האם מחירי הפרסום הגבוהים אחראים לרבעון הקודר של טוויטר?
הרשת החברתית נאבקת עם קיפאון במספר המשתמשים לצד צמיחה איטית במיוחד בהכנסה מפרסום, למרות התחרות הגוברת בתחום בטוויטר מסרבים להוריד את מחירי הפרסום הגבוהים
- שדים ומכסחים: הטרולים תמיד חוזרים מהדלת הקדמית
- טוויטר נוקטת בחיסול ממוקד
- ה-NBA מרחיב את השותפות עם טוויטר: תכנים בלעדיים ושידורים חיים באפליקציה
החברה סיימה את הרבעון עם הכנסות כוללות של 602 מיליון דולר (מפרסום ומערוצים אחרים), 5 מיליון דולר פחות מתחזיות האנליסטים, כאשר את הרבעון הנוכחי היא מצפה לסיים עם הכנסה של 590 עד 610 מיליון דולר בלבד. ובשעה שקצב צמיחת ההכנסות שלה מצוי בירידה מתמשכת כבר שנתיים, הירידה האחרונה היתה חדה במיוחד והביאה את הצמיחה בפעם הראשונה לפחות מ-20% ברבעון.
האסטרטגיה של טוויטר להתמודדות עם הבעיה, בשלב זה, איננה להוריד מחירים אלא להשקיע מאמצים רבים יותר בשכנוע המפרסמים כי תשלום מחיר הפרימיום עבור פרסום בציוצים ממומנים שווה את ההשקעה. "יש מפרסמים מסוימים שמסתכלים רק על המחיר, ויש מפרסמים מתוחכמים יותר שמסתכלים גם על הערך שהם מקבלים ועל היחס בין המחיר לערך. אנחנו מרגישים שמחיר הפרימיום שאנחנו גובים מוצדק", אמר מנהל הכספים הראשי של החברה, אדם ביין, בשיחת המשקיעים שנערכה אתמול (שלישי) לאחר פרסום הדו"ח.
האתגר שעומד בפניה של החברה, להוכיח כי הפרסום אצלה עובד ושווה את מחירו, גדול במיוחד בשל העובדה כי 89% מההכנסות מגיעות מפרסום במובייל, ובחלק גדול מהמקרים הצפייה במודעות על גבי הטלפון אינה מובילה לרכישה ישירה מהמכשיר הנייד דרך הקישור, אלא לרכישה שמתבצעת דרך מחשב, בהזמנה טלפונית או בחנות פיזית.