוב הוצאות הספרים הגישו לבסוף להסכם פשרה עם משרד המשפטים, אבל אפל הכחישה את הטענות ואמרה כי היא דווקא פעלה על מנת לשבור קרטל קיים - זה של אמזון, מפעילת חנות ספרי הקינדל - שניסתה להוריד את מחירי הספרים.
מרבית ההוצאות מיהרו להגיע להסדר פשרה, והשיבו כספים ללקוחות כבר לפני מספר שנים. ואולם אפל התעקשה להילחם עד הסוף המר ועתה, משמיצתה את כל אפשרויות הערעור שעמדו לה, אחרי שבית המשפט העליון של ארה"ב סירב לדון בתיק, מתחילה החברה להעביר את הסכומים המדוברים.
לפי הודעה של משרד עורכי הדין שהוביל את התביעה. הפיצויים ישולמו ללקוחות אמזון, ברנס אנד נובל, קובו וחנות הספרים הדיגיטליים של אפל, שרכשו ספר דיגיטלי של אחת מהוצאות הספרים שהיו מעורבות בתביעה בין 1 באפריל 2010 ל-21 במאי 2012 . על כל ספר שהופיע ברשימת רבי המכר של "הניו יורק טיימס" יקבלו הלקוחות 6.93 דולר, ועל כל ספר אחר 1.57 דולר.
הפיצוי עתיד להתבצע אוטומטית כקרדיט לחשבון המשתמש באתרים השונים, כאשר גם משתמשים מחוץ לארה"ב שעונים לקריטריונים המדוברים עתידים ליהנות ממנו. בנוסף, אפל צפויה לשלם 20 מיליון דולר ל-33 המדינות בארה"ב שהיו חלק מהתביעה וכן החזר הוצאות משפט בסך 30 מיליון דולר.